La Grand Finale
"ארוחת הצהריים האחרונה בלי אמא" הוא אמר כשחזרנו מהים היום. לכן החלטנו להכין משהו "יוקרתי". ובחום הזה, חשבנו שהכי כדאי זה להכין משהו קר ומרענן. רק מה... שיהיה יוקרתי. הלכתי לדפדף במחברת עם הדבקות מהעיתון שיש לבעלת עיני השקד על המדף במטבח. נירה רוסו וכאלה. בחרנו מאחד העיתונים של הקיץ, מרק עגבניות קר. לא להאמין איך שהילד אוהב מרק. אני בגילו; רק קירבו אליי מרק... ברחתי. הוא... תני לו רק מרק. בדקתי שהיה לי כל המצרכים הדרושים: 2 עלי דפנה, 2 מיכלים של רסק עגבניות (300 גר´ ביחד), בצל אדום, פלפל אדום, סלרי, שום, עגבניות שרי ו... וודקה. חצי כוס. כן, וודקה. שיט. לא היה וודקה. קיוויתי שיין לבן יבש יהיה תחליף הולם. לאאאאא... לא ההוא של תישבי. יש לנו מתחת לכיור כזה זול לבישולים (אני מספר לכולם שאני מבשל עם ההוא של תשבי כמובן...) ואחרי שקראתי שאת מיישמת את שיטת השניצלים, אולי תשמחי לקרוא כאן את השלבים השונים. ואם לא... מה´כפת לי אני... בטח מושי ישמח, ואני בטוח שגם יאהב לאכול את זה
כמו בכל דבר, יש שלב מקדים כמובן. מקלפים וקוצצים את הבצל האדום איך שיוצא, חותכים קטן את גבעול הסלרי, חוצים לשניים את עגבניות השרי אחרי שמסירים את הגבעולים הירקרקים, ומקלפים וקוצצים קטן קטן ארבע שיני שום (אוהבי שום אנחנו...) עכשיו שימי לב: קוטמים את שני הקטבים של הפלפל האדום ומקלפים כמה קליפה שרק אפשר. היה כתוב בעיתון שזה מאוד חשוב, כי הקליפה הגסה מחבלת במרקם המרק. חשבתי שזה בלתי אפשרי, אבל הופתעתי לגלות כמה שזה קל. אחר כך מגלענים היטב וחותכים אותו קטן. בסיום השלב המקדים, מחממים בווק עמוק שלוש כפות שמן זית, עם עלי הדפנה, וכשזה חם מוסיפים את הבצל עד שנהייה שקוף. בשלב זה – מוסיפים מיכל אחד של רסק עגבניות וכף גדושה של מרק "בויון עוף" של קנור. אין תחליפים. מערבבים ומבשלים שלוש דקות. לא יותר. זורקים החוצה את עלי הדפנה (הם עשו כבר את שלהם), ושמים בבלנדר את המרק החם, עם הפלפל, המיכל השני של רסק, עגבניות השרי, ואת כל יתר החומרים פלוס כפית מלח פלוס כף סוכר פלוס כפית פפריקה פלוס כף שמיר קצוץ. והיין כמובן. מוסיפים שלושת רבעי כוס של קוביות קרח קטנות ומערבלים היטב. זהו. מגישים קר ורצוי להוסיף שתיים שלוש טיפות טבסקו. אני ליוויתי את זה עם בירה, והוא עם מיץ מנגו. כמה דקות אחרי שסיימנו לאכול, אחרי הפירות ושטיפת הכלים, ראיתי אותו מתנדנד לכיוון הטלביזיה... מה-זה-מתנדנד... וזה היה רק יין... תארי לך שהיה לי כאן וודקה... אני רק מקווה שאין כאן אף אחד מהשירות למען הילד שקורא את זה כרגע... מי אמר שזה קשה להיות אבא... סקסופון
"ארוחת הצהריים האחרונה בלי אמא" הוא אמר כשחזרנו מהים היום. לכן החלטנו להכין משהו "יוקרתי". ובחום הזה, חשבנו שהכי כדאי זה להכין משהו קר ומרענן. רק מה... שיהיה יוקרתי. הלכתי לדפדף במחברת עם הדבקות מהעיתון שיש לבעלת עיני השקד על המדף במטבח. נירה רוסו וכאלה. בחרנו מאחד העיתונים של הקיץ, מרק עגבניות קר. לא להאמין איך שהילד אוהב מרק. אני בגילו; רק קירבו אליי מרק... ברחתי. הוא... תני לו רק מרק. בדקתי שהיה לי כל המצרכים הדרושים: 2 עלי דפנה, 2 מיכלים של רסק עגבניות (300 גר´ ביחד), בצל אדום, פלפל אדום, סלרי, שום, עגבניות שרי ו... וודקה. חצי כוס. כן, וודקה. שיט. לא היה וודקה. קיוויתי שיין לבן יבש יהיה תחליף הולם. לאאאאא... לא ההוא של תישבי. יש לנו מתחת לכיור כזה זול לבישולים (אני מספר לכולם שאני מבשל עם ההוא של תשבי כמובן...) ואחרי שקראתי שאת מיישמת את שיטת השניצלים, אולי תשמחי לקרוא כאן את השלבים השונים. ואם לא... מה´כפת לי אני... בטח מושי ישמח, ואני בטוח שגם יאהב לאכול את זה