יש ריקוד שורות עם השיר "LATINOS" שאני בטוחה שהרבה מכם מכירים. רקדתי אותו פעם ואני זוכרת אותו בערך,אתם יכולים להזכיר לי איך רוקדים? אני אבין כי אני זוכרת קצת. תודה רבה
לפי הקצב: שלושה צעדים ימינה, שלושה שמאלה, שלושה אחורה, הטיית המשקל קדימה ורקיעה ברגל ימין, משקל אחורה רקיעה בשמאל, וקפיצה על רגל שמאל רבע סיבוב שמאלה... ומהתחלה, וככה כל השיר.
מי שאמר לך 2 פשוט טועה... ככלל, זה תמיד קצב 4 אבל רוקדים על 3 צעדים ורקיעה, כלומר מי שאמור 4 ו3 צודק למשל תזוזה ימינה תיהיה 3 צעדים- רגל ימין זזה ימינה, רגל שמאל ימינה וקצת מאחוריה רגל ימין שוב ימינה ועכשיו רגל שמאל רוקעת במקום.. טאדאם
אני לומדת בחוג סלסה כבר שנה ואני אגיד לך איך רוקדים "לטינוס". קודם כל, עושים צעד ברגל ימין לצד ימין, ואז רגל שמאל מאחורי רגל ימין לצד ימין. צעד בימין ורגל שמאל נצמדת לרגל ימין.רגל שמאל עושה צעד לצד שמאל ואחרי זה רגל ימין עושה צעד מאחורי רגל שמאל לצד שמאל.רגל שמאל עושה צעד לצד שמאל, ורגל ימין נצמדת לרגל שמאל. עושים רבע סיבוב ומגיעים שהגוף פונה מהצד אחורה. ואז עושים את אותו עיקרון של הצדדים האחרים.אחרי זה עוד רבע סיבוב ואז שוב את העיקרון של הצדדים האחרים...
לא עדיף ללכת למי שיודע שיראה לך? כל אדם שי בארץ הזאת יודע לרקוד את "לטינוס".... ואני לא מבין אותך... את מנסה ללמוד לרקוד מקריאה? זה כמו ללמוד להיות מנתח מוח ב"ערכת עשה זאת בעצמך..."
אני מכיר את זה כבר מלפני כמה שנים, הרבה לפני שיצא Latinos. הריקוד הזה בעיקרון הולך פיצוץ בקצב פאנקי / היפ הופ / מוזיקה שחורה. זה קצב יותר איטי ועושים את הצעדים בסיגנון פאנקי עם "סליידים" מצד לצד, וזה הולך פיצוץ. אני אישית מעדיף את זה על מוזיקת פאנקי מאשר על לאטינוס שזה יותר מהיר ובסגנון לטיני.
זה סוג של קאנטרי שעושים עליו ריקודי שורות. בגדול הריקוד של הלטינוס נגנב משם ואני יכול להראות לכם דיסק VCD מ1998 עם הריקוד הזה מצולם בדיוק על קצב שונה. בגדול בריקוד אחרי הקטע של הירידה למטה והעליה הרבע סיבוב נעשה על 5 , 6 ואז מתחילים את הקצב באוף ביט של שני פעימות כמובן שזה מסתדר בסיבוב שאחרי. אסור לשכוח, לרוב כולם בארץ נופלים בקטע הזה.