KRS-One - The Sneak Attack 2001

ק ר ח

New member
KRS-One - The Sneak Attack 2001

אני בגיל 16 בערך,השנה 2001,האלבום KRS-One - The Sneak Attack 2001 יוצא ולי אין מושג מי זה KRS. באותה תקופה החל גל היפ הופ המוני בארץ,באירופה,ובעולם,בעיקר בגלל הצלחתו והשפעתו המטורפת(באותם שנים) של אמינם, שהביא את ההיפ הופ למיינסרטים וצבע עורו הלבן והמראה הלא מאיים בהחלט גרמו להמון ילדים חנונים ורזים(או שמנים) ברחבי העולם להאזין המון להיפ הופ ולעשות תנועות "יו יו" עם הידיים. באותם שנים התחלתי עם הראפ שלי בעצמי,והייתי בקטע של "אני לא שם זין". מה שעניין אותי זה אך ורק אמינם,או איזה דרה סנופ,אקסיביט,שיט לייק דאט.בכל זאת קניתי את הדיסק הזה,אולי אינטואיציה,אולי סתם רצון לגוון באוזן,לתת צ'אנס לעוד ראפרים חוץ מאמינם,באותה תקופה האנגלית שלי הייתה כמובן הרבה יותר חלשה מהיום,ואמינם הוא כל כך ברור ולבן,מה שהפך אותו לברור,את KRS הבנתי בקושי,ואחרי שמיעה או שניים בקושי של האלבום מצאתי את עצמי משועמם אומר לעצמי מי זה לעזאזל הקיי אר אס הזה? אם לא שמעתי עליו עד עכשיו בטח הוא סתם דפוק.אוי הבורות,הטמטום,כמה שטעיתי. אני בגיל 23 עוד מעט,השנה 2007,הרבה השתנה מאז 2001 והרבה השתנה מאז שאני הייתי בן 16,בינתיים לא רק שהתקדמתי מבחינת מטרות שהצבתי לעצמי והמשכתי לעשות מוסיקה ולא לראות אף אחד ממטר,גם גיוונתי והתפתחתי מוסיקלית,והספקתי להבין לפחות מכל מיני אנשים שהיו בסביבתי,מי זה ה-KRS ONE הזה,שפעם קניתי את הדיסק שלו. KRS One הוא זמר שנולד בשם כריס פארקר (Kris Parker) בברוקלין שבניו יורק בשנת 1965. פירוש שמו הוא Knowledge Reigns Supreme Over Nearly Everyone. KRS ONE החל את דרכו בעולם ההיפהופ דרך השתלשלות אירועים מוזרה שכללה את העובדה שהוא היה הומלס בגיל צעיר, הדרדר לפשע, ומגיע למקלט הומלסים בני יורק המיועד לאנשים בני 21 ומעלה (בהיותו בן 17 ) באותו מקלט הוא עורר מהומה שמשכה אליו תשומת לב וגילו שהוא צעיר מידי ולכן לפי החלטת שופטת הוא מועבר לבית קבוצתי שם הוא מקבל יחס אישי יותר ונכנס קודם אל עולם הגרפיטי כאשר הוא מרסס את שמו ברחבי הברוקס. ,KRS עכשיו כאמן גרפיטי מתבגר בנפש ובגיל (בן 21) וחוזר אל המקלט להומלסים שם הוא פוגש את סקוט סטרלינג (מאוחר יותר כדי ג'יי "סקוט לה רוק") אשר צוות לKRS כעובד סוציאלי במקלט ושם התחילה מערכת היחסים ביניהם ומשם נוצר אלבומם הראשון "Criminal Minded". סגנון החריזה של KRS היה שונה משאר המוזיקה אז ולדעתי גם היום. בתור אדם KRS החל את תנועת "הפסיקו את האלימות" שבעצם מסמל את כל הגישה של KRS שהיא לא אלימות. באופן אירוני KRS פרץ לתודעת הקהל דרך השיר "The Bridge Is Over" שהוא בעצם דיס על שכונת קווינס, השיר אומר שהיפהופ לא התחיל ב" קווינס ברידג' "והוא בעצם ירידה על MC shan, marley marl, roxenn אחרי ששיחרר את הדיס על קווינס הוא רצה לשים את ברונקס על המפה והוציא את "south bronx" שהתגלה כלהיט היסטרי! KRS בתור אמן הוציא המון אלבומים. אני ידוע כאחד שלא שומר על דיסקים למרבה הצער,אבל יום אחד אני באוטו של חבר שלי ככה סתם מחטט לו בקייס,פתאום אני קולט את הדיסק הזה,אומר לעצמי:"לא,אין מצב",חבר שלי אומר לי:"כן אחי,זה הדיסק שלך מפעם,שמרתי לך אותו,קח את החרא הזה,לא מעניין". עם אחד החיוכים הכי מחויכים בחיי לקחתי את החרא הטוב הזה,ווווואוווו,שנים חיכיתי לשמוע כזה דבר,קודם כל העובדה שהאלבום הזה יצא ב2001 לא משחקת שום תפקיד,הוא נשמע כאילו בקלות זה היה יכול לצאת היום וכנראה,גם למכור יותר,ככה זה,לא תמיד זה טוב להקדים את הזמן. באלבום יש 19 רצועות,מתוכן 2 סקיטים בלבד,כולל הפתיחה,מה שהופך אותו להרבה יותר כיף לשמיעות רצופות בניגוד לאלבומי היפ הופ אחרים שהסקיטים יכולים לצאת שלך מהתחת לפעמים כמו למשל DRE2001. תוכלו למצוא פה את ה"להיט" The Lessin יחד עם April S. Williams עם פלואו באמת מטורף של הבחור הזה הוא מסיים את השיר בצורה כזו:"תשומת לב כל ההיפ הופ הדס האמיתיים,בואו נתאחד,לטובת אחדות תרבות ההיפ הופ,כל שבוע שלישי במאי,יהיה שבוע ההיפ הופ,אח"כ תצרטפו אלינו בנובמבר,לחודש הסטוריית ההיפ הופ,ביג אפ לאומה של הזולו,יאאא"-מלך. יש באלבום עוד הרבה שירים לא רעים כמו The Sneak Attack,הנושא את שם האלבום,או THE MIND,וגם HOT,פלואו מטורף,ליריקס של גאון,מסר חיובי,מה צריך יותר? הדבר,על פי טעמי הכי מטורף באלבום הזה הוא השיר HipHop Knowledge שבתחילתו הוא אומר: "אתם יודעים?..החיים מצחיקים,אם לא תחזור על הפעולות שהביאו אותך להצלחה,לא תהיה מצליח,אתה חייב לדעת את הנוסחה שלך,את מה שעושה אותך לאתה." והוא מביא שם קטע מטורף מכל הבחינות-מילים,התבנית,איך שהוא עולה כל השנים,89,90,91 עד בעצם 2001 ומסביר מה קרה לו תוך כדי ניימדרופינג מטורף של כל האם סיז שהשפיעו עליו ושל דברים שקרו לו. אגב,בזכות השיר הזה הבנתי גם שהוא הלך ללמוד פילוספיה,מה שלא מפתיע בכלל,אחרי שמבינים מי זה KRS ONE זהו,מקווה שנהניתם מלקרוא את זה,נקווה שייצא לכם לשמוע את זה,ונקווה לטוב,ידע שולט כמעט בכולם. ידע(עדי בהפוך) "קרח" כהן. פיס אאוט!! המיי ספייס של KRS

truth hurts

New member
אלבום גרוע של ראפר ענק.

קיי.אר.אס הוא ללא ספק אחד מהגדולים, אבל T.S.A נחשב לאחת מנקודות השפל שלו.

ק ר ח

New member
הלוואי על כל הראפרים בעולם...

נקודות שפל כאלה.ונחשב בעינייך,לדעתך,תרצי או לא תרצי זו לא עובדה מה שרשמת אלא דעה...

מה שהרבה לא יודעים זה ש...

יש לו את ההופעה הכי מטורפת שראיתי בהיפהופ , 2005 בלאסטיק עושה ברייקדאנס על הבמה של KRS אני שיכור ושיזדיין העולם... לבנאדם יש מנוע של משאית, לא נגמר לו .. הופעה של יותר משעתיים !! כבר עבר את מחסום ה40 ומשתולל על הבמה עם יותר מרץ מילד בבר-מצווה לצלילי סקאזי.

Pootie Tang

New member
פעם (לא כ"כ מזמן) הייתי מת עליו,

היום כשאני שומע אותו הוא פשוט נשמע מגוחך. האלבום הזה דווקא זכור לי כטוב, אבל אני מניח שאם אני אשמע אותו היום אני פשוט אצחק קצת ואמחוק אותו ישר. בכל מקרה, יופי של השקעה.

kapoya

New member
האלבום היחיד ששמתי על המראה של האוטו

כי לא היה לו שימוש אחר.

ביג אפ!

אבל אני חושב שכשאתחיל לשמוע את KRS זה יהיה במקומות אחרים... ושאלה לא קושרה לכלום - הפרעה מונץ' החדש הגיע לארץ?

KRS= פלואו משעמם ומיושן, קול ליחתי (מלא ליחה)

ותו לא, ראפר עם יכולות כאלה שהיה יוצא עכשיו לא היה לו מקום בין כל האמסיז של היום. ותגידו מה שתגידו.

volatile

New member
אין שום כבוד

אני אהיה הראשון להגיד שקרס 1 מאכזב אותי כבר איזה 6 אלבומים. לא יודע מה איתך אבל ההיפ-הופ לא חי מהיום להיום. חלק מההיפ-הופ (לא כתרבות MTV של להיטים אל כתרבות רחוב) חייב המון לבן אדם. הוא היה אחד מהמשפיעים הגדולים ביותר על ההיפ-הופ הן כמחזק תרבות והן כמוזיקאי. להגיד את מה שאתה אומר בקלילות שאתה אומר אותה זה חילול הקודש מבחינתי. ומצער אותי מאוד. מי שלא יודע מאיפה הוא בא (כמובן בקטע של ההיפ-הופ, לא בקטע של האמא הביולוגית) לא יודע לאן ללכת. דבר ראשון שהייתי עושה לכל מי שרוצה להיות "ראפר" זה להושיב אותו בכיתה ולתת לו לשמוע BDP ופאבליק אנמי.

youngdiz

New member
וכאן הטעות שלך

זו תקופה שהייתה ואי אפשר להחזיר, כי סאונד כזה מסתובב רק בחדרי ההקלטות של אוקטובר. (זה רק דימוי) אמינם הוא לא BDP ולא Public Enemy אבל יש לו דיסקוגרפיה מרשימה בצורה שונה מאוד מכל ההיפ הופ בכלליות. כמובן שיש איזכורים להשפעות שלו שיהיו מן הסתם כל אלו (כי זה כזה קול לעשות כבוד לאנשים מהעבר) אבל שורה תחתונה שכל אחד יפתח את הסגנון שלו מבלי לחפור בקטלוג האמריקאי. כמובן שאפשר לעשות מוסיקת מחאה, וזה יגיע אם לא ילחצו כל כך חזק ויתנו למוסיקה להכנס לאוזניים. כל דיסק שיוצא בארץ מקבל - לא דגדג לי את הביצים כמו היפ הופ אמריקאי אבל יש עתיד. זה לא מעניין את קצה התחת הביקורות האלו, ופורום תפוז זה לא המקום לפרסם חומרים לדעתי, סוף, נקודה, תודה שנכנסתם להודעה שלי זה מחמיא לי אבל פניתי לפלג אבל אם אתם כבר פה אז סבבה יפה מאוד.

זה מחפיר שאנשים שופטים בנאדם שהוציא

למעלה מ20 אלבומים (כולל מיקסטייפים ואלבומים כהרכב) על פי אלבום או שניים שהוא אכזב, אני אסביר למה לא 10 אלבומים: האלבומים שיצאו אחרי Return Of The Boom Bap שהרבה "מעריצים" אומרים שהוא עסוק רק בהטפות ושהוא מאכזב במוסיקה- זה נובע מתוך צפית יתר אי אפשר לעשות עוד שיר כמו סאונד אוף דה פוליס, אי אפשר לעשות שיר כמו בלאק קופ, או כמו "I cant wake up" אבל אפשר לעשות שירים ענקיים כמו פריי מומיה, כמו היפ-הופ נולג', כמו friend, כמו hot, כמו down by the charts, כמו מלא שירים איכותיים שלו שיצאו בשנים האלה. המוסיקה מדברת בעד עצמה, תקשיבו לה במקום להקשיב למעריצים בפורומים של היפ-הופ אמריקאי תקשיבו לכל האלבום החדש האחרון, הבנאדם משתבח מיום ליום (כמעט כמו שמעון פרס)

כמה שירים טובים מהאלבומים שמוגדרים

"מאכזבים" (ולא מהשניים האחרונים, שגם יש חלאות שיגדירו אותם מאכזבים): hoe Bad Do You Want Survivin Ft Tekitha things Will Change Gunnin Em Down Philisophical HipHop Knowledge דיגיטל: bring it to the cypher Free Mumia Tell The Devil Ha Ah Yeah! We Don't Care Anymore I Got Next: the mc step into a world blowe can't stop, won't stop just to prove a point KRS ONE: (האלבום): Ah-Yeah R.E.A.L.I.T.Y Free Mumia Hold Build Ya Skillz Out For Fame Squash All Beef Health, Wealth, Self Keep Right : Me Man I Been There Still Spittin

Nechi Nech

New member
הראפר האהוב עליי.

ענק פשוט. ענק. מבחינתי האלבום הכי טוב שלו הוא Return Of The Boom Bap מ93'... הארדקור לא מתפשר.. ללא ספק אחד הראפרים הגדולים בכל הזמנים..

CG ערפדי

New member
לא קראתי את הביקורת אבל

תנשמו עמוק, גשו לשמוע את KRS ONE - KRS ONE ואת החדש עם ONE LOVE TO MY NIGGA MARLY MARL אחד מחמשת המלכים!

למעלה