certified.woke
Well-known member
zz Nun will die Sonn’ so hell aufgeh’n zz
zz Nun seh’ ich wohl, warum so dunkle Flammen zz
zz Wenn dein Mütterlein tritt zur Tür herein zz
zz Oft denk’ ich, sie sind nur ausgegangen zz
zz In diesem Wetter, in diesem Braus! zz
zz Nun seh’ ich wohl, warum so dunkle Flammen zz
zz Wenn dein Mütterlein tritt zur Tür herein zz
zz Oft denk’ ich, sie sind nur ausgegangen zz
zz In diesem Wetter, in diesem Braus! zz
שירים על מות עוד ועוד ילדים פלסטינים. בן שנתיים, בן עשר, בן שש, בן 14
הלוויית התינוק סאם אבו הייכל שנהרג מירי חיילי צה"ל בחברון ביוני. 54 ילדים ונערים נהרגו ב-2025 מירי של מתנחלים וכוחות הביטחון ובאף אחד מהמקרים לא נפתחה חקירה ואיש לא הועמד לדין; צילום: Mahmoud Illean / AP
אביגדור פלדמן
20:00 • 12 ביולי 2026
שוב מתנגן השיר על מות ילדים (מאת פרידריך ריקרט, הלחין גוסטב מאהלר, תרגם מגרמנית אברהם עוז): "תכופות אני חושב יצאו לרגע/ ועוד ישובו ללא פגע/ היום בהיר/ אל נא תפחד. יצאו רק לטייל מעט/ ילכו שעה שעתיים/ ובשובם ייאור הבית". ארגון "בצלם" פרסם דו"ח: "ילדות חשופה, הרג ילדים ונערים פלסטינים בידי ישראל בגדה המערבית בשנת 2025".
מתוך 227 פלסטינים שנהרגו בגדה המערבית בשנה שעברה בידי ישראלים, כוחות הביטחון ומתנחלים, 54 היו ילדים ונערים, מתינוק בן שנתיים עד נערים בני 17. 13 ילדים ונערים מתו מפני שחיילינו האמיצים מנעו או עיכבו הגשת עזרה רפואית, לרבות ירי אש חיה לעבר צוותים רפואיים שחשו להגיש עזרה. נכון לאמצע אפריל 2026, צה"ל מחזיק בגופות של 18 ילדים ומונע ממשפחותיהם להביאם לקבורה.
דו"ח חדש של "בצלם"
"ביום סוער ברוח השועט/ הן לא נתתי לילדים לצאת/ הם נחטפו ביד גורל אכזר/ לי לא ניתן לומר דבר/ הן לא נתתי לילדים לצאת/ פחדתי שיהיו חולים/ עכשיו כל זה דברים בטלים".
אמו של מועתז אל והב בן 16 סיפרה לתחקירן "בצלם": "ביום ראשון 5.1.25 בסביבות שבע בבוקר הערתי את בני מועתז כדי שילך לבית הספר. הוא קם והתקלח והתלבש. קצת אחרי שלוש וחצי התקשרתי אליו וביקשתי שיביא לי כמה דברים, הוא הגיע במהירות והביא לי את הדברים שביקשתי. הוא ביקש ממני דמי כיס. הוא הזכיר לי שהבטחתי לפנק אותו היום. נתתי לו כסף, והוא חייך חיוך גדול. בסביבות שש וחצי שמעתי שיש חיילים במחנה. התקשרתי אליו, והוא אמר שהוא קונה סנדוויץ' עם נקניקייה ומיד חוזר. אבל הוא לא חזר. ניסיתי להתקשר אליו שוב ושוב, הוא לא ענה. התברר לי שיש הרוג. מיד נסעתי לבית החולים. הוא שכב על המיטה מכוסה בבד דק בלי חולצה. ראיתי את מקום הפציעה מתחת לצוואר בחזה. הרחתי אותו, חיבקתי אותו, אבל הרחיקו אותי ממנו".
כתבות קשורות
- בן תשע עמד במרחק מאות מטרים מהחיילים. אחד מהם כרע ברך וירה בו למוות גדעון לוי
- תינוק בן שבעה חודשים נורה למוות בידי צה"ל בחברון, הוריו נפצעו בינוני ג'קי חורי
- תיעוד מתקרית הירי בתינוק בחברון: החיילים לא סייעו למשפחה לאחר הפגיעה מתן גולן
בשום מקרה מן המקרים לא נפתחה חקירה, איש לא הועמד לדין, אל משפחת ההרוג לא הגיעו קצין, קצינה, רופא לבשר את הבשורה המרה מכל. לא חייל נהרג, אלא ילדים, בן עשר, בן שש, בן שנתיים, בן 14 בן 17. לא הסבירו, לא התנצלו, לא נתנו זריקת הרגעה לאם שנפלה ארצה מתייפחת. אם הגיעו ישראלים אל משפחת הקטין המת, הם באו כדי לבדוק אם היו מצלמות אבטחה ומחקו או החרימו את סרטי האבטחה.
אפשר לחשב: אם 54 קטינים נהרגו — כמה חיילים או אזרחים השתתפו במעשה; בפועל, בסיוע, בהשתקה, בזיוף דו"חות פעולה, בהעלמת ראיות, בהפחדת עדים, בהחרמת מצלמות אבטחה, בהחלטה לא לפתוח תיק חקירה, בהחלטה לסגור תיק חקירה.
צה"ל הוא צבא מסודר, רושם דו"חות, מבצע תחקירים. כך שגופת ילד מת מושכת אליה לפחות 15 חיילים או אזרחים ישראלים עד שהתיק נקבר. בסך הכל כ–700 ישראלים הרגו או טייחו מוות של 54 נערים וילדים ותינוק. חיילי סדיר, מילואים, קצינים, לוחמות נועזות. על פי הדו"ח, בשום מקרה ממקרי ההרג של קטינים לא נפגע ישראלי, גם לא שריטה.
אף לא אחד מ–700 המעורבים לא יצא מן השורה ואמר: הרגתי ילד, זה על מצפוני. כולם משתייכים מן הסתם ל"ברית המשרתים", מגנים בכל לב את החרדים שאינם מסכימים להרוג קטינים או בוגרים. 700 גיבורי הקינה על מות ילדים נחלקים מן הסתם בין כל המפלגות ה"ציוניות"; אולי הרוב תומכים בגדי איזנקוט, בבנימין נתניהו, בנפתלי בנט או אפילו ביאיר גולן, ומקצתם באיתמר בן גביר או בצלאל סמוטריץ'. יש בהם מפגיני קפלן, הייטקיסטים, סוחרים בתולעי משי, אבות לילדים בגילים של אלה שנהרגו.
כל אחד מהם היה נחלץ לסייע לילד שנפל בגינה הסמוכה לביתו, מנסה לברר את סיבת בכיו, מחפש את אמו או את המטפלת שהביאה אותו לגן ונוזף בה כי הפקירה את הילד.
נערך לאחרונה ב: