King Crimson - הסקר

B a z a

New member
King Crimson - הסקר

הרשימה הזאת לא כוללת את הכל, אבל כל האלבומים המרכזיים של הלהקה נמצאים כאן, עד כמה שאני יודע. • In The Court Of The Crimson King (1969) • In The Wake Of Poseidon (1970) • Lizard (1970) • Islands (1971) • Earthbound (live, 1972) • Larks' Tongues In Aspic (1973) • Starless And Bible Black (1974) • Red (1974) • U.S.A. (1975) • The Young Person's Guide To King Crimson (anthology, 1976) • Discipline (1981) • Beat (1982) • Three Of A Perfect Pair (1984) • The Compact King Crimson (anthology, 1986) • Essential King Crimson (1991) • The Great Deceiver live 1973-'74 (1992) • Vrooom (1994) • Thrak (1995) • B'Boom: Official Bootleg - Live In Argentina (1995) • THRaKaTTaK (1996) • Live In Japan 1995 (1996) • Epitaph (live, 1997) • Absent Lovers (1998) • The Collectors' King Crimson (1999) • Heavy Construkction (2000) • Cirkus (2000) • Projekcts (2000) • The Construktion Of Light (2000) • The Power To Believe (2003)

RamiSun

New member
אח, קשה קשה...אבל Lizard

מה לעשות וצריך לבחור מקום שני רד מקום שלישי לארקס

B a z a

New member
ITCOTCK

למרות ש"רד" המעולה עדיף מבחינה מוזיקלית, יש לי חולשה לאלבום הראשון של הלהקה - הכרתי אותו הרבה לפני שאר האלבומים של קרימזון, ולאלבום הזה תמיד ישאר מקום מיוחד בליבי. אני לא מכיר אלבום יותר חשוב ממנו בהיסטוריה של הפרוג, וחוץ מהאילתור ב"moonchild", זה אלבום פשוט מושלם. מקום של כבוד מגיע גם ל"לרקס" - שבו קרימזון המציאו את הפרוג מחדש, אחרי שהמציאו אותו בפעם הראשונה באלבום הבכורה שלהם, אבל 2 הקטעים של יצירת הנושא יותר מדי קשים להאזנה כדי שהאלבום יהיה בפיסגה. גם "דיסציפלין" אלבום מעולה, אבל הוא לא זכאי למקום הראשון.

אדם זאב

New member
In The Court Of The Crimson King

אם המונח "כבוד" קיים ברוק מתקדם, אז זה אחד מהאלבומים שאני הכי רוכש אליהם כבוד בג'אנר. חוץ מזה הוא תמיד מצליח לרגש מחדש :)

מורנא007

New member
Larks' Tongues In Aspic

התלבטות בין Lizard ל- Larks' Tongues In Aspic, הכינור מנצח אצלי.

Mr Mustard

New member
Larks' Tongues In Aspic

אני מאוד מתלבט בינו לבין Islands (שהתחלתי לשמוע המון לאחרונה) ובין Lizard, שזה פשוט אלבום מדהים מבחינתי. אבל מה לעשות, בכל פעם שאני שומע את ההקשה האקזוטית הזאת בתחילת האלבום אני פשוט מרותק לכורסא, וזה ממש לא מפסיק שם. זה מבחינתי אלבום מושלם- יש בו את כל מה שצריך- יש לו הרגשה של יצירה שלמה, אין לו נפילות כלל, הוא מעביר מגוון רגשות שונים וקיימת נגינה וירטואוזית, מדוייקת ומגובשת.

The Cabana Boy

New member
In The Court Of The Crimson King

מעדיף את דיספלין ולארקס אך אי אפשר להתחמק מהעובדה שהוא האלבום הכי חשוב של הלהקה.

jerur1

New member
ללא ספק RED

אפילו הם ידעו שזה משהו מיוחד - עובדה, בעטיפה שמו את הפרצופים שלהם, נטו, פשוט - כמו שאומרים בנסיכה הקסומה - This is for posterity, so, please, be honest :)

B a z a

New member
זה תקדים

באתר שלך השתדלת לא לתת ציון 10 ליותר מאלבום אחד של אותה להקה, אבל ננת 10 לאלבום הראשון של קרימזון, ואתה כותב ש"רד" הכי טוב, האים זה סימן שגם לו היית נותן 10? ומה עם לארקס, גם הוא שווה את הציון 10 בעיניך?

בהחלט כן

רד = 10. לארקס פחות מושלם. דרך אגב, אין שום מדיניות של "לא לתת ציון 10 ליותר מאלבום אחד של אותה להקה".

FunkyMonk

New member
לבט קשה בין רד לליזרדס...

אני באמת לא יודע. אי אפשר להצביע לשניהם? להקה טובה מדי.. אני אאלץ להצביע לליזרדס, למרות שאני מאד אוהב את רד, אפילו במידה שווה! (ואולי אפילו יותר, אני לא יודע)

Anuerysm

New member
תצביע לרד

אם באמת היית יותר אוהב את ליזארד היית יודע לכתוב אותו כמו שצריך

למעלה