Khao Yai - תאילנד

StinkBug

New member
Khao Yai - תאילנד

מישהו כאן היה שם במקרה? שמע על המקום? קראתי כי מדובר על אחד מהפארקים היותר גדולים ומעניינים בתאילנד והוא קרוב (יחסית) לבנגקוק ולכן אני מעוניין לבקר בו בטיול הקרוב שלי. אשמח לקבל עליו כל מידע אפשרי ממי שכבר היה שם. (שאלתי את השאלה הזו גם בפורום המזרח, אבל לא ענו עליה. ייתכן שהסיבה היא שהמקום נמצא מחוץ לנתיב הרגיל של בנגקוק-צ'אנג מאי-בנגקוק-איים-הביתה ולכן אני מציק גם כאן
).

sitvaniyot

New member
זה הפארק הכי גדול בתיאילנד ו..

ניתן לראות בו פילים (300) וחיות אחרות אם תגיע בעונה הגשומה - יוני-אוקט. וכמובן יהיה לך מזל. יש שם שבילי אופניים וטרקים אבל אין מפות טובות וכדאי להעזר במדריך מקומי. אתה צודק, רוב התיירים לא מגיעים למזרח תיאילנד ולטעמי חבל כי היא יותר אוטנתית מהמסלול המקובל. כתייר תהיה שם אטרקציה והמקומיים ירצו להצטלם אתך. צפה לקשיי שפה, ןאם תחליט גם לטייל באיזור, אז תאלץ ללון בבתי זונות. אל תשכח להקפיד שיחליפו לך סדין. באיזור גם שרידי מקדשים המשלימים את מקדשי אנגקור שבקמבודיה לחטיבה אחת. בהצלחה.

StinkBug

New member
../images/Emo51.gif, יש לי עוד שאלות (עד שכבר

מצאתי מישהו שמכיר חבל לפספס
). באינטרנט היה כתוב שיש בפארק אתרי קמפינג ושאפשר לשכור שם אוהלים ושק"שים. היה כתוב גם שאפשר לשלם לריינג'ר כדי שידריך אותך במסלולים בפארק. זה נכון? מעבר לכך, הטיול עצמו יהיה בסה"כ 3 שבועות, האם כדאי לכלול בו את הפארק (אפילו על חשבון כמה ימים בצפון) או שזה לא מומלץ?

sitvaniyot

New member
לא אחראית לגבי המידע על אתרי

הקמפינג. אני לא לנתי שם. אבל בהחלט יש ריינג'ר שידריך אותך בשבילים. תן למסלול המקובל עד שבועיים וצא לפחות לשבוע למזרח תיאילנד.

[-: אני הייתי שם../images/Emo70.gif

[עוד יש לי את החולצה...] למרות שלא טיילתי בפארק עצמו כל כך הרבה - היתה זו חוויה בלתי נשכחת. היגענו לשם מקורט, דרך איזה מקום שכוח אל, ששכחתי את שמו - אף אחד לא דיבר אנגלית, ועדיין נתנו לי להיכנס למטבח בבוקר ולהכין לי פנקייק כמו שאני אוהבת. גם שלחו לי גלויה לארץ ב- NEW YEAR, למרות שלא זכרתי שהישארתי כתובת... נדמה לי שהיגענו לשם בטרמפים עם מקומיים חביבים, כי יש לי תמונה של מלא חברה צעירים על טנדר.. וכשהיגענו לפארק - התברר שכל מקומות הלינה תפוסים במקומיים, שחגגו איזה חג. גם שם אף אחד לא דיבר אנגלית ולא ידענו בכלל מה עושים ואיך יוצאים משם, לפני שמתחיל לרדת גשם..[מאי] פתאום עצר לנו איזה תאילנדי צעיר, שדיבר קצת אנגלית, והציע לנו להתארח בבונגלו שלו. יש לו כמה - הוא לא צריך את כולם.. איזה בונגלו מגניב!! 3 חדרים והיה בו כל מה שצריך. אני במיוחד התלהבתי מסט צבעים שמצאתי שם, אז נשארתי למחרת לצייר לי, כשידידי הלך לטייל לו בפארק. כשהוא חזר עם עקיצות של עלוקות - ממש לא הצטערתי שנשארתי "בבית". בבונגלו הסמוך גר איש אחד מבוגר שהיה מכין לנו ארוחת בוקר, ושני ילדים ששימשו כשעון מעורר. המארח שלנו היה מגיע בערב ולוקח אותנו לאכול במסעדה. היה לו קשה להבין את זה שאני לא אוכלת אורז [מה לעשות?]. טוב. זה נהיה יותר סיפור ממידע, אז אני אפסיק כאן. בקצרה מה שאני זוכרת זה מקום די נידח עם תושבים חביבים שלא דוברים אנגלית. אבל זה היה ממש מזמן. ודברים משתנים. בכל מקרה זו היתה חוויה ממש בלתי נשכחת. ואני ממש שטיילתי באזור.

למעלה