Koga Ninjitsu

Eitan Levi

New member
Koga Ninjitsu

שלום לכולם אני הוא אותו איתן לוי נציג שיטת הקוגה ריו בישראל אם יש לכם שאלות ענייניות לגבי מקור הדרך אותה אני מלמד אשמח לענות על שאלות בפורום זה לגבי הטענות על מוצא השיטה את השיטה למדתי ממורי סנסיי דויד יופה וממורה שהוא מסטר השיטה ד"ר רונלד דאנקן שנייהם בעלי הכרה עולמית עם סמכויות מלאות לקרוא לשיטה בשמה עכשיו זה ממש פחות חשוב השם הוא רק שם! המטרות הן אותן מטרות - השרדות -פיזית, רגשית ורוחנית. אך פה מסתיים הדמיון בין היעילות של השיטות המסורתיות אותם לומדים בארץ לבין הגשמת אותם מטרות הדרך מאוד רחוקה אני מזמין את הרוצים ללמוד נינג´יצו עם התבססות על עקרונותיו האמיתיים לבוא ולחוות את הדבר האמיתי בתודה איתן

NinjaHacker

New member
כבר יש שאלות....../images/Emo13.gif

שאלות: 1. מה הן ההבדלים העיקריים בין הנינג´יצו שלך לנינג´יצו האחר? בעיקר, מה הן היתרונות? 2. האם יש קשר בין שיטת הקוגה ריו לבין מאסאקי האצומי? אם לא, מהי ההיסטוריה של השיטה מבחינת ה"סוקה" שאחראים לה? (אצל מי למדו סנסיי דוד יופה ודר. רונלד דאנקן?). [האצומי הרי משייך את ההיסטוריה לעוד 33 מאסטרים שהראשון מהם הוא דאיסוקה טוגאקורה (נישינה), והאחרון הוא טושיצוגו טאקאמאצו].

NinjaHacker

New member
הממ... למעשה,

אני מניח שאין קשר בין האצומי לשיטה הנ"ל. האצומי הוא לדבריו: הסוקה ה- 34 של טוגאקורה ריו נינג´וצו, יוסד על ידי דאיסוקה טוגאקורה (רונין סמוראי, אגב). הסוקה ה- 28 של גויוקו ריו קושיג´וצו, יוסד על ידי האקונסאי טוזאווה. הסוקה ה- 28 של קוקושין ריו האפו היקנג´וצו, יוסד על ידי איזומו קאנז´ה יושיטרו. הסוקה ה- 26 של שינדנפודו ריו דאקנטאיג´וצו, יוסד על ידי איזומו קאנז´ה יושיטרו. הסוקה ה- 18 של קוטו ריו קופוג´וצו, יוסד על ידי סאנדאיו מומוצ´י. הסוקה ה- 18 של גיקאן ריו קופוג´וצו, יוסד על ידי סוניו האנגאן גיקאנבו, מושל קאוואצ´י. הסוקה ה- 17 של טאגאקי יושין ריו ג´וטאיג´וצו, יוסד על ידי אוריואמון שיגנובו טאגאקי. הסוקה ה- 14 של קומוגאקורה ריו נינפו, יוסד על ידי היינאיזימון איאנאגא איגא שאימץ את השם קומוגאקורה הושי. מסתבר שקוגה ריו הנ"ל אינו ברשימה. מה אם כך המקור לשיטה? האם יש שרשרת מאסטרים כמו בשיטות של האצומי? מי הם המאסטרים?

NinjaHacker

New member
אני ממש עונה לעצמי היום...

אוכל להמשיך כך עד הבוקר?
ובכן, נדמה לי שהבנתי פחות או יותר (מקריאה באתר שלך). טוגאקורה ריו זה נינג´יצו יותר "קלאסי". קוגא ריו הותאם יותר לימינו אנו. ובכן, הנה עריכה מחודשת של שאלותי: 1. במה מתבטא העניין של נינג´יצו מותאם לימינו (במיוחד בהקשר של "מה יש בקוגה שאין בטוגאקורה")? 2. מי פיתח את שיטת קוגה ריו ומי הם אלו שהעבירו אותה הלאה עד היום?

שאלתי היום "אח קונגפו" שהיה בעבר

תלמיד של דיויד יופה. הוא טען שני דברים. א. השיטה אכן נעלמה, אך שוחזרה ע"י אדם בשם סם הייז (אאז"נ את השם) ב. דיויד יופה מורה טוב, אך איתן לוי הוא כנראה צעיר שרק החל את דרכו בשיטה כשאותו "אח" עזב. אני אישית לא מכיר אף אחד מהנפשות הפועלות. הכל מפי השמועה.

קרוקדיל

New member
גם לי מותר לשאול?

כתוב באתר שלכם שיש אימונים בנשק קר-חם זה קצת מציק לי אתה מאמן שימוש בנשק חם?

רק להזכיר לעצמי...

הודעת מנהל הפורום ברוכים הבאים! פורום אומנויות לחימה נועד לדיון בכל ההיבטים של אומנויות הלחימה, החל בשאלות טכניות, וכלה בשאלות חוקיות ומוסריות. הפורום מנוהל על ידי צוות הנהלה. שמותיהם של חברי הצוות צבועים בכחול ליד ההודעות שלהם. אתם מוזמנים לשאול שאלות ולהשתתף בדיונים, אבל אנא הקפידו על הכללים הבאים: 1. כדי לבקש עזרה מהמנהלים - יש להשאיר או לשרשר הודעה שבנושא שלה מסומן (כדי שיהיה למנהלים קל להבדיל מהודעת בקשה להודעות אחרות). סוג הבקשות הן - תמחקו את ההודעה שלי (או של מישהו אחר), תשרשרו את ההודעה שלי, תשמרו את הקישור/מאמר/עץ הזה במאגר של הפורום. תוסיפו סקר וכן הלאה... 2. שמירה על סדר - אם ההודעה שלכם קשורה לדיון שמתנהל כבר בפורום, השתדלו לשרשר אותה למקום המתאים, ולא לפתוח הודעה ראשית חדשה. כל הודעה ראשית דוחקת דיון אחרת מחוץ לדף הראשי, ואילו הודעות משורשרות לא עושות זאת. השירשור נעשה ע"י לחיצה על הלינק בתחתית ההודעה שאתם מגיבים אליה. 3. אנחנו רוצים תוכן - השתדלו להימנע מהודעות ריקניות כגון "אני מתאמן בשיטת זן צ´י פה. יש כאן עוד מישהו?" זן צ´י פה היא אומנם שיטה מצוינת, אבל תשתדלו בכל זאת להעלות יחד עם זה נושא שיכול להתפתח לדיון. 4. תעשו לעצמכם הכרות עם הפורום - השתדלו לעשות חיפוש לפני שאתם מציגים שאלה, במיוחד אם אתם חדשים כאן. לפעמים השאלה הבוערת שלכם נדונה לעומק רק שבוע קודם לכן, וכולם כבר עייפים ממנה. 5. בלי צ´אט - שימו לב, כאן לא צ´אט! יש אנשים רבים שנכנסים לפורום רק פעם ביום. שמתם שאלה? יפה. המתינו בסבלנות לפחות יום אחד לפני שאתם מתחילים להציף את הפורום בהודעות "תענו לשאלה שלי! למה אף אחד לא אוהב אותי?" 6. שפה נקיה - אין לקלל או לנקוט בשפה בוטה. גם רמיזות לגבי רמתם האינטלקטואלית או צורתם החיצונית של חברי פורום אחרים לא יתקבלו בעין יפה. 7. אסור להיות שלילי - בפורום זה, בשל נסיון מר, אנו משתדלים להימנע מדיון אישי במורים כאלה או אחרים. הודעה בלתי מנומקת השוללת מורה מסוים תימחק! 8. לכל המדריכים: אם אתם מעוניינים לפרסם את השיטה שלכם, יש לעשות את זה בלוח ההודעות המתאים, ולא בפורום!

איתן שלום ../images/Emo13.gif

האם המטרה שלי בחיים היא הישרדות; פיזית, ריגשית, רוחנית? "כן, כמובן" אתמול ראיתי סומו בערב, שרדתי ריגשית. אח"כ קראתי קצת דברים מהאתר שלכם, שרדתי רוחנית. ולבסוף הלכתי לישון, שרדתי פיזית. יש לי שאלה, היום בבוקר כשאוכל חביתת עין עם לחם טרי אני צריך להשתמש בהישרדות פיזית, ריגשית או רוחנית? וכשאני מחבק את הילדים של סנסאיי באיזו הישרדות להשתמש? ברגשי הוקרה, מקווה שזה יעזור לנו לשרוד עוד יום גינגי חאן דיבר

budoka

New member
אוקיי, בוא נראה...

1) מי המציא את השיטה, איפה ומתי? 2) מה הרקע הטכני לשיטה? 3) כמה זמן למדת את השיטה, אצל מי והיכן? 4) איך תגדיר נינג´יצו, ובמה המונח הזה קשור למה שאתה עושה? 5) האר את עיני: איך נינג´יצו מסורתי לא מגשים את המטרות שציינת ואיך השיטה שלך כן? באתרי הבית אני רואה שוריקנים עפים באוויר ומישהו (דאנקן?) מזנק עם סכין על איזה מישהו עם רוס"ר. מוטב שאעצור כאן כדי לא להרגיז את דוד, אבל מה שאני חושב על כזו מצגת זה לא דברים טובים במיוחד.

akira

New member
אם השם הוא רק שם

למה אתה משנה את שם השיטה ??? המסטר שלך קורא לשיטה שלו WAY OF THE WINDS. KOGA NINJITSU הוא שם עם משמעות, ומרמז עלכך שמקור השיטה במחוז KOGA. האם יש למאמן שלך איזשהם ניירות אשר מראים על ה LINEAGE של השיטה ? בלי לזלזל חס וחלילה בך או בסנסאיי שלך, עדיין השימוש המסחרי בשם היסטורי ובעל משמעות מרתיע.

למעלה