Latitude D630 T9300 מול XPS 1330

Salem

New member
Latitude D630 T9300 מול XPS 1330

היי לכם, אני מאוד מתלבט בין שני המחשבים הנ"ל:
Latitude D630 T9300 Intel® CoreTM CORE 2 DUO Processor 2.5GHz T9300, 6MB L2 Cache 800MHz 160GB 7200RPM 3 GB RAM Intel® Graphics Media Accelerator X3100 Up to 256MB shared memory​
או
XPS 1330 2.4 Ghz ntel® CoreTM CORE 2 DUO Processor 2.4GHz T8300, 3MB L2 Cache FSB 800MHz 120GB 7200RPM 3 GB RAM NVIDIA GeForceTM Go 8400M GS with 128MB dedicated DDR3 graphics memory​
לא LED! הרגיל. אני תוכניתן, המחשב משמש אותי גם לעבודה וגם לשימוש אישי (אינטרנט וכו'). האמת תכננתי במקור ללכת על הXPS, הוא הרבה יותר "יפה וסקסי". אבל מספר רב של מוכרים ואנשים אמרו לי שעדיף לי בברור ללכת על הD630. ברור שהמעבד שלו יותר חדש ויותר טוב... אבל אמרו לי גם שהוא הרבה יותר עמיד ועם פחות תקלות. סה"כ המפרט של שניהם די חזק. הלכתי על 3GB כי זה המקסימום שWindows גם ככה יכול לעבוד איתו (ב32 ביט). והגודל של הכונן הקשיח הוא גם לא חשוב מבחינתי והעדפתי את המהירות הגבוהה על הגודל כי גם ככה יש לי כונן חיצוני שאני עובד איתו. לD630 אני יכול לקנות Dock נחמד, והבנתי גם שהDock של הXPS הוא של בלקין והוא לא איכותי במיוחד. (שמעתם על זה משהו?) לצערי גם לD630 אין מצלמה, אבל נתמודד
מפריע לי נושא הכרטיס מסך... מדי פעם אני נהנה לשחק משחק או שניים במחשב (לא משהו הסטרי מדי), ולD630 הכרטיס מסך הוא OnBoard... מבאס. מה דעתכם? איך הכרטיסי מסך שלהם בהשווה אחד מול השני? איך גם ויסטה תרוץ על הD630 בלי כרטיס מסך ייעודי? שניהם עולים לי אותו הדבר. רציתי לשמוע מה דעתכם? מה מומלץ? חשוב לי באמת לשמוע מה אתם אומרים על כרטיסי המחשב! ובכלל...

Salem

New member
לא רלוונטי מבחינתי כרגע

אני מדבר על 1 מ2 המחשבים הצגתי פה.

יאיר B

New member
כרטיס המסך של nVidia חשוד כתקול.

אז העצה שלי היא הלטיטיוד. ויסטה תרוץ בסדר על X3100 (ועם 3GB זיכרון לא תהיה בעיה). לגבי משחקים - אם הם עם תלת-ממד זה יכול להיות בעיה. Dock אין לי מושג. אתה יכול לקרא על כרטיסי המסך בקישור הורוד בראש הפורום. לשיקולך.

Salem

New member
אם כבר כרטיסי מסך...

אני לא מתכנן עבודה גראפית אינטנסיבית על המחשב... אבל כן אני משתמש בPhotoshop וקצת Dreamweaver. היום, יש לי בבית נייח בן 6 שנים עם NVIDIA GeForce 4 440 MX., והוא מספק אותי עם יכולות גראפיות.... השאלה אם הכרטיס המובנה, הX3100 הוא יספק אותי גם? או שיש צורך בשדרוג ל: NVIDIA Quadro NVS 135M/256MB Trubo Memory (128MB & 128MB shared) המוכרים אמרו לי שחבל לי על הכסף של השדרוג הזה, הוא לא נותן יותר מדי. מה דעתכם? האם יש אפשרות להוסיף כרטיסי מסך אחרים באופן עצמאי? או שזה רק ברכישה?

ericgl

New member
../images/Emo61.gif רוב הסיכוי שהאינטל יספק אותך...

בכל מקרה, אין באפשרותך לשדרג כרטיסי מסך באופן עצמאי. כל דגמי ה- nVidia Quadro NVS הם חלק מלוח האם ואינם כרטיסים נפרדים. במקרה של משפחת ה-Quadro, רק דגמי ה-FX מגיעים ככרטיס נפרד. (ישנם גם כרטיסי GeForce Go אשר מגיעים ככרטיס נפרד, אך רק בדגמים מאוד ספציפיים).

gili667

Member
לצערי גם לD630 אין מצלמה, אבל נתמודד - לXPS

מצלמה 2 מגה ניתן לצלם איתה וידאו וע"פ התוכנה יכולה לשמש גם כמצלמת אבטחה (לא ניסיתי) אגב למבינים מה ההבדל בין סדרת XPS לשאר הסדרות?

RoyBO

New member
תיקון קטן

המצלמה של ה1330 היא 0.3 MP אם יש לך מסך לד.

ypm

New member
XPS הסידרה היוקרתית למשתמש הביתי

בתחילת יצור מחשבי ה XPS נועדו לגיימרים, היום ניתן לרכוש אותם גם בקונפיגורציות נמוכות ולהשאר עם הסטייל . XPS - מחשב חזק בסטייל STUDIO - מחשב שיחליף אט אט את ה XPS (להבנתי) INSPIRON - מחשב ביתי הכי פופולארי, הכי זול. VOSTRO - מיני עסקי, מתאים גם לבית למי שלא חשוב לו קיצ'ים . LATITUDE - D - מחשב לעסקים ( D630 הכי פופולארי בעסקים גדולים ) LATITUDE - E - מחשב לעסקים, גירסה חדישה ומשופרת . Precision - תחנת עבודה חזקה וניידת לשימוש גרפיקאים .

ypm

New member
קיצ'ים זה...

צבעים של גב המסך חיבור HDMI למסך חיצוני שלט רחוק קורא כרטיסי זיכרון מובנה אם לא שכחתי איזה קיצ' - זו כוונתי .

Salem

New member
../images/Emo207.gifהמלצה למחשב../images/Emo35.gif

שאלה נוספת כבר על הדרך
קרוב משפחה שלי מעוניין לקנות מחשב נייד להחליף את המחשב הבייתי. זמן הסוללה הוא לא באמת חשוב, כי זה פשוט נועד להיות מחשב בייתי. אבל לכן לדעתי גודל המסך צריך להיות לפחות 15 אינצ'... אם לא 17 אולי? שימוש עיקרי לאינטרנט, אופיס, קצת לראות/להוריד סרטים ומוזיקה. מדי פעם משחקים מאוד מאוד פשוטים (בלי תלת מימד וכאלה). על מה אתם ממליצים? באזור ה3.5 אלף ש"ח?

RoyBO

New member
אם אין צורך בסוללה

שיקנה נייח אפשר נייח קומפקטי כזה ניידים יקרים יותר וחלשים יותר מתקלקלים יותר והתיקון יקר יותר

Salem

New member
יש צורך, יש צורך

כי הוא רוצה להעביר אותו ברחבי הבית כל הזמן... ונייד נוח יותר לשימוש הזה...

RoyBO

New member
ב3 וחצי אלף זה יהיה נייד שהוא יחסית

נחות מנייח בתקציב כזה. שיחפש בזאפ בתקציב שלו נייד כולם יהיו כמעט זהים במפרט.

למעלה