Kettlebell

ethanguy

New member
Kettlebell

מישהו יודע איפה אפשר להשיג משקולות כאלה בארץ ? "KETTLEBELLS"

Zeev Foux

New member
סגנון המשקולת הזו קרוב

למשקולות הסיניות שנהוגות בשוואי - ג'יאו ודומיו. מאד אשמח לשמוע איך אתם עובדים עם משקולות אילו, בעיקר בהקשר של אומנויות לחימה (בהנחה שאחרת לא היית שואל כאן). על כל פנים, בצבא עשינו כאלו מבטון בקופסת שימורים גדולה וצינור מכופף, ואילו כאן יש הצעה אחרת. זאב

broadaxe

New member
המשקולות האלו אינן לאימון במקור

הן מרוסיה הצארית ושרדו בצורתן זו גם בבריה"מ הקומוניסטית. אלו משקולות-סטנדרט לשקילה, התחילו ביחידת פונט רוסית-אימפריאלית והמשיכו בק"ג. בבריה"מ ניתן היה להשיגן מיד-שניה בכמויות גדולות ואנשים ניצלו אותן כמשקולות-אימון וספורט. כיום זה מוצר אספני, אין ייצור חדש.

fa jing

New member
היי סער,

כפי שזאב אמר משקולות בסגנון זה היו נהוגות אצל מתאמני השוואי ג'יאו (עדין נהוגות שם). עד כמה שאני יודע הם אימצו אותם למעשה גם ממשקולות של מאזני שקילה, אצל הסינים עד כמה שאני ראיתי אלו היו משקולות מידה עשויות אבן חצובה בצורה דומה עם ידית והמשקולת היתה מלבנית. אשמח לפירוט, כמו כן כאן בקישור יש הסבר על קצה המזלג לשימוש בשוואי ג'יאו(בתגובות בהודעה שלי שכותרתה "לדן ורועי"). חנן

ethanguy

New member
אני מעוניין בהם כדי לפתח כוח

אחרי שקראתי כמה ספרים של איזה בחור בשם פאבל טאטסולין - הוא כותב דברים מעניינים ולא רגילים על אימוני כוח ואחת מהשיטות שלו זה שימוש במשקולות האלה אז הייתי מאוד רוצה לנסות, ברודאקס, אותן משקולות עדיין מיוצרות לצורכי ספורט שכן הם הפכו כעט לאיזשהו טרנד באימוני כוח ממה שהבנתי (אולי לא בארץ) אחרי כל הפירסומים של הבחור הרוסי הזה.

broadaxe

New member
משקולת זו משקולת

יש לי הרגשה שהפאבל שלך השתמש בהן כי לא היה לו משהו אחר... יש לי מכר מהעליה הרוסית שהשתמש בהן שם, לדבריו זה מה שהיה והן פחות נוחות ממשקוליות מערביות סטנדרטיות. הטבעת קטנה יחסית לגודל המשקולת וניתן לאחוז בנוחות רק במשקולת גדולה יחסית. אני לא רואה שום יתרון, אולי רק שהן לא מתגלגלות והידית נשארת זקופה (הבסיס שטוח). האתר שנקישרת מראה אילתור למשקולת כזו ולא משקולת חדשה.

Tonjin

New member
אם משקולת הייתה רק משקולת אז לא

היו עשרות (נו טוב, אולי אני מגזים אבל די הרבה בכל-זאת) סוגים שונים של משקולות בימינו כשאנחנו יודעים לתת לכל חתיכת ברזל איזה צורה שאנחנו רוצים בלי יותר מידי מאמץ... באתר המקושר מופיעות לא רק משקולות מאולתרות אלא גם אלו ה"מקוריות", וניתן אפילו להזמין אותן ממנו אם כי נראה שבמחיר מפולפל למדי (140 דולר כולל משלוח למשקולת של 4 ק"ג...) והמשלוחים הם רק ביבשת אמריקה (כולל הוואי) איתן - אני אישית הייתי קונה דאמבל רגילה (כשכל אחד מהצדדים שלה הוא במשקל הרצוי לי) או לחילופין משיג כדור-ברזל (מאחד ממתקני האתלטיקה המקומיים או מברר אצל מורה ספורט איפשהו) וניגש איתם למסגרייה הקרובה - הדרך מן החלקים האלו לקטלבל צריכה לקחת למסגר טוב אולי רבע שעה (ככה שאל תיתן לו לחייב אותך יותר מידי על עבודה..)

למעלה