KEN JUTSU SEMINAR

OK נעים מאד...

מה שהפריע לי היה כמובן ה"כמובן". למען האמת אילולא היית משתמש במילה זו - לא הייתי קוצפת כלל. אני מכבדת בהחלט את זכותך לא להדריך אותי, אין לי כל בעיה לחלוטין עם החלטה כזו, לא כל שכן עם החלטה לא לעבוד איתי, בלי קשר לטעמיה. אולם, שוב אני מדגישה, ישנן דרכים רבות לומר כל דבר, ובעיקר כשמסרבים לאדם, בין אם השאלה נשאלה ברצינות או לא, ישנן דרכים לתת סרוב זה, ומן הנימוס היה לא לראות את הסרוב כמובן מאליו, אלא לכל הפחות לתת לו הסבר ראוי. ולהיכרותך עימי אין כל קשר לעיניין. נהפוך הוא על אחת כמה וכמה שאינך מכיר אותי עליך להיות עדין כפליים. כפי שהגבת בפעם הראשונה לא השארת לי שום ברירה, והעמדת אותי כ"סוג ב'". מדבריך האחרונים הבנתי שמלכתכילה היתה שם ברירה, אולם אתה בוחר בחירה שלך משיקולים שלך לבצע כך או אחרת כי.... הדרך הנכונה לומר לי את זה היתה בדיוק מה שעשית בתגובה האחרונה :לומר מראש, שמעי, זה מסוכן, אני לא ממליץ, אני לא רוצה את הסיכון הזה על עצמי. וזה לגיטימי בעיני. קנדו וקנג'וטסו עלולים להיות מסוכנים אבסולוטית, ובעיקר במצב פגיע כמו הריון. אולם במפגש ציבורי מעין זה בו מציגים קצה קצהו של קרחון של אומנות לחימה לאנשים שאפילו אם יש להם רקע - אינם מכירים את האומנות הספציפית הזו וזה את זה, איני מצפה לשום קרבות סוערים, או לטכניקות מבריקות. אני מצפה, בעיקר למה שהיה במפגשי פורום קודמים - הדגמות הסברים וטעימה על קצה המזלג של טכניקות בסיסיות שניתן להתרשם מהן באופן שטחי כדי "לטעום" משהו אחר, ותו לא. כך או אחרת, אין בפעילות זו שום דבר מחייב, וכפי שהייתי עושה בלי קשר להריון אם אני רואה פעילות שאינה לרוחי אני מפסיקה, בלי חשבון. וכך מן הסתם יעשה כל בר דעת. רק זכור, שהתנדבת להעביר את הסמינר הנ"ל לציבור אותו אתה לא מכיר והתנאי שהצבת הוא נסיון באומנויות החרב. כך שמלכתכילה, גם בלי להכיר אותי אתה יכול להניח שאם התכוונתי לבוא אני מן הסתם עומדת בקריטריונים הנ"ל, ויודעת מה עומד בפני. עדיין אני חושבת לבוא, ולו כדי לראות במה מדובר - אני סקרנית מטבעי (ומרקו ואייל המליצו). לכן מאד אעריך אם תהיה התייחסות בראש הפורום עד מחר בבוקר אם הסמינר מתקיים או לא. ואם כן, ואתה מעריך שיש סיכוי שאוכל גם להשתתף, אנא אמור כדי שאביא כלים (ובן זוג).

Sensei

New member
Roms Mother

I respect not only your opinion but the Fighting Spirit that it seems you have. I am a practitioner of a Koryu Kenjutsu art. WAZA - is the main format of our system where two work together ,even though we have many FORMS -katas.The principle of WAZA is :1)The practicing of the particular technique.2)Over coming the FEAR FACTOR as the main issue ,since both Tori and Uke try to complete the technique which could lead to accidents.If one is CAUGHT due to faulty Timing, Breathing Tech etc. I have seen people need stiches in their heads just because the Bokken taped them or even a tanto. I used very assertive language because of this,and due to my very serious attitude towards the safety of others.​

מאד מעריכה את התשובה.

קצת על הרקע שלי - אני תלמידה של שלמה דוד, ולמדתי קנדו אצל אבי נרדיה ואיידו אצל אייל ויס. לקוריו נחשפתי יותר לעומק ביפן, בעיקר לקטורי. במקצועי אני כירורגית. מכאן אתה יכול להבין שאיני מוכנה לסכן את כפות ידי, לא רק בתפרים אבל אפילו לא בהמטומה, שלא לדבר על שבר או נקע, אפילו לא שפשופים בקצות האצבעות. ברור שאף אחד בעבודה לא יקבל את זה אם אני אבטל יום ניתוחים בגלל "שעשועי" אומנויות לחימה (כמו שהם מכנים את זה). עבדתי עם בוקן לא מעט בוואזות. זו שיטת אימון טובה מאד. אני חייבת לציין שמעולם לא נפגעתי. זה נכון שאם עובדים מהר ובמלוא הכוונה (והכח) לפני שמבינים מה עושים עלולים להפגע, אולם, אף אחד (לפחות שידוע לי) לא נפגע לא ביפן, לא אצל אבי ולא אצל אייל או שלמה. יש כללי בטיחות מסויימים. כמובן שהדבר תלוי ראשית במדריך, בשיטת הלימוד שלו, במסרים שהוא מעביר ובדרך שהוא מבקש את הביצוע ובהשגחתו. לא פחות מזה הדבר תלוי גם במתאמנים ובבשלותם. כמובן שמדריך טוב יבחין באילו שמסכנים את עצמם או את סביבתם וימצא לכך פתרון הולם. כל עיסוק באומנויות לחימה מסוכן במידה כזו או אחרת, אולם אני יכולה לומר לך די בוודאות אלא אצל מי (בלי קשר לשיטה), יפגעו יותר אנשים. כאשר אתה עושה וואזות, אתה קודם כל לומד את התנועה, אתה לומד אותה לעומק ומבין אותה ואחרי כן אתה מטמיע אותה ורק לבסוף אתה מתחיל לשחק איתה כדי לחוש את הגבולות. אולי זה סנובי מצידי, אבל אני בפירוש לא מתאמנת עם כל אחד בכל דבר. אני בוחרת עם מי להתאמן וכיצד. כמובן שיש גם את הקטעים שאתה לוקח מישהו בעייתי כדי לראות אם משהו עובד או לא (כמו ששלמה קורה לזה - OVER CHUCHEM), אבל את זה אתה עושה כשאתה יודע מה אתה עושה ולא כדי ללמוד את מה שאתה עושה, בוודאי לא כדי לטעום שטחית משהו חדש.

Sensei

New member
It will be a pleasure

to meet with you and show you and the others Kaze Arashi Ryu. We are thinking of the 9th of january,same format and day of week. I will know better the early part of next week.I will notify the Forum then. Shimon​

גם לי יהיה לעונג.

והאמת היא שאפילו הגעתי לשם היום כי בת"א דווקא היה יפה, ולא הייתי היחידה. שלא לדבר על עשרות הטלפונים שהורמו בבוקר בנסיון לאתר למי יש מידע האם כן או לא. פרקטית, קשה לסמוך על מזג האוויר בחודשים אילו. האם יש איזו סיבה מיוחדת שאתם רוצים לעשות את זה דווקא בפרק הירקון? אם הסיבה היא סתם העדר מקום מתאים, יש לי לפחות שני רעיונות למקום מקורה, ללא תשלום, או בתשלום מזערי. בכל אופן לקח לפעם הבאה: לקבוע זמן גג שעד אליו מחליטים אם לקיים את האירוע: למשל יום לפני, ולהודיע על ביטול מראש.

תם ונאיבי זה אותו?

בהתייחסות לשאלה 3 בלבד א. זמן המפגש המיועד - שישי בבוקר. לא זמן מועד לסקרנים מזדמנים. ב. מיקום המפגש - פארק הירקון. מקום שמקבל את חלקו בכל הקשור לאימוני א"ל (עם או בלי כלי זין) בימי שישי. ניחוש שלי? קומץ סקרנים, אם בכלל. גם בהפנינג גדול כ"יום הטאי צ'י הבינלאומי" שנערך שם פעמיים, גם כשהיו מפגשי פורום, או בסיום גשקו שנתי של המרכז כשעשרות תלמידי מרכז הגיעו לשיעור אחרון עם וואנג פו לאי - לא התאספו סקרנים. המקומיים כבר רגילים ולא מתרגשים, לא מקומיים ממילא לא נמצאים שם בשישי בבוקר. אני, לכל הפחות, לא חוויתי תופעה כזו שציינת, למרות ריבוי הקבוצות העוסקות במעשים משוקצים שכאלה ברחבי הפארק.

למעלה