Lapid

josh55

New member
Lapid

לפיד רוצה לבטל את יום המנוחה היחיד ששומר על ערכי המשפחה להריץ תנועה ציבורית בשבת ולפתוח עסקים כרגיל !!! מתי ננוח מה יהיה על ערכי המשפחה ועל הזהות שלנו כיהודים שומרי שבת אני לא אדם דתי להפך אנחנו משפחה חילונית בהחלט אבל מאז ומתמיד ביום השבת היה יום של מנוחה ושל המשפחה המאוחדת ביחד וכן לגבי החגים עוד כילד שנולד בארץ תמיד הלכנו לבית הכנסת בחגים והכי חשוב היה לשמור על ערכי המשפחה וערכי מוסר אז טומי לפיד רוצה לבטל את השבת ולגרום לנו לאבד את זהותנו ???!!! טומי רץ בלילות למועדוני לילה בלתי חוקיים שפועלים ללא רשיונות וגורמים לנו תושבי העיר למטרדים קשים רץ לו טומי עם האוטובוס ביום השבת להפיץ את הבשורה שלו בין ההומואים והלסביות שהציפו את העיר עם מועדוני לילה זולים ומושחתים שגוררים את ילדינו הקטנים והתמימים לחיי הפקרות ופרונוגרפיה זולה ללא כל ערכים של מוסר וערכי משפחה נאותים זה מה שאנחנו צריכים עכשיו??? אנחנו חייבים לשמר את ערכי המוסר וערכי המשפחה ועל זהותנו היהודית ולא להתדרדר למקומות שמהם אין חזרה !!! תמיד מנפנף את הדגל האטישמי שהוא יודע הכל כי משפחתו הייתה שם ! גם משפחתי עברה את השואה אבל אנחנו לא מנפנפים זאת בכל פעם שמישהו מבקר אותנו !!! לאן מוליך אותנו השינוי??? תחשבו טוב לפני שתבחרו!!!

קושוש

New member
אף אחד לא מעוניין לבטל לך

את השבת. אתה רשאי לעשות ביום זה ככל העולה על רוחך כפי שכל אדם אחר רשאי לעשות ככל העולה על רוחו. דרך אגב, שאלה, אתה לעולם לא נוסע בשבת ?

MetalliKosta

New member
יש בזה משהו

הרי בכל העולם המערבי יש יום חופש בשבוע. אז למה לפיד רוצה לקחת לנו את היום הזה? אני בעד שיהיה אוטובוסים בשבת

ZivBr

New member
לא היית בחול כנראה

הכל פתוח שם 7 ימים בשבוע

Sababi Babi

New member
כנראה שגם אתה לא

טוב אז אתה לא היית הרבה בחו"ל אני גר בארה"ב (וושינגטון) - ואכן הרבה עסקים פתוחים ביום ראשון - אך יש הרבה שלא, ובכל מקרה בד"כ שעות הפתיחה מצומצמות יותר. גרתי בעיר בשם פוטסדם בניו יורק - חוץ מהסופרמרקט ובית המרקחת הכל היה סגור ביום ראשון. זה המצב ברב העיירות בארה"ב. בקוויבק (מונטריאול) כל העסקים עד לפני כמה שנים היו סגורים לחלוטין ביום ראשון ע"פ חוק. כעת במונטריאול יש עסקים פתוחים ביום ראשון (ממש לא הרבה - תגיע ל Rue St. Dennis ותראה). בשאר קוויבק עד כמה שידוע לי החוק עדיין אוסר פתיחת בתי מסחר ביום ראשון.

gershon17

New member
אין ספק שבכל רחבי העולם

אין ימי מנוחה למשפחות, וכולם עובדים שבעה ימים בשבוע, וכל ערכי המשפחה נעלמו.

Sababi Babi

New member
אין ספק....

הבעיה היא שכאן (ארה"ב) רב מי שעובד בימי ראשון הם בני המעמד הנמוך שצריכים כל גרוש וקשה להם לסרב למעביד "שמבקש" מהם לעבוד בסופי שבוע. וכן, בארה"ב יש בעיה ורב האנשים מתלוננים שאין להם הרבה זמן לבלות עם המשפחה. לא שיש לי בעיה עקרונית עם פתיחה של בתי עסק שבעה ימי עבודה בשבוע- רק שלא נשקר לעצמנו ונתעלם מהמחיר החברתי. צריך להתנות פתיחה כזו בחיזוק זכויות העובד.

שלילי

שינוי מציעה חוק שעות עבודה ומנוחה מתקדם, לפיו כל אדם יוכל לבחור את יום החופשה השבועי שלו. בוודאי שאנו תומכים ביום מנוחה. זה לא אנושי לעבוד כל השבוע. אבל מדוע לכולם חייב להיות אותו יום מנוחה? ומה אם בא לי ביום שלישי??

אני לא מכיר כזו שיטה

שיטה של יום מנוחה דינאמי לא מקובלת בעולם. בעולם הנוצרי ובאסיה יום המנוחה הוא יום א´, בישראל ואצל היהודים הוא בשבת, ואצל המוסלמים ביום שישי. בכל העולם שובתת המלאכה ביום השבתון, עם חריגים. לדוגמא במרבית שטחה של אירופה, לא תמצאו קניונים פתוחים ביום א´ בכל העולם השבתון הוא מסיבות סוציאליות, ומרבית התושבים, החילוניים והדתיים שמחים מאד מקיומו של אותו שבתון. אצלנו גם הדתיים וגם החילוניים רבים על השבת - בלי שום סיבה אמיתית. יש לשמור על השבתון מסיבות סוציאליות, ואת כללי הדת יש להפעיל באזורים בהם יש צפיפות דתית חרדית, וכל השאר - פשרות בין אחים.

נא להכיר

הכל נכון, אבל למה זה חייב להיות באותו יום??? למה שלא תיתן לאזרח לבחור את יום המנוחה שלו?? גם היום, יום המנוחה של המוסלמים בישראל, למשל, הוא יום ששי (ולא שבת). החלוקה נקבעת לפי דת, ולא לפי בחירתו של האדם. זה לא רציונלי ולא דמוקרטי. אגב, יש גם הצדקות כלכליות מצויינות מדוע לא כדאי מבחינה כלכלית שיום שבת יהיה יום שבתון לכלל המשק. בתנאים של שוק גלובלי, אנו מאבדים שני ימי עבודה ולא אחד. אתה יודע כמה זה עולה למשק? אתה יודע שאפשר להגביר את היעילות במשק, מבלי לפגוע בתנאים הסוציאליים ואף לשפרם? מי שדתי, שיבחר ביום שבת כיום מנוחה. החוק יגן עליו בצורה מלאה, בדיוק כפי שהוא מגן על מי שבוחר ביום שלישי כיום מנוחה. אין שום סיבה שבעולם שכולם ינוחו באותו יום. סטח שלא סיבה סוציאלית.

שבתון דינאמי איננו מקובל

הרעיון של יום שבתון דינאמי אינו ישים. למשל - אם ניתן למורים לבחור לעבוד בשבת - אז יהיה צורך להביא את התלמידים בשבת - ואז גם כל תלמיד יוכל לבחור את יום השבתון ולאן נגיע. כנ"ל בנקים, משרדי ממשלה, מפעלים פרטיים וציבוריים. לא סתם הדבר לא מקובל בעולם. מי שחפץ ביום מנוחה שאיננו שבת יכול לבחור לעצמו מקצוע אשר חובה לעבוד בו 7 ימים בשבוע (רפואה, חשמל, מכבי אש, שירותי חירום, כמה ענפי חקלאות )- ושם אכן בוחר העובד את יום השבתון שלו.

gershon17

New member
בכל העולם אין מסעדות בראשון?

אין מרכזי קניות ביום ראשון? אני זוכר שקניתי דברים רבים בארצות הברית ביום ראשון, כולל אוכל. אני חושש שאתה מדמיין. למה שאני אהיה חייב להיות רופא כדי לעבוד בשבת? אני רוצה לעבוד בהי-טק, ולנוח ביום שלישי. למה? כי אז יותר נוח לי לעשות סידורים ויש לי בשבת פחות פקקים בדרך לעבודה. מי אתה שתקבע לי?

תקרא טוב

הקניונים בארה"ב פתוחים ביום ראשון (נפתחים ונסגרים בשעות שונות מהרגיל) רוב אירופה סגורה ביום א´ - כל חברה מחליטה מה טוב לה.

ואם תהיה מורה

או עובד בנק, או עובד ממשלה, או סטודנט, או חיל באחת המפקדות - רק בגלל זה שאתה רוצה לנוח ביום רביעי אי אפשר לשגע את כל המדינה.

gershon17

New member
אז מה?

בגלל שיש מקצועות שבהם צריך לעבוד בימים מסויימים, אתה רוצה להגביל את כולם? יש גם אנשים שנאלצים לעבוד במשמרות לילה. מה, תכריח את כל המדינה לעבוד בלילה פעם בשבועיים? או תאסור על משמרות לילה? בארץ יש הרבה מסעדות שסגורות דווקא ביום ראשון. זה טוב למסעדות (ששבת זה יום חזק עבורן) וזה טוב לעובדים (שמקבלים יום חופש). זה רע רק למי שמשום מה מעדיף את ההלכה על פני ההגיון. מי שלא רוצה לפתוח את הקניון שלו בשבת - שלא יפתח. ומי שרוצה - שיפתח. זה עד כדי כך פשוט.

עצימת עיניים?

אם כל אחד היה עצמאי - אולי היה אפשר לתת לכל אחד לבחור לעצמו את יום השבתון. במציאות, יש מעט עצמאים והרבה אנשים שתלויים בהם, למשל - שכירים צריכים לעבוד בשעות פתיחת העסק כפי שהן נקבעות ע"י המעבידים, תלמידים צריכים לבוא לביה"ס שעובד בשעות שנקבעות ע"י המנהל (במגבלות שקובע משרד החינוך), וכו´. אם תיתן לבעלי העסקים חופש לפתוח את העסקים שלהם מתי שהם רוצים - אתה עלול לפגוע בחופש של השכירים לקחת חופש מתי שהם רוצים, כי כדי לפתוח את העסק צריך עובדים שיפעילו אותו. עדיף לפגוע בחופש של בעלי העסקים כדי לשמור על החופש של השכירים ובני משפחותיהם.

עמלק

New member
שגיאה

לדוגמא באיטליה, במקומות רבים - מקובלים שני ימי שבתון אפשריים - כל עסק בוחר מתוך ימים אלו. מדוע לא ניתן ליישם שני ימי בחירה, לדוגמא שלישי ושבת. כל מעסיק ועובד יבחרו את הימים המתאימים. תחבורה ציבורית תפעל 24/7, משרדי ממשלה יהיו פתוחים בשישי ואולי אפילו כמה שעות בשבת - חיסכון אדיר למשק*.

meirkl

New member
עוד טמטום. כל אחד והפרשנויות

העקומות שלו. חלמת חלום רע בלילה?

למעלה