Learjet 45

• פותח הנושא LLEM
  • פורסם בתאריך

LLEM

New member
Learjet 45

מאז FS2000 אני מנסה להנחית את המטוס הזה ועד היום אני לא מצליח. אחרי אלפי שעות טיסה (ואלפי נחיתות מוצלחות) בבואינגים בסימולטור, איתו זה פשוט לא הולך. משהו לא מסתדר איתו בקונפיגורציה שמוצעת לנחיתה ב-Kneeboard שלו או שמשהו דפוק אצלי. האם מישהו הצליח?

avitamim

New member
no problem to land

I use Yoke and Pedals and I don't have any problem I'm going to try again and tell you the parameters...

LLEM

New member
אין לי בעייה עם ההגאים

הבעייה היא יותר בקונפיגורציה בנחיתה. המשקל שלי היה פחות מ-13,000 ליברות ולכן, ע"פ ה-Kneeboard, צריך לבוא ב-102 קשר בערך עם כן נחיתה למטה ו-40 מדפים. הבעייה היא שכשאני יורד במהירות כזאת אני חייב להגדיל הרבה מאוד את זוית ההתקפה (יותר מ-5 מעלות מעל האופק) כדי לשמור על ירידה מתונה (שאופיינית ל-ILS), וכשאני עושה את זה אני גם ככה לא רואה כלום מבעד לפאנל, ואם זה לא מספיק - האף כל כך גבוה כך שאי אפשר להציף את המטוס בנחיתה. הוא בכל מקרה יפגע במסלול ב"בום" חזק, ואי אפשר למנוע אותו כי אף יותר גבוה ידפוק את הזנב במסלול. כשניסיתי שוב ושוב להנחית אותו לא יכולתי לרדת מ-130 קשר ועדיין הייתי חייב אף גבוה וירידה מהירה של 800 רגל בדקה ואולי יותר. משהו פשוט לא מסתדר לי.

panoplied

New member
אפשר להשוות את הנחיתה של

הליר גט לנחיתה של אפ 16 , בנחיתה בגלל מבנה המטוס והאף הארוך כמעט ובלתי אפשרי לראות את המסלול לפני הנגיעה וכמובן שאי אפשר ורצוי שלא לנסות "להציף" .

leo80

New member
תנסה...

לבוא יותר מהר לנחיתה ותוריד רק כמה שניות לפני הנגיעה בעזרת הורדת מדפים למטה עד הסוף. כך תהיה לך שליטה יותר טובה על מטוס בפיינל וגם האף לא יהיה גבוה כל כך. חוץ מזה אם אתה ממש לא מספיק לעצור לפני הנגיעה תוציא מעצורי אוויר (.). זה בסדר לעשות את זה באוויר. אני לא ממש מאמין בלעקוב אחד לאחד אחר ההוראות של kneeboard. זה בכל זאת סימולטור והרבה פעמים הנתונים שם פשוט דמיוניים ולא מתאימים למטוס.

LLEM

New member
עדיין לא הולך...

1. הפעם באתי מהר לנחיתה (מעל 150 קשר עם 20 מדפים) ועדיין מהירות ההנמכה שלי מוגזמת (1000 רגל לדקה) - מה שאומר שאם אני אנמיך מהירות/אוריד את האף/אוריד מדפים ל-40/אפתח מעצורי אויר, בכל מקרה התוצאה תהיה יותר גרועה. לא נשמע לי הגיוני נחיתה ביותר מ-150 קשר במטוס כזה. זה ממש בלתי ניתן לשליטה. ועם 1000 רגל בדקה אי אפשר לנחות ב-ILS. 2. אני לא עוקב ממש ממש אחר הוראות ה-Kneeboard, אבל הנתונים שם לא דמיוניים והם דווקא נכונים ברוב המקרים. אם תנסה למשל להרים את האף לפני מהירות Vr בהמראה אתה לא תצליח לנתק מהר כל כך. מכאן נובע עוד משהו מוזר: לא הגיוני שמהירות הנחיתה תהיה גדולה ב-30 קשר ויותר ממהירות ההמראה. משהו פה בכל זאת דפוק. (?)

leo80

New member
תשמע..

אני לא מבין למה זה קורה לך... 150 זה אפילו קצת יותר ממה שהתכוונתי. אולי יש לך איזה בעיה עם הsettings? זה קורה לך גם במטוסים אחרים?

LLEM

New member
שלילי

אמרתי... בכל המטוסים האחרים (הסילוניים) הכל סבבה. אני יודע ש-150 זה מוגזם, אבל זאת קונפיגורציה הכי קרובה למצב בו אני אוכל להציץ מבעד לפאנל ולראות את המסלול עם אף ישר יחסית, אחרת אני אצטרך זוית התקפה גדולה כדי לשמור על הנמכה מתונה. אם זה היה קורה במטוס אחר זה כבר לא היה מוזר.

למעלה