leatherman

vgsign

New member
leatherman

אני לא כל כך בטוח שזה הפורום המתאים ביותר, לכן אשמח אם תקשרו אותי במידה ולא. כבר לפני כמה חודשים, אולי אפילו שנה כשחושבים על זה, ראיתי באתר של "טי אנד איי", היבואנית של לדרמן, פרסום של שלל דגמים המקוטלגים כ"חדשים" של אולרים אם איזושהיא פתיחה מהירה ייחודית ללדרמן וכן לחלקם גם שלל כלים נוספים- פותחנים, מברגים וכו'. אתם יכולים להציץ ב leatherman.co.il על כל אופן, דאז חיפשתי בכל מיני מקומות ולא ראיתי את הדגמים האלה בשוק הישראלי, אומנם בדקתי בe-bay ושם כבר מכרו כאלה... אוקיי..הנחתי שזה פשוט עדיין לא הגיע לארץ והנחתי להם לנפשם. היום ניזכרתי לפתע בכך ובדקתי שוב..הדגמים עדיין באתר, שום חנות המוכרת אותם בארץ ואין שום טלפון של היבואן כדי שנוכל לשאול אותם שאלות... אשמח מאוד לגלות שלמישהו יש פרטים אודות היכן ניתן להשיג בארץ אם בכלל, אם לא אז למה ומתי. ואף חשוב יותר, אם למישהו יצא להעיף בהם מבט מקרוב נא להעביר ביקורת בונה על איכות הלהב, האחיזה, ופטנט הפתיחה הייחודי. אולי עוד נזמין בebay...

vgsign

New member
להבא אני מאוד יעריך אם תיקרא קודם

את ההודעה שלי לפני שאתה מגיב. אני לא מדבר על רבי הכלים הידועים של לדרמן, לגביהם השאלה הנכונה היא באיזה חנות ואיפה אי אפשר למצוא אותם בארץ. לדרמן באתר הרישמי שלהם בארץ (leatherman.co.il) וכן בעולמי פרסמו אולרים, אולרים כמו emerson וcoldsteel. עם פתיחה מיוחדת הרשומה להם כפטנט שמזכירה לי, לפי התמונות לפחות את הפתיחה הייחודית של אמרסון. ואני שואל, האם מישהו מכם ראה כאלו בארץ, אם כן איפה?

Boogieman

New member
סתם שאלה, מה מיוחד בהם?

חוץ מהקטע שיש גם פותחן בקבןקים בנוסף לסכין? הפתיחה לא נראית לי ייחודית אלא בליטה לפתיחה מהירה ביד אחת כמו שיש לרוב יצרני הסכינים.

למה בעצבים?

אז יש לי קצת בעיות בהבנת הנקרא, מה יש? האם עכשיו אני מבין נכון שאתה מדבר על האולרים שמופיעים שם ולא על רבי הכלים? אם כן, אז אני אישית לא נתקלתי באולרים שלהם. למה שלא תיצור איתם קשר? רן.

vgsign

New member
ניסיתי

אבל הם מסרבים לענות. על כל אופן, למי ששאל מה מיוחד בהם. כפי שכבר ציינתי לא ראיתי אותם ממש, אלה רק דרך האינטרנט. אבל הבליטה ניראת לפחות לפי המבנה שלה כמשגרת קפיץ כלשהוא, או לחלופין כפתיחת כיס..

zoti

New member
היא לא.

יש לי סכין כזו ואין בה קפיץ. הפתיחה מתבצעת ע"י הזזה של הבליטה ואם לא עושים את זה מהר מספיק הסכין נתקעת חצי פתוחה אבל אחרי כמה זמן מתרגלים והפתיחה מהירה כמו סכין קפיצית. הסיבה שהם משתמשים בפתיחה כזו היא שפתיחה בעזרת קפיץ לא חוקית בארה"ב.

Boogieman

New member
יש פתיחה דומה למה שאתה מתכוון.

לא בדיוק סכין קפיצית, אלא סכין שכשמתחילים לפתוח אותה, הקפיץ נכנס לפעולה ופותח אותה עד הסוף. אפשר לראות בקישור המצורף.

הדס וגל

New member
אחלה, תודה רבה על המידע.

וד"א, אם אני לא טועה סכין קפיצית גם לא חוקית בארץ מלבד לשירותי בטחון.

למעלה