LANDMARK EDUCATION

Ayelet CA

New member
מכירה מישהי שעשתה וממליצה

בעלה הסקפטי עשה בעקבותיה ושניהם סיפרו על שינוי חשיבתי.

newbie7

New member
בכל שטות אפשר לראות תבנית מרתקת

אני זוכר שבהתחלה כשקראתי את "בדולינה" נורא התלהבתי, ואו איזה רעיונות מגניבים. אחרי כמה ימים הרעיונות המגניבים התאדו להם, והספר הפך לסתם עוד ספר עם פואנטה לא ממש ברורה. כנ"ל בקורס קבלה וכנ"ל בעוד כמה וכמה סדנאות מטופשות (בעיני לפחות). אולי אני ציני, אבל כל עוד יש אנשים שצריכים סדנאות בשביל לשנות את החשיבה שלהם (בעיני שם נרדף לפרייארים) המציאות תישאר כמו שהיא.. (וזאת אמירה עמוקה מכפי שהיא נראית על פני השטח).

hello all

New member
זו התחושה שלי

אני שייכת כנראה, לצערי, לזרם הסקפטי. לא שאני מרוצה מכך, כן? אבל זה מה יש. זה אני. אבל קרובה לי מאוד-מאוד שהיא צינקית גדולה ממני בהרבה עשתה את זה ולטווח הקצר ראיתי השפעה גדולה מאוד. ככל שעבר הזמן ההשפעה התאדתה לה ולכן הסקפטיות שלי גדלה האם האפקט של הסדנא הוא זמני בלבד? האם צריך אחת לכמה זמן לעבור את הסדנא בכדי לשמר את תחושת ה HIGH? מה, אנחנו מכורים? מה, הם מנסים לגרום לנו להתמכר? הם מצליחים? לא יודעת. מצד שני, קל נורא לנגן על המיתרים של אלו מאיתנו (כולנו בעצם, לא?) שרוצים לשנות משהו בחייהם.

stevie1

New member
תראי

את יודעת מה את רוצה לשנות בחייך? מה מונע בעדך לפעול לכיוון ההגשמה? האם זה מכשול זמני? עיכוב? האם זה מכשול מנטלי? פחד/ חשש/ אין אומץ? אני לא מאלה שמאמינים בפתרונות אינסטנט, כדי להגיע למקום X צריך מטרה, דרך ואמצעים ולא לשלם למישהו שיעשה 'טובה' לאגו...

כתבת יפה.

זה חלק מהשאלות שהיא תצטרך לענות(והיא בלבד, כיוון שאף אחד אחר לא יענה עליהם בשבילה) עליהם במידה ותלך לסדנה, רק שבדרך היא תקבל כלים שיעזרו לה לעשות את זה בצורה מאוד קלה ויעילה. לא מדובר בפתרון אינסטנט לחיים טובים יותר. חד וחלק אני יכול להגיד שהחיים לא נהיים יותר פשוטים אחרי הסדנה. רק שיש הרבה יותר כלים להתמודד עם הדברים, וליצור איכות חיים גבוהה יותר. הדוגמא הכי פשוטה, היא נניח שאת רוצה להבריג בורג עם ראש שטוח, וכל מה שיש לך זה ראש פיליפס. קשה אה? ועכשיו מישהו יתן לך מברג עם ראש שטוח, הרבה יותר קל? הבורג נשאר אותו בורג, אבל ההתמודדות הרבה יותר קלה.

Mירב

New member
ואיזה גלידה אתה מעדיף? ../images/Emo8.gif

שוקו או ווניל? אבל תהיה אותנטי ואל תיכנס לי לרקט! כמה אנשים כבר רתמת לאחר הטרנספורמציה שלך? והאם כבר הגעת לפריצת דרך? וברצינות, הרי הידיעה שהחיים ריקים וחסרי משמעות היתה הדבר החכם ביותר שלמדתי בחיי! והנה לינק לכתבה מעניינת ועוד: http://www.google.co.il/search?hl=iw&q=%D7%94%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D+%D7%A9%D7%9C+%D7%9C%D7%A0%D7%93%D7%9E%D7%A8%D7%A7++&meta=

כשכתבתי

אני לא עשיתי את הלנדמרק, כך שלא ממש מובן לי מה כתבת (הלינגו שונה). אני לא רתמתי אף אחד, אני המלצתי להמון אנשים, והיו כמה שבחרו לעשות. ובכל זאת לא הבנתי. את ממליצה לא לעשות?

Mירב

New member
../images/Emo6.gif אכן, רק אחרי זה שמתי לב

ואני לא ממליצה לכאן או לכאן. אני לא חושבת שזה יכול לפגוע באף אחד, כלומר זו לא כת... אבל, הם כן ינסו לקחת ממך עוד ועוד כסף ע"י עוד ועוד קורסים וסדנאות. אני מכירה אנשים שנשבעים שזה שינה להם את החיים לטובה וכו - שיהיה להם לבריאות. אני הלכתי לזה בידיעה שאת רוב מה שהם מנסים להעביר שם אני כבר יודעת, ואכן כך הרגשתי במשך כל התהליך.... לא הזיק אך גם לא הועיל במיוחד או חידש לי משהו... אפשר לאמר בגדול שהרגשתי שזה עירבוב של המון אמיתות מדתות שונות + מתחום הפסיכולוגיה, שחוברו יחד.

sirpad

New member
כמו כל דבר בחיים

אם תלכי איתו עד הסוף זה יעבוד לך אם לא לא. הם למיטב הבנתי טוענים שציניות וביקרותיות הם הם מה שמחרבן לנו את החיים. עכשיו את עדיין ביקרותית, ולכן את לא יכולה לטעון שהשיטה שלהם לא עובדת. מצד שני ברגע שאת מפסיקה לבקר ולהיות שלילית, אין לך מנוס מלומר שהם ממש אחלה! בשורה התחתונה את משקרת רק לעצמך, אם זה עושה לך טוב להיות תמיד חיובית ואנא עארף מה עוד הם רוצים ממך, אז זה לא ממש משנה איך. אם את עושה פנים שאת מאושרת, כדי להנציח את השיטה, אבל בתוך תוכך את נקרבת, אז יש לך רק את עצמך להאשים. אני אישית מאמין שהאנשים האלה באים ממקומות טובים, ומכיוון שהקורס לא עולה מיליונים, ומכיוון שכל דבר אחר בעולם המזורגג הזה עולה כסף בכל מקרה, אז אני לא מוצא בעיתיות בנושא. זה בסך הכל עוד צעד במסע שלי, השרשור הזה, לקחתי ממנו כמה דברים טובים זה בטוח, נקווה שנצא מזה במהרה בימינו, ואולי שוב נחזור לחייך. כך או כך, עוד חודש ימים בדיוק אני בישראל, חודש של שקט ושלווה. אולי מה שאני צריך זה לשכב קצת על החוף ולהסתכל על הים התיכון? its been long time since I've seen the ocean, I think I should

Mירב

New member
אולי ניפגש... אני כבר 3.5 שנים

לא ראיתי את הים התיכון...
לגבי מה שכתבת על שליליות, אני מציעה שתקרא שוב את מה שכתבתי. אמרתי בפירוש שאני לא שוללת. שמכירה אנשים שזה עשה להם טוב. שזו לא כת. רק אמרתי שאני את האמיתות שהם "גילו" לי ידעתי כבר לפני שהגעתי לשם... סה"כ היה נחמד, והייתי גם "ראש קבוצה" או משהו כזה במשך השבועות המשך שהיו (מפגשים, וכו'...) אבל לא רציתי לדחוף את זה לאנשים אחרים בכוח. עם זה לא הרגשתי נוח ולכן גם היום אני לא אלך ו"ארתום" אף אחד. שכל אחד יעשה כראות עיניו. לא הבנתי אגב, ממה אתה רוצה לצאת במהרה בימינו ולחזור לחייך?...

sirpad

New member
אני לא מלמד לקרוא בין השורות

או שיש לך את זה או שאין לך את זה.

Mירב

New member
סירפד?! ../images/Emo2.gif

חליק רמזים ודיבור בין השורות, דבר דוגרי. מה קרה?!

sirpad

New member
לא קרה כלום

ואת יכולה לסגור את הפה, עוד תבלעי יתושים.

Mירב

New member
"החיים ריקים וחסרי משמעות"

תזכור את זה והכל יהיה בסדר!

Mירב

New member
מה שמעיר אותי זה שרשרת של אירועים

זה מתחיל בשני שכנים שאוהבים לשחק כדורסל משש וחצי עד שבע, ממשיך בשעון המעורר של השכנה מתחתי מלווה בו-זמנית בצלילי כיסוח הדשא, ונגמר בכלב שקופץ על מיטתי ודורש שאקום מיד, מלווה בשעון המעורר שלי שאני מכוונת רק למקרה שאחד מכל הנ"ל לא יעבוד...

ואחרי שקראתי את הכתבה...

אני גם שמעתי את הסיפורים האלה, אך לא יכול להגיב להן, כיוון שלא התנסיתי בהם. לגבי הסדנה שאני מכיר, גם שם מדברים על המחיר של שיפוטיות, אולם משאירים לכל משתתף את הבחירה האם להמשיך בה. קיבלו גם את אלה שלא הפיקו מהסדנה, וזה היה בסדר. השיווק הוא אגרסיבי למדי, אולם לא מדובר על רתימה, או מה שזה לא יהיה, בסך הכל מבקשים לשתף מתוך הרעיון של לפתוח לאנשים דלת שהם לא הכירו. הם אפילו מעודדים את המשתתפים לאפשר לאדם השני לבחור לא לבוא. אני גם מסתייג מהמון דברים שקראתי בכתבה, אולם נראה לי שבסופו של דבר היא דיי מגמתית, כך שאני ממש לא יכול לדעת. הבחורה שאני מכיר שהיא בוגרת, מלאה מילים טובות על כמה זה שינה לה את החיים.

Mירב

New member
לא שצריך, אבל אפשר

או שאפשר (וכמובן מומלץ על=ידם) לעבור את הסדנא הנקראת "מתקדמת" ואח"כ לעבור הלאה ולהמשיך לעלות בסולם הדרגות וההירארכיה הלאנדמרקית, וכמובן שבדרך את גם תידרשי לסחוף עוד חברים ומכרים... (אז להגיד שהם לא מוכרים כלום זה ממש-ממש לא מדוייק). וכן, אני עשיתי את הסדנא (הבסיסית בלבד...)

כאשר את אומרת

"זה אני" ואת עוד לא מרוצה מזה, את מתפשרת על בינוניות. אולם, אני מניח שאת זוכרת את המנהרה האור, ואז יצאת לאויר העולם, הבטת ברופא במבט סקפטי, ומאז ועד היום, נשארת סקפטית. אף אחד מאיתנו לא נולד "סקפטי" או "ציני", או מה שלא יהיה, זה דברים שאנחנו רוכשים בדרך, וכמו שאנחנו רוכשים אותם, ככה אפשר לותר עליהם ולבחור אחרת - זה השינוי. האפקט של הסדנא הוא אכן זמני. התוצאות של איתך לעד. הHIGH הוא אפקט, וכמו שכבר כתבתי, הוא לא המטרה, כי אם תופעת לוואי. השאר תלוי רק בך. אני כבר 8 שנים משתמש בכלים שקיבלתי בסדנה. וכן, אנשים נוטים לרגרסיה אחרי תקופה מסויימת. למה? כל חייך היית (או יותר נכון התאמנת) על להיות סקפטית. אי אפשר לשבור את זה לחלוטין בכמה ימים, אפשר להראות בחירות אחרות, אולם אם לא תבחרי אחרת מספר פעמים (הווה אומר תתאמני על משהו אחר), הסקפטיות לא תיעלם מעצמה. הדרך הטובה ביותר להתאמן, היא לעשות עוד סדנה, אולם אם את מקימה לך קבוצת תמיכה מוצלחת מתוך הסדנה, אפשר לותר על זה. אני עשיתי את שניהם. אם את רוצה HIGH, לכי על גראס טוב. חבל על הכסף שלך. אם את רוצה לשפר את איכות חייך, אז אני ממליץ לך ללכת לעשות סדנה. ואם את רוצה לשמוע עוד אנשים כמוך, שלא עשו סדנה, והם סקפטים, אז יש המון כאלה. דווקא מאלו שעברו חוויה דומה לא קראתי מישהו שאומר שעדיף שלא (אפילו מירב, שהרושם שלה היה שלילי, לא רשמה שהיא לא ממליצה, והיא מוזמנת לתקן אותי אם היא טועה).

למעלה