Kindle Paperwhite

shmulik88

Member
Kindle Paperwhite

אני שואל לגבי Kindle Paperwhite.
איך הוא מסתדר עם העברית?
האם זה שימושי לארצנו?
או שעדיף לקנות נקסוס 7 או מיני אייפד?

Y. Welis

New member
לא שימושי במיוחד. מעט דברים שמתאימים לו

בעיקר מהוצאות עצמאיות (כמו באתר 'מנדלי').

התמיכה הרשמית של ההוצאות (באתר evrit) היא ב-IOS ואנדרואיד. מהבחינה הזו שניהם טובים.

אני מעדיף את האייפאד מיני, ולו בגלל כמה אפ' משובחות לקריאה (כמו MARVIN וכן DOCUMENTS).

shmulik88

Member
שאלת המשך.....

ואם הצרכים שלי הם קבצי אנגלית ב-pdf.
האם אז הוא שימושי יותר בהשוואה לנקסוס 7 או מיני אייפד?

Y. Welis

New member
פחות. יש לו יכולת להציג PDF, אבל היא מוגבלת

כי זה פורמט שמצריך כוח עיבוד (אם למשל יש בו גרפיקה או שכבות), והכוח הזה קיים יותר בטאבלטים מלאים.

השימוש העיקרי שלו הוא עם ספרים אלקט' של אמאזון. לא הרבה יותר מזה.

BravoMan

Active member
לא מכיר את ה-Kindle, אבל מה שבטוח -

אם אתה לא רוכש תוכן מחנות Apple, עדיף לך Nexus 7.
העברת חומר ל-iPad וסידור שלו יכולה להיות כאב ראש לא קטן.

וכן - יצא לי לקרוא די הרבה PDF על ה-Nexus ובדקתי תוכנות שונות למטרה זו, ובינתיים הכי טובה שמצאת (מאלה שבחינם) היא של Adobe.

בניגוד לגרסה שלהם ל-PC שהיא די מעצבנת (או לפחות היית, פעם אחרונה שראיתי אותה, מה שהיה לפני מספר שנים), דווקא הגרסה ל-Android בנויה היטב.

noa_f

New member
דוקא pdf ממש קל להעביר לאייפד

ויש יותר אפשרויות לקניה של ספרים: גם ע-ברית, גם מנדלי, גם חנות קינדל וגם חנות ibooks

BravoMan

Active member
גאוני!

המחשב לפני, הכבל לפני ה-PDF פה, אבל לא - אני לא יכול להעביר.

אני צריך לפנות לשרות חיצוני בארץ זרה, לשלוח כל קובץ או כל כמה קבצים (כי בד"כ יש מגבלה על גודל attachment) לטיול מסביב לעולם, ולקוות גם שלא מדובר במסמכים פנימיים חסויים כי לא בא לי שה-CIA יסרוק אותם, והכל רק בגלל שחברה אחת החליטה ליצור את אחת ממערכות ההפעלה הניידות הדפוקות ביותר.

כן, זה בהחלט יותר קל מלעשות Copy / Paste...

noa_f

New member
אם המחשב לפניך והכבל לפניך, אז גם תוכל להתקין

תוכנה...

BravoMan

Active member
לא בהכרח!

אולי זה מחשב של העבודה ואני לא אמור להתקין עליו כל מיני דברים, אולי סתם לא בא לי להתקין תוכנה מסורבלת.

לפחות עם מוזיקה יש "הצדקה" של סנכרון וסידור אוטומטי, מה ההצדקה עם מסמכים בכלל, ו-PDF בפרט?

BravoMan

Active member
לא. זו תהיה הפרה של רשיון השימוש,

והמכשיר עלול שלא לעבור אקטיבציה

noa_f

New member
כרגע יש לי רעיון אחר מה לתלות על הכבל...

בראבו, תעשה מה שבא לך.

haim9798

New member
הוא מצויין לאנגלית

הוא אכן פותח קבצי PDF בצורה מצויינת ואין שום בעיית עיבוד גם עם קבצים "מסובכים" על פי הניסיון שלי.
עוד נקודה חשובה לטובתו הוא המסך שמאמץ הרבה פחות את העיניים והעובדה שהוא מחזיק מעמד הרבה יותר זמן מטאבלט ,וזה בלי קשר לאיזה טאבלט זה.
אם רוב המידע שאתה צורך הוא באנגלית ואתה גם קונה ספרים מאמזון , לא הייתי חושב פעמיים וקונה את הקינדל בשביל זה.
שים לב שזה לא טאבלט והוא ישומש כקורא בלבד וגם קצת כנגן אז לא הייתי קונה אותו אם הצרכים שלי מהמכשיר הם לא קריאה בלבד.
לי אישית יש את הנקסוס 7 אצל אשתי , קינדל שלי שאני משתמש בו בעיקר לקריאת ספרים וחומר מקצועי באנגלית ועוד טאבלט 10'' של אסוס למשחקים וסרטים שמשמש אותי בעיקר שאני נוסע.
כבר קרה יותר מפעם אחת שאישתי "החרימה" לי את הקינדל בשביל לקרוא יותר בנוחות מאשר בטאבלט שלה.

shmulik88

Member
שאלות נוספות....

איזה עוד סוגי קבצים אפשר לקרוא בקינדל ?
אם הקובץ pdf הוא בעברית למה הוא לא שימושי בעברית?

talflanzman

New member
mobi והפורמט של הספרים שיורדים מאמזון

אפשר להמיר כל epub בקלות ל mobi
מכשיר מעולה שיודע להקריא או להשמיע מוסיקה תוך כדי קריאה

למעלה