kingpriest and Istar שאלות

FiRePOweR

New member
kingpriest and Istar שאלות

התחלתי לקרוא את הסידרה של ה kingpriest ויש איזה כמה שאלות קטנות אולי מישהוא יודע ?!? . I) איסטר היא האימפריה האחרונה נכון ? , היא די דומה לאמפריה הרומית , לא ? ואולי מישהוא יודע מתי נכנסה הנצרות באופן רציני לאמפריה הרומית . II) כמה זמן היה בין באיפריה של ארגות לבין האיפריה של איסטר ?

python 4

New member
שים לב לתשובה המלומדת...

האימפריה של ארגות' קמה בסביבות 2,600 PC (לפני החורבן) והגיעה לשיא גדולתה ב- 2,500 - 2,200 PC. ב- 1,800 PC וינאס סולמנוס ביצע את ההפיכה שלו, והקים את סולאמניה על חלק מהשטח של איפריית ארגות'. מכאן הכח של ארגות כאימפריה הולך ומתדרדר, ואילו כוחה של איסטר עולה עד שב- 280 PC מונה הקינגפריסט הראשון. וזה עד לחורבן - 0 PC, שהוא גם סופה של אימפריית איסטר, וזה לא ספויילר. איסטר היא האימפריה האחרונה, והיא אכן דומה לאימפריה הרומית. ועכשיו לתשובה מלומדת מהעולם האמיתי: החל מהופעת הנצרות הנוצרים נרדפו ע"י הרומאים עד ל- 311, עת הקיסר קונסטנטין אסר זאת (הכרזת מילאן). האגדה מספרת שישו הופיע לו בחלום... ב- 325 הנצרות הוכרזה כדת הרשמית של האימפריה, וכדי לבסס זאת הקיסר העביר את בירת האימפריה מרומא לביזנטיון, לה הוא קרא קונסטנטינופול, על שמו. וכמו תמיד כשדת נכנסת לתמונה העניינים מתחילים להיתפורר, באיסטר כמו ברומא: שם התרחש החורבן בגלל שגעון גדלות של המלך הכהן, וכאן הכנסת הנצרות גרמה לחלוקת האימפריה לשניים, מזרחית (אימפריית ביזנטיון) ומערבית, דבר שגרר את שקיעתה של האימפריה הרומית הגדולה. מה דעתך?

FiRePOweR

New member
../images/Emo2.gif sweet

איזה תשובה מצוינת תודה רבה . הספר שווים משהוא ? יש לי רק את הראשון. ורק עוד משהוא קטן - מה עם taldas ( משהוא כזה ) ? מה היבשת הזאת נכנסת לעולם של DL ? .

python 4

New member
היא לא נכנסת

עד כמה שאני יודע שום ספר (קריאה) לא נכתב עליה, למעט איזכור קצר בדל"ק.

SaberTooth

New member
היי היי היי...

האם גילינו כאן תחום עיניין נסתר...

FiRePOweR

New member
עיניין ?

יש לי ( ולא משנה הפורמט ) מערכה של Time of dragons שכולה נמצאת בתלדס והבנתי שאמור היה להיות טרילוגית ספרים אבל הם בוטלו . ( פשוט לא עיינתי יותר מדי יש הרבה מאד לקרא לפני שאני אגיע לזה).

python 4

New member
כן היא בוטלה,

טרילוגית טלדאס היתה אמורה להיכתב ע"י מגי ודון (פרין) אלא שכפי שהאגדה מספרת הטרילוגיה בוטלה בגלל שמגי ודון התגרשו. עכשיו מה שלא כולם יודעים זה למה הם התגרשו - מסתבר שדון תפס את מגי וטריי ביחד! ובואו נומר שהם לא היו עסוקים בכתיבת הספר הבא של נשמות..
סתם אני מלכלך. אין לי מושג למה הם התגרשו.

למעלה