KKK

Victor Wooten

New member
KKK

היי שמעתי על קבוצה גזענית ששמה KKK (קו קלוקס קלאן) הייתי רוצה אתר או מאמר עם פרטים על ארגון זה חוץ מויקיפדיה...ולמה הם מתלבשים בצורה כזו?...זו השאהל שהכי דחופה לי תודה!

טרה10

New member
ארגון הקלו-קלוקס קלאן- היה ארגון של

לבנים בדרום.שמו הוא מהצליל שנוקש הרובה לדעתי. הם נהגו לתקוף שחורים שהיו בקשרים עם לבנים או לבנות.וכן שחורים שלדעתם התנהגו בחוצפה.כמו כן לא רצו שיגורו שחורים-בקרבת לבנים או יתבלטו-בחברה האמריקאית הדרומית. הסיבה היא שחרור העבדים. ידוע שעד שנות הששים היתה הפרדה בין שחורים ללבנים בבתי הספר ובתחבורה הציבורית. הם נהגו לתקוף שחורים ולבצע מעשי לינץ' באזרחים השחורים. עטו מסכות לבנות-כדי שלא יכירו אותם-הציתו אסמים ובתים. ורצחו את מי שנראה להם. לעתים גם אוהדי שחורים מקרב הלבנים- מי שהשכיר בתים לשחורים. וכדומה. ופעמים רבות השוטרים העלימו עין.

Boogieman

New member
מדובר בארגון טרור לכל דבר

ששם לו למטרה לזרוע פחד בקרב השחורים בדרום וכך למנוע מהם לדרוש זכויות, או לממש את הזכויות שקיבלו בעקבות מלחמת האזרחים. כדאי לציין, שבמקומות רבים בדרום, נכבדי העיר, שריפים ופוליטיקאים היו חברים בקקק והתופעה לא היתה שולית בכלל. לגבי הבגדים והסמלים, אין לי תשובה אבל הנושא מרתק ושווה בדיקה. הסדינים עם הכובע המחודד לקוחים מטקסים דתיים קתוליים מסויימים. הצלב הבוער לקוח מהתרבות הסקוטית, שם הוא שימש כקריאת קרב.

קוכולין

New member
למה דווקא קתוליים?

זה מעניין, כי נדמה לי שאנשי ה-KKK היו דווקא פרוטסטנטים קנאים. לא נראה לי סביר שהם יקחו את הלבוש שלהם דווקא מטקסים קתוליים. מה דעתך?

Boogieman

New member
דעתי כדעתך

העניין הוא שאני יודע בוודאות שלבוש כזה היה, ועודנו מקובל בטקסים קתוליים דווקא. אם אני לא טועה, מדובר בלבוש של חוזרים בתשובה. בכל אופן, גם אותי מעניין לדעת למה הם אימצו דווקא את הלבוש הזה.

שינובי5

New member
הקבוצה

הנ"ל אכן הינה קבוצה גזענית ואנטישמית קיצונית בארה"ב. השם המשונה שלה נבע - לפי ההשערה - מקריאה של ציפור באיזור הדרום בארה"ב. הישות נולדה בעקבות תבוסת הדרום במלחמת האזרחים, ושימשה מעין פיצוי רוחני למכה האנושה שהדרום ספג. ממליץ לך לפנות לספרייה אוניברסיטאית ולחפש שם חומר על הארגון מייסדיו מטרותיו ופעילותו. הלבוש אגב נובע בעיקר מחוסר הרצון לזיהוי - קבוצה סודית - וכן מהרצון לזרוע טרור לשמו.

אלי ו.

New member
לא בדיוק אבל בערך

ה QQQ הוצא מחוץ לחוק, במקומו קם ה KKK.

למעלה