LAVORO

exsodoos

New member
LAVORO

שלום לכולם. אני ואישתי מעוניינים להגר לאחת המדינות באירופה למספר חודשים או שנים , לי יש דרכון אירופי ולאישתי לא , ברצוני לדעת מה קורה עם שוק העבודה בתחומי החשמל והמחשבים , מה הסיכויים של אישתי למצוא עבודה ללא דרכון אירופי. האם ניתן להעזר באחת הקהילות היהודיות במקום , אשמח לקבל כל טיפ שיש לכם בראש , מה יוקר המחייה לחודש לזוג , האם כדאי לנסות למצוא עבודה מישראל או להגיע לאיטליה ולמצוא עבודה? על איזה מדינה הייתם ממליצים , היכן יש הכי פחות ניכור לישראלים / יהודים ? תודה רבה וחג שמח לכולם.

een ogenblik

New member
רק תשובה אחת

אם לך יש דרכון ארופאי, לא צריכה להיות כל בעיה לאשתך להתקבל למקום עבודה, מאחר והיא תושבת חוקית של ה-EU. אם אתם מגיעים למדינה שאת דרכונה אתה מחזיק, יחולו עליה חוקי ההגירה של אותה מדינה, אם אתם מגיעים למדינת איחוד אחרת, יחולו עליכם חוקי ההגירה של ה-EU, שהרבה פעמים נוחים יותר. לגבי שאר השאלות איני יכולה לענות: * יוקר מחיה משתנה עדין ממדינה למדינה, * יש קהילות יהודיות שעוזרות ויש כאלה שלא, * אין לי מושג על שוק החשמל והמחשבים, * אני יודעת רק על היחסים שלנו עם דרי הבניין ומקום העבודה, * תמיד כדאי להגיע למקום שיש בו כבר עבודה, אך זה לא תמיד אפשרי.

exsodoos

New member
תודה רבה

היי תודה על התשובה , האם יש לך מושג מה ההיתרון שבין חוקי ההגירה ? האם את יודעת מה קורה באיטליה , הולנד או אנגליה לגבי עזרה מהקהילות היהודיות ? שוב תודה.

een ogenblik

New member
אין לי שום קשר עם קהילות יהודיות

כך שאיני יכולה לעזור בכך. בקשר לחוקי הגירה, גם התשובות שלי מוגבלות. כעקרון ה-EU מנסה לעודד מעבר חופשי של אזרחיו בין המדינות השונות, ולכן חוקי ההגירה קלים יותר לבני זוג שאינם נושאים דרכון אירופאי (בדרך כלל הרשמות ברשות המקומית, והוכחה לחיים משותפים), במדינה עצמה זה כבר סיפור אחר. למשל, חוקי ההגירה הפנימיים בהולנד לאזרחים המביאים בת זוג שאינה אזרחית קשים למדי (צריך להראות שלושה תלושי משכורת מעל לגובה מסויים, לפני שמרשים לה לבוא), לעומת זאת אם יש לך אזרחות לא-הולנדית, חוקי ההגירה ההולנדיים לא חלים עליך.

exsodoos

New member
תודה

אני נושא עימי אזרחות איטלקית , אך אנו חושבים גם על הולנד . ברצוני לדעת האם יש לך מושג מה הקושי להיסתדר בהולנד ללא ידיעת השפה המקומית ? האם ניתן להיסתדר עם אנגלית או / ו איטלקית ?

een ogenblik

New member
להסתדר אפשר, השאלה היא עד כמה

למרות שידוע לי על עובדים זרים בפיליפס, המחזיקים בדרכון אירופאי כלשהו, ודוברים אנגלית בלבד, איני ממליצה על זאת מאד. קשה להתערות באמת כאשר לא יודעים את השפה מסביב, והולנדית היא שפה קשה למדי.

sirpad

New member
מניסיוני הקצר אני חושב ששבדיה היא

המדינה הנוחה ביותר מבחינת אישורים.לגביי תנאיי מחייה אני יודע שסקנדינביה למשל יש שכר גבוה ויש מיסוי גבוה (40 אחוז על ההכנסה ומס על כל פליצה שתרצה) ויש תנאים טובים עקב המיסוי(בתיי ספר גניי ילדים בתיי חולים ושאר שירותי סוציאליים) אנגליה למשל מיסים נמוכים(20 אחוז אם אינני טועה יתקנו אותי הלונדונים שביננו) אבל שירותים סוציאליים על הפנים. אם אינך מתכוון להשתקע אני הייתי ממליץ על מדינה דוברת אנגלית כדיי שיהיה כם קל להתאקלם. מצרף קישור לבנק עבודות IT באירופה,אתה נרשם ומקבל הצעות עבודה בהתאם לרזומה שאתה מכניס להם.כך תוכל למצוא עבודה מהארץ אוליי? אני חי בדנמרק ויש לי רק דברים טובים לומר על המקום מבחינת גובה השכר העיר החיים שהיא מציעה אבל כמו שאמרתי שפה שפה שפה ומיסים דיי גבוהים. בהצלחה

exsodoos

New member
תודה רבה

דנמרק , נשמע מאוד משכנע , אך לצערי בטח יקח לנו המון זמן ללמוד את השפה. תגיד , אך היחס לישראלים / יהודים ? אתה נהנה שם ?

sirpad

New member
אני מאוד נהנה פה

טרם נתקלתי בחוויה אנטישמית אבל אני משער שזה בגלל שאני לא מסתובב באזורים "שלהם" אם אפשר לקרוא לז ככה. סה"כ הדנים הם מאוד מנומסים,הם לא יחששו לומר לך למשל שמה שקורה בישראל לא נראה להם הגיוני וזה אבל זה לא אומר שהם ישמרו לך טינה על כך.

sirpad

New member
בקשר לשפה

רוב מדינות אירופה יעניקו לך ולאישתך קורס ללימוד השפה המקומית חינם אין כסף.

WC

New member
לשליחות יצאנו

יש להצתייד ב... את כל תהליך התושבות מומלץ (בחום) להתחיל עוד מהארץ. אם דרכונך הוא איטלקי, ברר האם אישתך מקבלת דרכון מתוקף נישואייכם. גם אם אתה מהגר למדינה אירופאית אחרת (בלגיה! בריסל!) עדיין מומלץ לגשת לשגרירות ולהתחיל איזשהו שיח (ארוך ומייגע) עם הבירוקרטיות האירופאיות. כמובן שיש להסביר שיש לך דרכון אירופאי אבצא אבגא. העבודות שתמצא מהארץ לרוב יהיו עבודות מול הארץ, משמע שליחויות למינהן. עבודות מקומיות מומלץ לחפש בשטח. עיניני התושבות והתרי העבודה משתנים ממדינה למדינה. לכשתהיה בשגרירות תשאל. כמובן יש להסביר, דרכון איטלקי וכו וכו. קהילות יהודיות באירופה נאות בין מאות אלפי אנשים עם בית קהילה מפואר בית כנסת גדול ואפילו בתי ספר נפרדים (גננו בבריסל) עד ל12 איש בדירת 4 על 5 מטר. מהגדולות סביר להניח שניתן לקבל איזשהי עיצה. מהקטנות, יגידו לך איפה הכי זול לקנות בשר (בלי הבטחות לכשרות, אם זה בכלל נושא מהותי). מאוד חשוב, והאסלה הייתה מדגישה לו ידעה איך, יש לבחור את המדינה מבעוד מועד. יש לערוך בדק בית ולברר מה הם הפרמטרים עליהם תיפול או תקום מדינה. אם למשל יש צורך מהותי שהאנשים ברחוב ובסופר ידעו אנגלית לכל הפחות, מכל הפנינסולה איבריקה יש להתרחק כמו מאש. אם יודעים איטלקית אזי שאיטליה היא מקום נהדר. שוויץ- מקום יפה אנשים דרק, אבל הם יודעים איטלקית (וחלקם גם אנגלית), מעבר לזה שהיא לא באיחוד כך ש... סקנדינביה על כל ארצותיה, קר. הצרפתים הם עם אנטיפטי. האוסטרים אנטישמים, יוון זה לא אירופה (פר סאי), לוקסמבורג קרובה להכל, וזה נהדר, כי כדי לראות משהו צריך לצאת ממנה. גרמניה היא גרמניה, כל מילה אחרת מיותרת, והולנדית היא שפה מאוד קשה (באיזשהו שלב יש ללמוד את שפת המקום). מה נשאר? בלגיה!!! ובמיוחד בריסל. עיר קוסמופוליטית (כרבע מהעיר בכלל אינו בלגי), שילוב מנצח של היופי של צרפת והסימפטיות ההולנדית. אין טוב מזה. WC עוד משהו?

exsodoos

New member
תודה

היי ותודה על החומר למחשבה שהוספת לי . מה קורה היום באנטוורפן , הבנתי שהשבוע היה שם ארוע לא נעים.

למעלה