kokura - 小倉

mishel s

New member
kokura - 小倉

העיר הזאת, חתיכת מזל יש לה!!!
רק עכשיו התוודעתי לעניין אבל מסתבר שלעיר הזאת יש מזל חבל על הזמן!
על יפן הופלו שתי פצצות אטום, הראשונה על הירושימה והשניה על נגאסקי, את זה כולם יודעים.
מה שלא ידעתי עד עכשיו (לפחות אני) זה שמטרת הגיבוי של ההפצצה הראשונה שהייתה אמורה להיות על הירושימה הייתה קוקורה. כלומר אם היו עננים מעל הירושימה והטייס לא היה יכול לוודא את המטרה בעיניים, הוא היה עובר למטרה השניה - קוקורה.
אבל זה לא קרה כי הצליחו לראות את הירושימה והפילו עליה את הפצצה.
עכשיו, המטרה ה---ראשית--- של הפצצה השניה הייתה קוקורה!!!
אבל מכיוון שלא הייתה ראות טובה מעל העיר, עברו בלית ברירה למטרה השניה בעדיפות, שהיא הייתה נאגאסאקי!

פעמיים שפר עליה מזלה של העיר והתחמקה מפצצת אטום!
צריך לפתוח שם דוכנים של קמעות מזל :) (אם אין כבר...)

מישהו היה? מכיר?

johnny d

New member
את הסיפור כן

בעיר לא הייתי, ולא טרחתי לחשוב אפילו על לבקר, זה בטח עוד איזה חור כמו נאגאסאקי והירושימה :)

innocence

New member
הירושימה היא לא חור,

היא אפילו עיר מאוד יפה.
ומצד שני, היא פשוט "עוד עיר". ומלבד מוזיאון ההפצצה אין ממש מה לראות שם אם אתה מחפש "אטרקציות".

Simbbam

New member
לפי דעתי

"פארק השלום" בהירושימה הוא אחד מאתרי ההנצחה היפים שיצא לי לראות. כמו כן, מוזיאון ההפצצה היה המקום היחיד עד היום שבו ראיתי יפני בוכה (גבר).

johnny d

New member
היא הייתה חור וזה לא דבר רע

התכוונתי שאם לא הייתה נוחתת שם פצצה אז העיר הייתה סתם עוד איזה מקום קטן ללא אטרקציות.
וגם אם מקום מסויים הוא חור, זה לא אומר שהוא לא מעניין או מהנה.
זה פשוט אומר שאם אתה מחפש אטרקציות זה לא המקום...

jonbaum

New member
היא היתה (והיא עדיין) עיר מאוד גדולה

מרכז של ספנות ותעשיה כבדה.
Kokura אגב, כבר לא קיימת כעיר עצמאית. היא חלק מהעיר Kita-Kyushu

tweedle dee

New member
אני מניח שאם לא הייתה נופלת עליה פצצה

הירושימה הייתה מוצאת דרך אחרת לשווק את עצמה כיעד תיירותי. כמו ערים גדולות אחרות ביפן.

בין השאר היא כנראה הייתה פופולרית כיעד לינה ממנו אפשר לעשות טיול יום למיאג'ימה שהוא אחד הסמלים הבולטים של יפן.
במידה מסוימת, אני חושב שפארק השלום הוא כזה מוקד תיירות גדול שהירושימה לא מרגישה צורך ליצור אטרקציות אחרות.
בלי קשר וכמו שאינוסנס אמרה - זאת עיר יפיפיה (ובעיני גם די שוקקת, אז קשה להגדיר אותה כחור.).

בקשר לנגסאקי, לדעתי לפחות קרה משהו די הפוך. העיר היא מאוד מעניינת בתור השער היחיד של יפן עם העולם החיצוני במשך יותר ממאתיים שנים. אבל הצל הכבד של הפצצה הוביל לכך שהיא נחרטה בדימוי הבין לאומי פשוט כעוד יעד של פצצות האטום.

למעלה