ktm duke 200

Orh1989a

New member
ktm duke 200

הבנתי שכבר לא מביאים אותו לארץ, אבל מצד שני הוא בול למה שאני מחפש.
כלי קטן שיהיה טוב בעיקר לנסיעות עירוניות.

האם עצם זה שלא מביאים אותו לארץ, מייקר את החלפים והטיפולים שלו?
יש איזו מחלה מוכרת לדגם הנ"ל שכדאי לשים אליה לב ולבדוק לפני שקונים?
האם הכלי מומלץ ואם לא ממש - האם יש לכם המלצה על משהו דומה באותו סגנון מבחינת נפח וסגנון רכיבה.

תודה

SaarN1

New member
אני רוכב על אחד כבר שנה וחצי+

מודל 2013.
בגלל שאתה שוקל לקנות, אז אתה מרוויח, למה? כי המחירון שלו שווה למחירון של ה-125.
בזמנו (2014) קניתי אותו כשהמחירון שלו היה 27 אלף, היום? שווה 18, בדיוק כמו ה-125.
מבחינת מחלות, עבר שיפוץ משאבת מים במסגרת האחריות, וזה היה לפני שנה וחצי ועד היום *טפוטפוטפו* הכל פיקס.
החלפים שלו זהים ברובם המוחלט (חוץ מהמנוע) ל-125 ול-390, אז יש חלפים בשפע, הבעיה? המחיר.
בשבוע הראשון שקניתי אותו החלקתי על כתם שמן, החלקה אמנם במהירות אפסית, בלי שום נזק קוסמטי למעט רגלית בלם שנשברה. מה "הנזק" היה? חיכיתי חודש עד שתגיע רגלית, כי לא הייתה במלאי, גם אצל היצרן. וכמה עלה לי להרכיב אותה? 450 שקל בערך..
משהו כמו 250 על הרגלית ו200 שקל הרכבה, הזוי לחלוטין..
מבחינת הפלוסים של הכלי, אז יש המון: הוא לא מרתיע בכלל, הוא קטן, נמוך, לא שוקל כלום, זריז בטירוף מבחינת ההיגוי והשתחלות בפקקים, צריכת דלק של איזה 25 ק"מ לליטר, טיפולים יחסית זולים כי זה צילינדר בודד.
חסרונות: לי למשל אין ABS (יש ב-2014-15), חלפים יקרים, ה-200 לא משהו בבינעירוני (גם רועד וגם לא שמח מעל ל-120 קמ"ש) מהלך מצערת ארוך מדי (סיבוב מלא של המצערת == יותר ארוך ממה שפרק כף היד שלך יכול לבצע, יש הרבה "שטח מת" בתחילת הסיבוב), הילוך ראשון קופצני - משהו אגרסיבי בהזרקה ממצב פתוח לסגור (יכול לפצות על זה עם קלאץ' לחוץ קצת פנימה בתמרונים איטיים, שיספוג חלק מהקופצניות), המאוורר בקיץ מטגן לך את האשכים - גם זה נפתר בדגמים של 2015, קצת צפוף בהרכבה, הרכבה קצת ערבית - חוטים לא מסודרים, גלויים, פשוט נראה שמתישהו צמת החשמל תכשל.
והחסרון שהכי כואב לי, הוא בכיס.. בחודש שהחילו את תקנות המס והפסיקו לייבא את החמוד הזה, המחירון שלו פשוט התרסק מ-23 ל-18.
בכל מקרה, אני מוכר את שלי, יש עליו אזעקת ביפר, צמיגים חדשים, סט מדבקות וכו'.
לא עובר לחו"ל, פשוט רוצה להתקדם לאחיו הבכור. עם כל החסרונות שציינתי, רכבתי עליו גם בימים של 40 מעלות, גם בגשמים בטמפרטורה אפסית ופשוט נהניתי איתו מכל רגע. בובה של אופנוע לבחור שמתנייד בעיקר בעיר.

Orh1989

New member
תגובה

נתחיל מהטיגון אשכים.. מה? חח. תסביר בבקשה. עד כדי כך נורא?

הסתכלתי עליו מהצד והאמת שקצת ירד לי ממנו, דווקא בגלל נקודות שאתה מציין כיתרונות לאופנוע שיהיה רק בעיר - קטן, נמוך.
ראיתי שמישהו רוכב עליו ומהצד זה נראה כאילו הוא יושב על צעצוע. לא הרגיש לך ככה אף פעם? בתמונה או מהצד (כאשר אף אחד לא רוכב עליו) הוא נראה אחלה ומרשים, ברגע שנמצא עליו רוכב הוא פתאום נראה כלי חסר פרופורציות לעומת הרוכב (גם לא מישהו גבוה - 1.75) וזה נראה מצחיק (יותר בכיוון של מגוחך).

יתרון מטורף כמובן שהמחירון שלו צנח בגלל שלא משווקים אותו. זו נקודה מטורפת לזכותו

למעלה