Lake בשיא שלו

Lake בשיא שלו

קטע מדהים ביופיו ההגשה השירה המלודיות הנגינה הכל יוצא מן הכלל, זה הרבה מעבר למוזיקה..

tzvika321

New member
ברוס בשיאו

בתחילת דצמבר הבוס משחרר הופעה חיה מהסיבוב של the river, הופעה שנדמה לי שהיתה זמינה כבוטלג אבל עכשיו תופץ בדיוידי, ונראה שמדובר באיכות צילום מצויינת. חוץ מזה האלבום יצא ברימסטר חדש עם תוספות של איך הוא תוכנן לצאת (אמ;לק - לא בתור אלבום כפול) והקלטות שלא יצאו עדיין.
בוידאו המצורף, איש לא גבוה במיוחד עם מיתרי קול מפותחים ולהקת הליווי הטובה ביותר שניתן למצוא בעולם המערבי, מגדירים מחדש את הרוק-נ-רול, בשיר הנושא של אחד האלבומים הגדולים בהיסטוריה של הרוק (ולחשוב שזה אפילו לא האלבום הכי טוב שלו) .

tzvika321

New member
קטע נוסף מאותה הופעה

שיר געגוע לאיש הגדול על הסקסופון, קלרנס קלמונס
ולקלידן דני פדריצ'י,
שני חברי האי סטריט בסיבוב הזה שנפטרו בינתיים

RIDE TO LIVE

New member
אין על הביצוע של The River מתוך הקופסא - me and my dad

הרבה מאוד פעמים הסתובב הקטע המדהים הזה על הפטיפון שלי.
אני ואבא שלי - Bruce Springsteen

Hiya doin’ out there tonight? That’s good, that’s good.
This is ah… When I was growing up, me and my dad used to go at it all the time over almost anything. But, ah, I used to have really long hair, way down past my shoulders. I was 17 or 18, oh man, he used to hate it. And we got to where we’d fight so much that I’d, that I’d spent a lot of time out of the house; and in the summertime it wasn’t so bad, ‘cause it was warm, and my friends were out, but in the winter, I remember standing downtown where it’d get so cold and, when the wind would blow, I had this phone booth I used to stand in. And I used to call my girl, like, for hours at a time, just talking to her all night long. And finally I’d get my nerve up to go home. I’d stand there in the driveway and he’d be waiting for me in the kitchen and I’d tuck my hair down on my collar and I’d walk in and he’d call me back to sit down with him. And the first thing he’d always ask me was what did I think I was doing with myself. And the worst part of it was that I could never explain to him.
I remember I got in a motorcycle accident once and I was laid up in bed and he had a barber come in and cut my hair and, man, I can remember telling him that I hated him and that I would never ever forget it. And he used to tell me: “Man, I can’t wait till the army gets you. When the army gets you they’re gonna make a man out of you. They’re gonna cut all that hair off and they’ll make a man out of you.”
And this was, I guess, ’68 when there was a lot of guys from the neighbourhood going to Vietnam. I remember the drummer in my first band coming over to my house with his marine uniform on, saying that he was going and that he didn’t know where it was. And a lot of guys went, and a lot of guys didn’t come back. And the lot that came back weren’t the same anymore. I remember the day I got my draft notice. I hid it from my folks and three days before my physical me and my friends went out and we stayed up all night and we got on the bus to go that morning and man we were all so scared… And I went, and I failed. I came home [audience cheers], it’s nothing to applaud about… I remember coming home after I’d been gone for three days and walking in the kitchen and my mother and father were sitting there and my dad said: “Where you been?” and I said, uh, “I went to take my physical.” He said “What happened?” I said “They didn’t take me.” And he said: “That’s good

יש לי בוטלג מהופעה שלו ב-1978

ההופעה היתה כה"נ בניו ג'רזי, והוקלטה משידור ישיר ברדיו מקומי. לא רק שהביצועים שם אדירים, גם הסיפורים שלו בין השירים הם פנטסטיים ומצחיקים. אני לא רוצה לכתוב מהזכרון, כי הוא מספר אותם הרבה יותר טוב. אנסה למצוא לינק לזה איפשהו ברשת.
&nbsp
בכ"מ, מבחינתי ספרינגסטין והאי סטריט בנד (ממש לא להקת הליווי הכי טובה מעולם), היו בשיאם באותה הופעה.

tzvika321

New member
איתגרת אותי, אז שאלתי את גוגל

והתברר שאת צודקת - הקרייזי הורס הם מספר 1.

http://www.guitarworld.com/weve-got-your-back-10-best-backing-bands-all-time

עכשיו כולם אני מניח יסכימו שלמצוא הרכב מוצלח יותר מהקרייזי הורס זו לא משימה קשה במיוחד. למצוא הרכב יותר מוצלח לניל יאנג, זו כבר משימה אחרת.
כנ"ל האי סטריט בנד, שמורכבת ממוזיקאים הרבה יותר מוצלחים מהסוסים. עם הצליל שמצליח להיות בו זמנית גם מלוכלך וגם גדול מהחיים, היא להקת הליווי הטובה ביותר שברוס יכל למצוא.מי היא להקת הליווי הטובה ביותר בעולם? לא ממש משנה.

לא וויכוח, אבל האי סטריט בנד הם החוליה החלשה אצל ברוס

והאלמנט שמנע ממנו להגיע למעמד של, ובכן, ניל יאנג. הם היו להקת הליווי הנכונה ב-born to run, אבל לא ממש אחר כך. הצליל העשיר, הבומבסטי שלהם, לא התאים לכל החומרים שלו - בוודאי לטקסטים היותר מורכבים שהחל לכתוב עם השנים . ברוס אולי הבין את זה, ומכאן "נברסקה" וההרפתקאות שלו עם נגני ליווי אחרים אחר כך. הוא מעולם לא מצא בדיוק את הנגנים המתאימים. זה לא בגלל שהוא בחר נגנים לא איכותיים, אלא בגלל הכימיה, והמגבלות שלו-עצמו כמלחין ומבצע. אבל זו כבר אופרה אחרת.

RIDE TO LIVE

New member
"שלום, שמי ניל יאנג ואני נגן גיטרה בלהקת - Crazy Horse "

Everybody Knows , Zuma ,Sleeps with ,broken arrow ,Psychedel
כולום בהשתתפות הסוס. הרומן התחיל ב69 ועדיין ממשיך. האחרון ב2012.
הם עיצבו ביחד עם ניל את הסאונד היחודי שלהם. צריך לראות אותם בהופעה בשביל להבין עד כמה הם מחוברים ואוהבים לנגן ביחד. עומדים קרוב קרוב, שלושתם, ראלף על התופים מאחור, מנגנים בתנועות שמזכירות ריקוד אינדיאני ( מוטיב חזק בהופעות של ניל ובכלל)
"שלום, שמי ניל יאנג ואני נגן גיטרה בלהקת - Crazy Horse " - הסרט -'The Year of The Horse , מומלץ מאוד לראות.

tzvika321

New member
ויכוח? בפורום? חס וחלילה

אני לא כל כך יודע להשוות בין המעמד של יאנג וספרינגסטין. הייתי מעז להגיד שליאנג יש יותר השפעה מוזיקלית על דורות מאוחרים יותר, וברוס לעומת זאת קיבל יותר מעמד של כותב טקסטים, אולי אפילו מעין מצפון מוסרי ומבטא רוח תקופה. אבל זה סתם הרהור שעבר לי בתגובה.
באופן אישי, אם באותו יום שניהם היו מופיעים והייתי צריך לבחור- הייתי הולך לברוס, אבל לא בלי התלבטות.

ניק הורנבי כתב את ג'ולייט הגירסה העירומה (ספר טוב באופן כללי) על גירסה אקוסטית לתקליט חשמלי מצליח. במקרה של הבוס המצב הפוך. הגביע הקדוש של הקלטות הבוס הוא הגירסה שהוקלטה לנברסקה עם האי סטריט בנד לפני שהוחלט להוציא את נברסקה - גירסת הדמואים שהקלטתי בסלון. ההחלטה הייתה מצויינת, ועדיין מסקרן לשמוע את הגירסה החשמלית. בהופעות ברוס משחק הרבה פעמים עם עיבוד של שירים מנברסקה וטום ג'ואד וקטעים דומים לעיבוד חשמלי עם האי סטריט, וגם להיפך. זה בדרך כלל עובד מאד טוב, מה שאולי אומר שהכימיה בינו לבינם היא כנראה האלמנט החשוב ביותר, ושהטקסטים שלו הולכים מצויין הן כשירי רוק והן כשירי פולק.

"שיאו" היה 15 דקות מתישהו ב-1976

דור שלם זוכר אותו רק מאותן דקות. ורובו של אותו דור אינו יודע שפרמפטון הוא בריטי, וניגן ב-humble pie עם סטיב מריוט קודם לכן. או יודע מי זה בכלל סטיב מריוט.

RIDE TO LIVE

New member
ציף, את לא מרוכזת . . זה בדיוק השיא ששלחתי מ76 - 14:16 דקות

לא 15 ומשהו

RIDE TO LIVE

New member
ועכשיו בשיא הרצינות ...

אחלה קטע שלחת, עשית לי את הערב.
עכשיו, כך אחד ממני

למעלה