King of Pain

michal a16

New member
King of Pain

היי, אני חדשה כאן, מקווה שאתקבל בסבר פנים יפות
רציתי לשאול אם יש כאן מישהו שרוצה לתת אינטרפטציה אישית על השיר King of Pain, זה יכול מאד לעזור לי. ידוע לי שסטינג כתב את השיר אבל מאחר והביצוע של אלאניס כל כך (טוב כמו שכבר נאמר כאן) אני מנכסת לה את ההצלחה. וחוצמזה, אין פורום של סטינג בתפוז
אז חשבתי שאולי תוכלו לעזור לי.

Jagged chaos

New member
"אינטרפטציה" ל - king of pain

שיר של "פוליס" שכתב והלחין סטינג, קיבל את ההשראה לשיר בטיול באפריקה. אני לא כזה מכיר את סטינג ואת הביוגרפיה שלו, ככה שאל תבני שהכל פה נכון. מלך הכאב יש נקודה שחורה קטנה בשמש היום זאת הנשמה שלי שם מלעלה There's a little black spot on the sun today That's my soul up there הסיפור הוא, סטינג ואישתו הסתובבו ואישתו אמרה "יש היום נקודה שחורה קטנה בשמש" (בטח כי היא גם ראתה אותה.. ולא הסתנוורה
), סטינג ענה לה "זאת הנשמה שלי". מה זה אומר -"הנשמה שלי היא נקודה שחורה קטנה בשמש?" יכול להיות = נקודה דפוקה ואפלה בתוך מקור אור עצום. זה אותו הדבר שהיה כמו אתמול זאת הנשמה שלי שמה למעלה It's the same old thing as yesterday That's my soul up there כאילו אומר, -כל הסבל הזה שאני זה הוא, כמו נקודה של חושך במקור של אור, זה לא משהו מאתמול, זה כבר הרבה זמן כל הכאב והדיכי. יש כובכ שחור תקוע בצמרת של עץ גבוה זאת הנשמה שלי שמה למעלה There's a black hat caught in a high tree top That's my soul up there הנשמה שלו - כמו כובע בצמרת של עץ, מן הסתם היה שייך למישהו ועכשיו כבר לא (בטח קשר לאיזו מערכת יחסים), ועכשיו הוא מבודד על איזה עץ - אף אחד לא רואה\אף אחד לא אכפת. יש דגל, מוט ומרבד , והרוח לא תעצור זאת הנשמה שלי שמה There's a flag pole rag and the wind won't stop That's my soul up there דגל לסימון מצב הים, כמה הוא סוען. הכל פה עניין של יצרתיות ודימיון, מה לדעתך הוא מתכוון שהוא משווה את עצמו ל"דגל קטן בים גדול וסוען והרוח חזקה ולא מפסיקה לנשוב" עמדתי פה מול הגשם הסוחף ביחד עם מחזוריות כדור הארץ שרצות לי בראש| I have stood here before in the pouring rain With the world turning circles running 'round my brain כנראה שאני אתפלל לנצח שאתה תסיים את השלטון הזה, אבל ייעודי להיות מלך הכאב I guess I'm always hoping that you'll end this reign But it's my destiny to be the king of pain וזהו בערך, זה מהות השיר, סטינג מביא מטאפורות יצרתיות שכל אחד יילך עם הכיוון שלו,כמה סבל הוא עובר, ואז הוא מקווה לאהובתו שתבוא ותגאל אותו מהמצב (שליטה) של להיות מלך הכאב. בהכי קיצור, סטינג אומר: "ALL WE NEED IS LOVE" יש מאובן שכלוא בצוק גבוה יש סלמון מת קפוא במפל יש לויתן כחול שנסחף לחוף מהגאות יש פרפר שלכוד בקורים של עכביש There's a fossil that's trapped in a high cliff wall There's a dead salmon frozen in a waterfall There's a blue whale beached by a springtide's ebb There's a butterfly trapped in a spider's web אוקה, נראה לי הקטע של הבית הזה הוא להראות כמה חוסר צדק פיוטי ואבסורד יש בעולם הזה, מה שמזכיר המון את Ironic עם המרירות, יש לויתן כחול (שלוויתן כחול נתפס כמשהו אגדי ונדיר בעינינו), אבל הוא נסחף לחוף ומת, יש מאובן, שזה כל כך נדיר ואניגמטי, אבל אנחנו לא מגיעים אליו כי הוא גבוה, יש פרפר (=חופש) אבל תפוס בקורי עכביש (=אנשים שלוקחים אותו מאיתנו = יכול להיות פוליטקאים) מן הסתם הכל פה זה דימויים לדברים ריאליים. תלוי מה את רואה בכל דבר. יש מלך על כסא המלכות עם עיניים דומעות יש אדם עיוור שמצפה לצל של ספק יש אדם עשיר שישן על מיטה מוזהבת יש שלד חנוק מהקשה של הלחם There's a king on a throne with his eyes torn out There's a blind man looking for a shadow of doubt There's a rich man sleeping on a golden bed There's a skeleton choking on a crust of bread יש שועל אדום מבוצר בתיק של צייד יש שחף מעופף עם גב שבור יש נקודה קטנה שחורה בשמש היום כמו הדבר הישן שהיה גם אתמול" There's a red fox torn by a huntsman's pack There's a black winged gull with a broken back There's a little black spot on the sun today It's the same old thing as yesterday אם משהו לא מובן בכל זאת, תשאלי אני אפרט יותר לפרטים

michal a16

New member
ממש ממש ממש תודה,

זה נורא עזר לי. הציטוט הזה של אישתו, משם הוא קיבל את ההשראה לשיר? באמת?

למעלה