מינונים והתנהגות.
שלום d a n i t l. אנסה לענות על הערותייך. 1.לידיעתך המנה המעורבת הזאת של SR+רגיל היא מוזרה, היות שSR = שמונה מ"ג, וריטלין רגיל = עשרה מ"ג. בסך הכל נתתם לו מנה של 18 מ"ג ב-4 השעות הראשונות ומנה של 8 מ"ג ב-4 השעות השניות. 2.ככל הידוע לי, אין קשר בין בעיות בריאות לריטלין. הראייה היא שלא נהוג להקפיד על בדיקות תקופתיות בגלל ריטלין, אלא בגלל סיבות אחרות. 3.בקשר לשעורי הבית: כאשר הילד לוקח ריטלין ברציפות, יש אפקט התנהגותי מצטבר, שבו אנו רואים גדילה של הבטחון העצמי ובעקבותיה המוטיבציה להצליח. בנוסף, ההתבגרות עוזרת למתן את ההתנהגות. 4. המינון האפקטיבי היורד: את צודקת, ולפי ההסבר שלי יכלת להבין למה. משך ההשפעה הקצר נובע מן המינון המוזר שהילד קיבל או מחילוף חומרים מהיר, שגורם ל-SR להשפיע רק למשך 6 שעות, כמו אצל חלקנו. 5. ההיפריות הגדולה בבית עלולה לנבוע מריבאונד, שהיא תופעה שקורית כאשר השפעת הכדור פגה והגוף מתקשה לעבור ממצב של "יש ריטלין" למצב של "אין ריטלין". במצב כזה נוהגים או לעבור לריטלין עדין יותר (LA או קונסרטה) או להוסיף מנה קטנה מאוד של ריטלין רגיל כשעה לפני התפוגה, כדי למתן את המעבר. כדאי לבקש אישור לכך מן הרופא המטפל. אני ממליצה לך לקרוא את מדור המבוא בספריית הקישורים שלנו, ובהמשך את שאר המדורים המופיעים בצד שמאל שלו. הטיפול הראשון והחשוב בהפרעת קשב ורכוז הוא תרופתי, אבל השלכות ההפרעה על כל תחומי החיים מחייבות להבין את המכלול ולא להצטמצם בטיפול התרופתי. יש דגש רב להיערכות ההורים בבית ולעוד טיפולים, אם צריך. מקווה לראותך בינינו גם בהמשך.