ldl

m l1

New member
ldl

בבדיקות דם אחרונות שעשיתי רמת ה LDL יצאה 100 שהטווח הוא 0-160 נכון שזה בטווח אבל יותר קרוב לגבול "הגרוע"... האם זה צריך להטריד אותי? ברור שזה חיוני לתפקוד נורמאלי של הגוף אבל האם אני צריכה להקפיד יותר על מזונות דלים או שניתן להמשיך בתזונה הרגילה שלי? כמובן לא להפריז.....

יטינגר

New member
גם למי שיש עד 100 או 150 יותר

זה לא משנה. לבדיקות האלה יש אי דיוק עם סטיה מסויימת. תעשה בדיקה היום יהיה לך 100 פחות. תעשה עוד שעה בדיקה נוספת ויהיה לך 100 יותר. מה השתנה בפועל בדם שלך? כלום. אז זה לא משמעותי. ולכולסטרול בתזונה אין ממש קשר עם רמות ה- LDL

כן כדאי לך להתחיל

לאכול מזונות שידועים כטובים להורדת ה LDL , ממליץ על אגוזים!.

תשובה

אם את בחורה בריאה אין סיבה להיות מודאגת בסה"כ התוצאות תקינות, עם זאת תזונה נכונה למניעת עלייה ברמת הכולסטרול המבוססת על שימוש בשמנים צמחיים בריאים כמו שמן זית וקנולה וצמצום צריכת שומנים רווים ושומני טרנס כמו חמאה, מרגרינה, מוצרי חלב מעל 5% שומן ובשרים שמנים - הינן נכונות ובריאות לכולם.

m l1

New member
המשך

ואו להמנע משמנים רוויים זה כמו להגיד לי להפוך להיות טיבעונית, מעטים המזונות שאינם מכילים שומן רווי (ואין לי תקציב לעבור לתזונה אורגנית :) וגם קראתי שלא כל שומן רווי הוא מזיק, תלוי מה מקורו. לא..? לגבי טרנס- הוא נקרא גם מוקשה/ מוקשה חלקית לא?הוא מזיק גם אם רשום כמות קטנה (כמו 0.5)? בחמאה יש טרנס.? חשבתי שהיא הבריאה מבין השתיים וללא טרנס, גם לא רשום עליה, רק רווי רשום... ואשמח מילה או שתיים לגבי מונוסודיום גלוטומאט המככב לא פחות......

יטינגר

New member
חמאה זה שומן רווי מהחי

לא אמור להיות שם שומן מוקשה/טרנס. מונוסודיום גלוטומאט זה חומר טעם. הוא דומה למלח (גם בטעם וגם במראה) ומוסיף למזון מליחות טעימה. משתמשים בו בבישול הסיני. ומשתמשים בו במזונות שונים בשביל לשפר את הטעם שלהם. יש כאלה שיהיו רגישים לחומר ויפתחו כל מיני תופעות בגלל אכילה שלו.

למעלה