LA vs Concerta

d a n i t l

New member
LA vs Concerta

חפרתי במקורות ובפורום כדי לנסות להשוות ונשארו לי כמה שאלות 1. האם קונצרטה מסובסדת? אם לא מה מחירה בארץ? 2. האם LA משפיע על ילדים לזמן ארוך יותר (ראיתי שעל spidergirl זה השפיע רק 6 שעות!!!) ומנסיונכם - האם קונצרטה אכן משפיעה ל - 12 שעות? 3. תופעות לוואי - האם הבנתי נכון, SR הכי הרבה, אח"כ LA והכי פחות בקונצרטה, או שיש לכל אחד מהם תופעות שונות? 4. דיכוי תאבון- אצלנו בניגוד לרוב המודאגים בפורום יש בעית עודף משקל - כך שלמעשה זה רווח צדדי של הריטלין SR ולא תופעת לוואי - מה קורה ב LA וקונצרטה? תודה!

zivadina

New member
השוואה בין סוגי הריטלין השונים:

שלום d a n i t l וברוכה הבאה אלינו. אנסה לרכז כאן את כל המידע הידוע לי בקשר להשוואות שלך. 1. הקונסרטה מסובסדת על ידי הביטוח המשלים בקופות. למיטב זכרוני, בכללית צריך לשלם רק 55%, במאוחדת רק 50%, במכבי 35% ובלאומית 25%. 2. ה-LA משפיע כמו ה-SR, עד 8 שעות. כאשר חילוף החומרים של המטופל מהיר יותר, שתי התרופות משפיעות כ-6 שעות. הקונסרטה אמורה להשפיע בין 10-12 שעות, מאותן הסיבות. 3. תופעות הלוואי הן זהות ביסודן, כי כל התרופות שהזכרת הן מאותו חומר (methylphenidate). ההבדל הוא במנגנוני הפיזור הנוספים להן כדי למתן את "אפקט הזבנג" האופייני לחומר בצורתו המקורית (ריטלין רגיל, שמשפיע 3-4 שעות). כנראה שתופעות הלוואי הן בסדר יורד: ריטלין רגיל, אחריו SR, אחריו LA, והכי פחות קונסרטה. אני חייבת להעיר שיש אנשים שלא מתנהגים לפי הסטטיסטיקות (כמה מוזר...), ובעצם הכי חשוב לבדוק על המטופל עצמו איך הוא מגיב לסוג הריטלין המסוים וכמה זמן זה משפיע עליו. מקווה לשמוע יותר על הסיבות שאת שואלת, כדי ליהנות מחברתך גם בהמשך.

spidergirl

New member
הערה

ל- LA יש הכי פחות תופעות לוואי ויש לו יתרון שאינו מורגש בגוף בכלל ולא משפיע על תאבון.

spidergirl

New member
לא ממש בעיה

כלומר, בהשוואה לקונצרטה מסובסדת, ריטלין LA לא מסובסד עולה אותו דבר, כך שבהתלבטות בין שניהם, המחיר הוא לא שיקול.

spidergirl

New member
עוד הערה

מה שכן, ריטלין LA גורם לי ליותר בחילות מכל ריטלין אחר. אבל אני חייבת לציין שאני נוטה לבחילות בלאו הכי בלי קשר לריטלין (העולם מגעיל אותי
)

d a n i t l

New member
זיוה ../images/Emo51.gif ותודה לכולם

זיוה
ותודה לכולם אני מתלבטת בקשר למינונים, הג'ינג'י שלי (11, 52 ק"ג) מטופל בריטלין כמעט 5 שנים בהצלחה, בשנה שעברה עברנו מ2 כדורים רגילים לSR, מנה כפולה של SR עשתה לו רע ולכן נתנו SR + רגיל כך שלפחות את שעות הבוקר בביה"ס ימצה. השנה התחלנו ברגל שמאל מבחינה בריאותית כך שלא ברור לי מה חלקו של הSR בעניין, גם גילינו ש"עם קצת רצון" הילד מסוגל לשבת ולהכין שעורים (שזה דבר חדש ויוצא דופן אצלנו) בלי ריטלין בכלל!!! היתה לי הרגשה שהמינון האפקטיבי יורד בנוסף הSR משפיע לכ 6-7 שעות, כשבעיית ההיפריות הגדולה היא בבית אחה"צ אני מנסה לאסוף את כל המידע לפני ההתיעצות עם דר' מנור שבטח תקח עוד מס' שבועות...

zivadina

New member
מינונים והתנהגות.

שלום d a n i t l. אנסה לענות על הערותייך. 1.לידיעתך המנה המעורבת הזאת של SR+רגיל היא מוזרה, היות שSR = שמונה מ"ג, וריטלין רגיל = עשרה מ"ג. בסך הכל נתתם לו מנה של 18 מ"ג ב-4 השעות הראשונות ומנה של 8 מ"ג ב-4 השעות השניות. 2.ככל הידוע לי, אין קשר בין בעיות בריאות לריטלין. הראייה היא שלא נהוג להקפיד על בדיקות תקופתיות בגלל ריטלין, אלא בגלל סיבות אחרות. 3.בקשר לשעורי הבית: כאשר הילד לוקח ריטלין ברציפות, יש אפקט התנהגותי מצטבר, שבו אנו רואים גדילה של הבטחון העצמי ובעקבותיה המוטיבציה להצליח. בנוסף, ההתבגרות עוזרת למתן את ההתנהגות. 4. המינון האפקטיבי היורד: את צודקת, ולפי ההסבר שלי יכלת להבין למה. משך ההשפעה הקצר נובע מן המינון המוזר שהילד קיבל או מחילוף חומרים מהיר, שגורם ל-SR להשפיע רק למשך 6 שעות, כמו אצל חלקנו. 5. ההיפריות הגדולה בבית עלולה לנבוע מריבאונד, שהיא תופעה שקורית כאשר השפעת הכדור פגה והגוף מתקשה לעבור ממצב של "יש ריטלין" למצב של "אין ריטלין". במצב כזה נוהגים או לעבור לריטלין עדין יותר (LA או קונסרטה) או להוסיף מנה קטנה מאוד של ריטלין רגיל כשעה לפני התפוגה, כדי למתן את המעבר. כדאי לבקש אישור לכך מן הרופא המטפל. אני ממליצה לך לקרוא את מדור המבוא בספריית הקישורים שלנו, ובהמשך את שאר המדורים המופיעים בצד שמאל שלו. הטיפול הראשון והחשוב בהפרעת קשב ורכוז הוא תרופתי, אבל השלכות ההפרעה על כל תחומי החיים מחייבות להבין את המכלול ולא להצטמצם בטיפול התרופתי. יש דגש רב להיערכות ההורים בבית ולעוד טיפולים, אם צריך. מקווה לראותך בינינו גם בהמשך.

d a n i t l

New member
מינונים

שלום ושוב תודה אוי - כמה שאת צודקת לגבי הטיפולים - הוספתי את "רשימת הטיפולים שלי" בשרשור של הפורום וכמובן חרשתי את הקישורים (ופניתי ל"עוצמה") לגבי הבריאות ברור לי שזה לא תוצאה של הריטלין, אבל זה ממסך את תופעות הלואי, אני לא יודעת אם הוא מקיא בגלל לחה או בגלל בחילה מהריטלין, או כואב לו הראש בגלל השפעת או הריטלין... בקיצור, אנחנו נתייעץ לגבי מעבר לכדור עדין יותר LA או ארוך יותר קונצרטה עם דר' מנור בפגישת מעקב בנתיים כשהוא יחזור לשגרה ננסה SR X 2, וננסה לשכנע אותו שיקח חצי רגיל לאחר ארוחת צהריים (למרות שהוא לבד בבית ואז הוא יכול להחליט שהוא "לא צריך") הבעיה במינונים שזה המון ניסוי וטעיה ואי אפשר לעשות TOVA בכל שינוי, בנוסף אצלנו בגלל הגודל והגדילה המהירה השינויים הם תכופים יותר.... דנית

zivadina

New member
תופעות לוואי

ההמלצות המקובלות הן להקפיד על ארוחת בוקר לפני נטילת הכדור ולשתות הרבה מים בזמן השפעת הכדור. זה אמור לעזור לבחילות ולכאבי הראש. בקשר לליחה, כמובן בלי קשר לריטלין, אני מאוד ממליצה לנסות להוריד באופן גורף את כל מוצרי החלב מהתזונה עד שהילד לא יסבול יותר מליחה. אצלנו זה עובד נהדר. כמובן שכאשר המצב מסתדר, אפשר לחזור אליהם.

שבט

New member
denitl שלום!

אני חושבת שכל אחד מגיב אחרת לכל סוג. לי למשל הכי גרוע הייתה הקונסרטה... סיוט שנמשך 7 ימים עד שלא יכולתי יותר והפסקתי בעיקר ריבאונדים נוראיים, אבל גם לא היה לי יעיל מבחינת התפקודים. עם הרטלין הרגיל הרגשתי קצת כבדות... והכי חיובי,המנצח הגדול, ללא תופעות לוואי (חוץ מביומיים הראשונים) היה לי ה- SR ואיתו נשארתי (עד לנסיון הבא עם ה-LA), הוא משפיע עליי בערך ל- 6 וקצת שעות.

מהנסיון שלנו הכי טוב קונסקטה

עם הדר ניסינו הכל, גם הומופטיה, והכי היא מחזיקה מעמד זה עם הקונסרטה שמשפיעה עליה 12-13 שעות מלבד חוסר תאבון אין תופעות לואי.במאוחדת הקונסרטה מסובסדת רק כ-50% וזה עדין המון 30 כדורים רטלון 18 עולים 160 שקל.לא מוגזם? אז אם כבר העלת את הנושא למה אנחנו לא עושים מספיק כדי שהמצב הזה ישתנה, הרי אחוז גבוהה באוכ' נוטלים את הרטלין/ קונסרטה? ודבר נוסף באה"ב יש קונסרטה 27 אז למה מחכים הארץ? יש היום הרבה מאוד מודעות לנושא אז למה לא עושים עם זה משהו?!......

spidergirl

New member
גם אני זקוקה נואשות

לקונצרטה 27 מ"ג. בחברה אומרים שיביאו, רק לא אומרים מתי...

למעלה