LDS

elib33

New member
LDS

התבשרתי כי חברנו המורמונים סרקו את הארכיב בלבוב. הרישומים ניתנים לצפיה במרכזים השונים. לא ניתן לבצע חיפושים שכן עדיין אין אינדקס.הפועל היוצא שצריך להגיע לאחד המרכזים. בחיפוש באתר הכנסיה התברר שאין מרכז בישראל. עם זאת ידוע כי בית התפוצות מחזיק חלק מהמרשם הקודם. האם מידע זה יתווסף למידע בבית התפוצות? ונשאלת השאלה מהו המרכז הנגיש ביותר מבחינתנו כישראלים? אלי

Sadetsky

New member
תשובה חלקית

בעת מגורי בצפון אמריקה למדתי שהתהליך הוא הזמנת המידע מהמרכז והוא מעביר את זה לסניף המבוקש לעיונך. זה יכול לקחת גם חודשיים ויותר, בין היתר בגלל שהמידע שמור במיקרופיש. כדי להזמין, תצטרך לדעת איזה מס. מיקרופיש לציין בבקשה. יש להם סניף באתונה. Meodrow Street 15 Floor #1 115-28 Ilisia Athens, Greece Phone: 30-210 724484 Hours: M 10:00-16:00; W 12:00- 20:00; Sat 10:00-17:00

elib33

New member
נראה

לנוכח מורכבות העניין נראה שהדרך המעשית היא ליצור קשר עם המקור עצמו: הארכיב בלבוב; מה שכבר עשיתי -לפני שהובא לידיעתי בדבר המקור המורמוני. ובהזדמנות זו האם יש למישהו נסיון בדבר בקשות למידע מהארכיבים עצמם; ובעיקר הארכיב בלבוב? אלי

הלני

New member
כמה תגובות...

א. לקריאת מיקרופילם 'מתרגלים' די מהר, תלוי בקריאות כתב היד במיקרופילם ובאיכות הצילום. זאת מנסיוני בארכיון בסלובקיה. ב. משך המתנה להזמנת מיקרופילם בארה"ב הוא כ-3 שבועות. המחיר, שעלה לאחרונה, הוא 5.5$ לסרט. אם תשלם קצת יותר, עותק המיקרופילם ישאר לצמיתות באותו סניף של ה- FHC. בארה"ב למעלה מ- 3000 סניפים. אין דמי השאלה בסולט לייק סיטי עצמה, עד כמה שידוע לי. ג. יש גם סניף בוינה ובלונדון. בד"כ הם סמוכים לסניף של כנסית ה- LDS המקומי. ד. פרסום בפורום של הג"ג עשוי להפגיש אותך אם אנשים שיסכימו לעשות החיפוש עבורך, הן בלבוב והן בכל סניף FHC. תצטרכו להסדיר עניין התשלום בינכם... ה. נסה לבדוק מאגר התנדבים ב- ROOTSWEB, הנקרא RAOGK, אולי שם תמצא מתנדב למשימה. (RANDOM ACT OF GENEALOGICAL KINDNESS). ו. עד כמה שידוע לי, לא ניתן לבצע חיפוש פרטי בארכיון בלבוב. אלא באמצעות חוקרים האמונים על הארכיב. אחרים יאירו עיניך בנושא. אחרונה חביבה: לא נראה שיהיה סניף FHC בישראל ב-3 שנים הבאות, לפחות עד לפתיחת חוג אקדמי לגניאולוגיה, עקב התנגדות לתהליך הניצור (מלשון: נוצרי) שלאחר המות שהם עושים ליהודים טובים, ומתנגדים להפסיקו, למרות הסכמים איתם. הלני

bilen

New member
רק בגלל החיטוט, שווה לנסוע לכנס

השנתי שיתקיים אצלם. מניחה שיקצו זמן במיוחד לחיפושים במקום. ראיתי פעם תכנית ב-TV הצרפתית על קבוצות על חוקרים שיוצאות בטיסות צ'ארטר ישירות מצרפת לסאלט-לייק ושם מבלים כשבוע או יותר בתוך האולמות הענקיים כדי לאתר רישומי כנסיות ישנים מאוד. אולי אפשר להציע כאן לארגן טיסה כזו במקום הצ'ארטר להימורים
ואם נחזור ל"הימורים" שלנו... גם אותי מעניין מאוד הארכיון של לבוב, בהנחה שכולל גם את סביבותיה. אז אם תדע משהו - אשמח לדעת.

talia olav

New member
לגבי בית התפוצות -

ראה את התשובות שנתן חיים גיוזלי לשאלתי ב-2003. לא ידוע לי שחל מאז שינוי כלשהי. כלומר - נדרש תורם/ים כדי להרחיב את מאגר המיקרופילמים. הדרך המעשית והמהירה ביותר בעיני היא לבקש מחוקר בארה"ב שיסרוק עבורך את המיקרופילם תמורת תשלום. דרך נוספת, מסובכת וממושכת יותר, היא להקים Shtetl Co-op - וליצור אינדקס של התעודות באמצעות קבוצת מתנדבים. האם ביררת עם מרק הלפרין או אחראי אחר מהן תכניות JRI בנושא? לא הייתי נוסעת לאתונה או לכל FHC אחר בלי להתנסות קודם בקריאת מיקרופילם דומה בבית התפוצות: רבים מתקשים לעשות זאת בהתחלה, וחלק גם בהמשך... האם החומר הוא בפולנית, רוסית או גרמנית?

למעלה