KLE 500

darda26

New member
KLE 500

כל הזמן אני שומע שאם כבר להתחיל אם אפנועים אז רק עם GS/CB/GPZ ומשום מה שמו של הKLE לא עולה אף פעם ואני שואל את עצמי למה אחרי הכל זהו אחד האופנועים הטובים יותר בגרסת ה 500 שמסוגל גם לתת בראש אז אולי מישהו מחכמי הפורום יוכל להאיר את עיני. ולא התשובה שזה אופנוע של שוטרים זאת לא תשובה מספקת.............

M O R M

New member
האופנוע מעולה ויש לו יכולות טובות

אולם אם אינך גבוהה במיוחד ואו אינך מתכנן לרכב מעט בשבילים אז אפשר לוותר על יכולת העליה על מדרכות הטובה שלו וללכת על משהוא יותר יעודי. כביש , דו"ש ממשי , סופרמוטו. מעניין אם זו היתה טעות פרודיאנית שהשמטת בשאלה את ה- ER5 ...(אני הייתי משמיט את ה- GPZ...) בכלל מי אמר שכדאי להתחיל עם אילו שברשימה , עדיף DRZ400 סופרמוטו אם יש לך תקציב. אגב שכחת את הטוב ביותר בסידרת ה- 500 --הינו CBF500 של הונדה (לבעלי תקציב כמובן.) קישור לדיון על KLE קישור לסידרת ה- 500

lirandr

New member
לדעתי הDR400SM לא מתאים...

הוא לא יכול להתחרות עם ER\GS בנוחות בנסיעות ארוכות. ואני בספק, אם מישהו שיש לו יומיים רישיון יתחיל להשכיב SM.

yarivos

New member
../images/Emo31.gifאל תתווכח עם מוטי בעניין הזה.

עד הDRZ400SM, אני מבקש ממך לירון די ער.

מוטי ממש לא טועה

ה-KLE הוא אופנוע מצוין גם למתחילים. זהו אופנוע כל בו רך ונעים, שמתאים לכל שכבות הרכבים בלי קשר לרשיון שברשותם. מנוע חזק אך לא מאיים, והתנהגות כביש טובה כל עוד לוחצים אותו מדי. מתאים ג-ם למתחילים בגלל דרגת הרישוי בישראל. ה-SM של סוזוקי הוא אופנוע מתחילים מעולה. מנוע, שוב, לא מאיים, התנהגות כביש פנטסטית, ויכולת להישאר אתו עד שלומדים לרכב, ואולי בכלל אם אוהבים את הז'אנר. פעם היו ממליצים על דו"ש לצעדים הראשונים על אופנוע. ה-SM הוא דו"ש כביכול, שיש בו את כל יתרונות הדו"ש, אך עם מתלים ובלמים וכמובן חישוקים וצמיגי 17" המתאימים לכביש. בנוסף, וביתרון על דו"שים, יש לו גובה מושב מצוין, והתנהגות כביש מצויינת בשל מכלולים מעולים. אופנוע מעולה לעשות עליו את הצעד הראשון, השני והשלישי. יתרון נוסף הוא שאפשר ללמוד את המגבלות שלו במסלול, ולא בכביש הציבורי. הרוכב יכול להגיע למסלול, ולשלם מעט מאד על שגיאות בתנאים סטריליים שיגמרו אחרת לחלוטין על הכביש הציבורי. בתוך העיר אגב, הוא מתנהג כמעט כמו טוסטוס. אופנוע מתחילים כמעט מושלם!!.

לגבי השגיאות בתנאים סטריליים

את זה אין מניעה לעשות עם כל אופנוע, לא צריך SM בכדי לרכוב במגרש סגור וללמוד את האופנוע. מעטים המתחילים שברשותם 60K שקלים עבור אופנוע "ביניים". עוד כמה שנים , בתור משומש - אולי. מצד שני, עוד שנתיים הDRZSM לא יהיה למתחילים, בגלל שיש לו יותר מ34 כ"ס.

זהר זהר

New member
חוסר ההתייחסות נובע מריבוי הכבישוני

ם, קרי , רוכבי כביש, שבפורומים בהם ביקרת , כולל פורום זה. מי שהוא רק רוכב כביש חושב שיש רק אופנועים שניתן לרכב עלי אספלט. רוכבי השטח לא יבינו על מה אתה מדבר , הם מתנייעים בעגלות עלי כביש ורוכבים בשטח באופנועים שדורשים טיפול כמעט אחרי כל שימוש (טוב, הגזמתי קצת) אני כרוכב דו"ש סבור כמובן שרק דו"ש הוא אופנוע אמיתי : טוב, עם עובדות אין מה להתווכח, מגיע לכל מקום ולא זקוק לסיפורים (הצמיגים לא אוחזים מחוץ לאספלט) מהר (לא זקוק לעגלה והצמיגים לא נגמרים על האספלט לפני השטח ) ... בקיצור - דפדף דרך הפורומים ואז תקבע עמדה. KLE משתתף פעיל בטיולי השבילים שלנו - הרבה מעבר למה שחלמו אולי המתכננים ולמה שכתוב במאמרים בארץ. אופנוע אמנם רק ועטור פלסטיקה מיותרת אבל בהחלט מתאים מאין כמוהו לרוכב חדש שמתכונן לבדוק גם את הכביש המשובש וגם את שבילי ארצנו המהודקים ושורצי המהמורות (לפעמים) בוא לטיול שבילים (תעלה על הרכב המלווה אם אין לך רכב אחר) ותתרשם בעצמך .....

למעלה