KHS ALITE 159

metrocard

New member
KHS ALITE 159

במסגרת חיפוש זוג האופניים הבא שלי , ואחרי חוות דעת שונות החלטתי לנסות אופניים עם גלגלי 29".
בחנות הציעו את ה KHS ALITE 159 ונתנו לי לרכב עליהם להתנסות. התאהבתי מיידית, אבל אציין שזאת פעם ראשונה על 29 .
אני מנסה למצוא קצת חומר עליהם ברשת ולא מצליח, גם לא באתר של KHS עצמה .
את ה ALITE 150 אני מכיר (אופני כניסה 26") , פה מדובר בגרסה של 29" עם מעט שינויים במפרט.
רכבתי עליהם והתאהבתי אבל יצויין שזאת פעם ראשונה שאני רוכב על 29 , הנוכחיות שלי אופני XDS 26 ששוקלות פי 2 ומאוד בסיסיות.
רציתי למצוא מידע קצת ברשת, לקרוא על המפרט ולנסות לראות דגמים מקבילים של מותגים אחרים (ומחירים) אבל ממש אין זכר למעט אזכור באתר ישראלי אחר.
כמו שציינתי, ממש אהבתי והמוכר ציין שמדובר בזוג אחרון וכדאי שאחליט מהר. בבירור אצל היבואן הסתבר שגם ליבואן אין כרגע סטוק בארץ והמשלוח הבא יקח חודשים. לא יודע אם זה נאמר כדי להפעיל לחץ אבל אני רוצה להאמין שלא חרטטו אותי.

מישהו מכיר את הדגם הזה ? האם 2500 לאופני כניסה עם גלגלי 29 זה מחיר סביר ?

ב-2500 אתה יכול למצוא גם GT או מרידה

לא יודע מה המפרט המדויק של ה-KHS,
אבל גם ל-GT וגם למרידה יש אופני 29 ברמת מחיר הזו.
הקרקורם למשל חביבות מאוד מניסיוני ומנסיונם של אחרים...

metrocard

New member
הקרקורם היו ההמלצה הראשונה שקיבלתי

איך KHS נחשב מול מותגים אחרים דוגמת מרידה ו GT ?

נראה לי שנחשב פחות אבל אני לא בטוח

בכל אופן, מציע לך לעשות סיבוב גם על GT ועל מרידה ולהחליט אחרי.
(אין לי לצערי מניות בחברות אלה או בנציגיהן בארץ)..

metrocard

New member
כך אעשה, תודה רבה.

זה אמנם דורש ממני לחפש חנות מחוץ למקום מגורי אבל זה שווה את הבדיקה.

enigo

New member
למה אכפת לך איך הוא נחשב? אהבת את ה-KHS?

זו נקודת פתיחה מצוינת. עכשיו עשה סיבוב על עוד זוג אחד או שניים של חברות אחרות, רק כדי לשים דברים בפרספקטיבה נכונה (לא חוכמה להשוות לאופני מדבקה ישנות - הכל יראה טוב לעומתם...) ולהחליט את מי אתה הכי אוהב, ומי נותן את התמורה הכי טובה.

shangu23

New member

metrocard

New member
בהחלט מסכים איתך. אבל אני חושש.

ה KHS ממש כבשו אותי אבל אני מנסה לחשוב קצת קדימה. אין לי הבנה בתחום הזה,וכמו שאמרת, לא חוכמה להשוות אופני מדבקה ישנות .
לא מכיר את האיכות של KHS כמו שאני לא מכיר את האיכות של טרק ,מרידה או GT אבל אני כן יודע שהם שמות שבולטים ונפוצים בתחום. בחודש האחרון אני צורך כמה שיותר מידע , בפורום הזה ומקומות אחרים. ועל הKHS אני שומע פחות ומכאן החשש שלי והרצון שלי להכיר את המותג יותר.
מבחינת המפרט נטו, ה KHS נחות במעט מאלטרנטיבות במחיר זהה (ללא מעצור הידראולי, ללא נעילת בולם) ובתכונות שאני לא מכיר מעבר ללקרוא עליהם.
אם הם באמת יהיו נוחות יותר מהאלטרנטיבות, ההתלבטות תעלם. רק שעדין לא יצא לי להכיר את האלטרנטיבות
(זה כבר דורש נסיעות מחוץ לישוב שזה קצת בעייתי בשבילי)

enigo

New member
ה"נחשבות" של המותג תהיה בעלת משמעות, אולי

רק אם תרצה למכור את האופניים בעתיד. ובאופני כניסה כאלו, המשמעות תהיה, לכל היותר, מאות שקלים בודדות. לא נראה לי שיקול מכריע.

metrocard

New member
ב"נחשבות" אני מתכוון לרמת האמינות של מוצרי

המותג. אני לא מחפש סמל סטטוס (בטח לא עם אופני כניסה
) אני כן מחפש אופניים שעוד שנה עדין "יתנו עבודה" בשבילים ולא בחנות התיקונים.

ה XDS הנוכחיות שלי בנות קרוב ל 5 , ומדבקה או לא, עדין פועלות באופן משביע רצון (יחסית לרמתן) .

enigo

New member
באספקט הזה למותג אין כמעט שום משמעות

חברות האופניים לא מייצרות, בדרך כלל, את הרכיבים בעלי המשמעות לעמידות - הילוכים, בלמים, מזלג וחלקי גלגל.

metrocard

New member
תודה על ההסבר, שאלת תם

אם כך, מה נותנת רכישה של אופניים מיצרן מוכר לעומת רכישה של אופני מדבקה ?

enigo

New member
יש כאן שרשור אחר בנושא אופני מדבקה

על קצה המזלג - אם הרכיבים יהיו אותם רכיבים, או באותה רמה, הרי שבאופני כניסה ההבדלים עשויים להיות קטנים מאוד, ויכול אפילו להיות שדווקא אופני המדבקה יציעו גאומטריה או התנהגות שתאהב יותר.
ככל שעולים ברמות, יש חשיבות גדולה יותר לסינרגיה בין הרכיבים השונים, ושם הידע והמומחיות של מפתחי האופניים בחברות הגדולות מקבלים משמעות.
אגב, בקטלוג של יצרן אופני מדבקה סיני (שטוען שהוא מייצר גם אופניים עבור מרידה), היה אפשר למצוא גם אופניים עם בולמי רוקשוקס מדרג ביניים, מערכות סראם X7 וכן הלאה - אבל גם המחיר היה בהתאם.

למעלה