LANDMARK EDUCATION

למה לזלזל?

אני אחד מאותם "פרייארים" שאתה כתבת עליהם. אז הרשה לי להגיב בכמה מילים למה שאמרת. "בדולינה" הוא ספר שעוסק בחיים של מישהו אחר, הסדנה עוסקת בחיים שלך. זה הבדל של שמיים וארץ. אני מכיר לא מעט אנשים שיודעים לתת עצות מעולות לאנשים אחרים, אך באותם מצבים ינהגו אחרת לגמרי. זאת אומרת שכאשר זה נוגע לחיים שלך, זה הרבה יותר מסתם רעיון. מה גם שהסדנה שאני עשיתי, ואני משער שגם לנדמרק, עובדות בצורה כזו שהן דוחפות לתוצאות בחיים. תוצאות פיזיות (כסף, מערכת יחסים ועוד), ולא רק שהכל יהיה טוב. ישנה תופעה של הי שמופיעה בסיום הסדנה. זה תוצאה של ניקוי "סתימות". האנרגיה זורמת חופשי, והאדם עסוק פחות בהתנגדויות למציאות (מה שרוב האנשים עושים ביום יום), ויותר בשיתוף פעולה. זה מותיר לו המון אנרגיה, מה שאנשים קוראים לו היי. אחרי כמה ימים האנרגיה יורדת, אולם אצל 90% מהאנשים היא תישאר גבוהה יותר מלפני הסדנה. דוגמא אחת למה שלומדים בסדנה, היא המשפט הבא :"אולי אני ציני, אבל כל עוד יש אנשים שצריכים סדנאות בשביל לשנות את החשיבה שלהם (בעיני שם נרדף לפרייארים) המציאות תישאר כמו שהיא.. " למה אולי אתה ציני? הרי ברור לחלוטין שאתה ציני. למה אתה צריך לומר אולי? מעבר לזה, הסדנה הולכת למקום מאוד ספציפי. מה שאני לא יודע שאיני יודע (אם שמעת על היידיגר והתיאוריה שלו לגבי החלוקה של המוח). אינך יכול ללמוד את זה בשום מקום אחר, כיוון שאינך יודע שזה קיים. יש סיכוי טוב שתלמד את זה מהחיים מתישהו, אבל למה לדפוק את הראש בקיר 40 שנה ובסוף ללמוד לקח, כשאתה יכול ללמוד אותו עכשיו בכמה דקות? ובסופו של דבר אני יכול להעיד הכי טוב עלי. אני את הסדנה עשיתי לפני 8 שנים. אין יום שבו אני לא משתמש בכלי כלשהו שלמדתי שם. החל מהכלי הכי בסיסי בעיני (והכי רב ערך), לזהות מתי אני קורבן, ולדעת איך לשקחת שליטה על המצב ולהגיע לתוצאה אותה אני רוצה. ברור לי שזה כלי שיש לרוב האנשים, אולם לי לא היה אותו לפני שעשיתי את הסדנה, ואני הייתי הקורבן האולטימטיבי. היום הזיהוי והמעבר מקורבנות ליצירת תוצאות הוא מיידי. יכולתי ללמוד אותו בחיי, אך יכול להיות שגם לא. זה לא שינוי חשיבה, זה שינוי גישה. זה פשוט כמו לזהות תמרור, ולבחור נתיב. יש לי עוד המון דברים שהפקתי, וכל אחד מהם נותן לי תוצאות כל יום בחיי. אני מכיר המון אנשים שנכנסו לסדנה "ספקנים", אך שינו את חייהם בעקבותיה. אני אחד מהם. אני מכיר המון אנשים שחייהם השתפרו פלאים בעקבות הסדנה. וכן, אני מכיר גם כאלה שנכנסו לסדנה ספקנים, ויצאו ממנה מסופקים על ספקנותם. כמו כל מוצר, יש את אלו שמרוצים ויש את אלו שלא. עדיין צריך לזכור שמדובר באחוז קטן מאוד. מה עוד יש לי להגיד? (אולי) אני תמים, אבל כל עוד יש אנשים שצריכים מוכנים ללכת לסדנה בשביל ללמוד ולהתקדם,ורוצים לשנות את חייהם(בעיני שם נרדף להצלחה) יש סיכוי שנצליח ליצור עולם טוב בהרבה, שעובד לכל אחד מתוך אהבה איכפתיות ושיתוף פעולה.. (וזאת אמירה עמוקה מכפי שהיא נראית על פני השטח).

sirpad

New member
גם הם לא קיימים בדנמרק

אני מתחיל סדנא משל עצמי.

sirpad

New member
וואלה אתה יש לך גישה שונה

אני אמרתי את זה כמתייפח בביצתי, ואתה כבר רואה בזה אפשרות להתפתח. מה הביא אותך להונג קונג? ומה אתה עושה שם?

פיזית, מטוס.

אולם הגעתי לכאן בטעות. מישהו תלה מודעה באוניברסיטה שבה למדתי, ואני שלחתי לו קורות חיים. רק שאני לא שמתי לב למילים הונג קונג במודעה, והוא החליט שאני הכי מתאים, והנה אני פה... אני מהנדס מחשבים, ומתעסק בבדיקות אופטיות. מה שכן, לפני שבוע ליוויתי אורח לשדה תעופה, והיו שם שלוש בחורות שגרמו לי לשקול ברצינות את האפשרות להגר לדנמרק..., אם זה היה מדגם מייצג, הסתדרת. אם אתה רוצה להחליף בכמה סיניות, דבר איתי.

sirpad

New member
המדגם אכן מייצג

למרות שדי מתרגלים לזה בשלב מסוים. סתם, אולי בעוד 20 שנה אני אפסיק להסתכל כשבלונדה עוברת את הכביש, ועוד הקיץ היה ממש חם, כך שכיסוי הגוף היה מאוד מינימלי עד כדי כאב. לא אשכח לעולם את 2 חברי בביקור שלהם פה, פשוט עמדו במרפסת שלי ואמרו בקול רם, את כוסית ואת כוסית ואת כוסית ואת כוסית..... הם לא האמינו שבכל רגע נתון שהם יוצאים למרפסת יש לפחות כוסית אחת הולכת ברחוב. למרות שאני חשבתי שהם התלהבו מסתם בלונדיניות, אז אולי אני בעצם כבר כן התרגלתי? בקשר להונג קונג, הייתי מחליף את חנויות האלקטרוניקה, אבל בשום פנים ואופן לא את הבחורות, סיניות מעולם לא היו כוס הצ'אי שלי, אני תן לי שיער צהוב וסידרת אותי.

ואתה מתלונן שאתה תקוע בביצה...

עד שרואים פה בלונדינית, יוצאת הנשמה. מה גם שהמזג אויר פה מזכיר ביצה (חם ולחחחחחחחחחחחחחח...). חנויות האלקטרוניקה אכן סבבה, אולם מאסתי בגאדג'טים, אשמח לכמה בלונדיניות. כל ביקור שלי בארץ, אני חייב להסתובב בתל אביב, לשטוף את העיניים, ולקבל איזו זריקת מרץ להמשיך. נראה לי שבחופש הבא אני אסע לדנמרק... גם אני לא בדיוק חובב של היופי המזרח אסייאתי, ביחוד לא הקנטונזי, כנראה שכל אחד מקבל מה שמגיע לו....מזל שאני מחזיק בבית מוצר משובח מתוצרת סלובקית (אשתי היא רכושי
)

sirpad

New member
אני אשלח לך את הכתובת שלי במסר

אני מכיר מקום טוב לג'אגדטים שבעליהם מאס בהם.

ודרך אגב

אחת הסיבות שאנשים "צריכים" סדנה שתשנה להם את דרך החשיבה, היא מערכת ה"חינוך" ש"מחנכת" ש2+2=4 ועוד כל מיני דברים כאלה, במקום ללמד אנשים איך להתמודד עם כעס (האלימות בארץ קובעת שיאים כל חודש), איך להתמודד עם אכזבה, איך לקחת אהבה למקומות טובים בחיים (את אשתי, מה שהופך אותך לרכושי) ועוד כל מיני דברים כאלה. בסדנה מדברים, עושים, ולומדים איך לקבל ולהתמודד עם כל הרגשות האלה, שאני לפחות, לא ידעתי. יש עוד המון כמוני.

Mrs G

New member
אתה מכיר הרבה אנשים

החושבים בפאטרן של "את אישתי ולכן הרכוש שלי" שיקחו עצמם לקורס שהבסיס שלו הוא "חיפוש עצמי",יציאה ממסגרת וקבלה של רגשות ? כל המילים והמחשבות האלה משולים בעיני לאוננות עצמית. זה או שאתה מסוגל להתמודד עם עצמך , מבין את הצורך בשינוי ומקבל על עצמך את האחריות לעבוד על עצמך, או שאתה מוכן למכור נשמתך לשטאנץ חשיבתי חלופי. יציאה ממסגרת אחת לכניסה למסגרת שניה - חזרה בתשובה בלי מחויבות פיזית, כך אני רואה את זה. הפתרון הרבה יותר זול,יותר יסודי - אבל גם יותר קשה.

sirpad

New member
לא כל בני האדם אותו דבר

לכן לא לכל אחד יש את היכולת לנתח לבד מה כדאי. זה כמו שאני אתעקש ללמוד את הכל מבראשית בעצמי, ולהסיק את כל המסקנות רק מחוויות שעברתי בעצמי ועל בשרי. או אז לא עשיתי כלום. מי שלא לומד מההיסטוריה סופו שיחזור על הטעויות, הלא אותו דבר מללמוד ממסקנותיהם של אחרים?

אני מכיר אנשים עם עבר אלים שעשו את

הסדנה, ובעקבותיה בחרו לנהוג אחרת. אני מבין מהודעתך שאת מעדיפה לעבוד קשה בחיים. לי אין שום בעיה שדברים יבואו בקלות (עוד משהו שלמדתי בסדנה). בעיני זו הצלחה שווה, ושמחתי תהיה שלמה בכל מקרה. בהצלחה לשנינו.

Mrs G

New member
חבוב, יש גבול.

אם לימדו אותך בקורס שבריאות פיזית היא מטרה אליה צריך לשאוף, אל נא תשרבב את שמי לצד המילה עבודה, או נגזרות השורש ע.ב.ד
.

newbie7

New member
../images/Emo45.gif

ואני תמיד אמרתי שאין כעס ותסכול שספונג'ה ו/או ניקוי יסודי של הבית לא יכולים לפתור.

doron60

New member
נשמע מוכר

כל כמה שנים יש סדנאות בסגנון דומה. המכנה המשוטף הוא עבודה עצמית תוך כדי דינמיקה קבוצתית. לרוב האנשים (כמו שכבר נכתב כאן) זה נותן הזדמנות לבחון את חייהם מזוית חדשה, והרבה פעמים להשתחרר ממעצורים שהם לא היו מודעים להם. זה בהחלט דבר חיובי, אבל יש גם חסרונות: בהרבה מקרים יש לסדנאות קו מנחה שדוחף את העבודה העצמית. לדוגמא: "מצא מישהו שאתה כועס עליו וסלח לו" או "קפוץ למים". לרוב יוצאים מסדנא עם קצת שטיפת מח בנושא המנחה, שעוברת לאחר מספר שבועות/חודשים. אני מכיר לפחות 2 אנשים שהתחרטו על מעשים שעשו בתקופה הזאת. מעבר לזה, (ואני לא מכיר את הסדנא הספציפית הזאת), יש אנשים שעבודה עצמית לא יותר מדי מבוקרת, יכולה לפגוע בהם נפשית. אני זוכר מקרה שהתפרסם בישראל לפני הרבה שנים שאשה צעירה (נשואה ואם לילד) התחרפנה לגמרי (עד כדי עשיית צרכים בכל מקום). שווה להסתכל אם הם בקשים לחתום על שחרור מאחריות במקרים כאלה. הרבה פעמים הם לא מוכנים לקבל אנשים בטיפול נפשי ללא חתימה מהמטפל. בכל אופן זה נדיר להפגע כך.

למעלה