KEN HENSLEY - Proud words

LEATHER REBEL

New member
KEN HENSLEY - Proud words

KEN HENSLEY - Proud Words on a Dusty Shelf - 1973 אלבום סולו ראשון לאחד הכוחות המובילים ב URIAH HEEP מתי ג`י קובע כי: קן לציפור בין ההיפים ובקן לה אלבום מרשים על עטיפת האלבום רואים ספר, עם שם האלבום עליו ושם המחבר. כאילו לרמוז שזה כמו ספר זכרונות. "מלים גאות על מדף מלא אבק". הווה אומר, "אם תשלחו ידכם אל הספר ותקראו בו, תחכימו". ומי שיאזין לאלבום יגלה שלרוקרים יכול להיות גם צד אינטימי שאינו שמאלצי. פיל קולינס, שמעת אותי? ובכן, כשחבר להקה ידועה מקליט אלבום סולו, ברוב המקרים מדובר בחומרים שבמקור הוא הציע ללהקה אך מסיבות שונות ומשונות לא התקבלו ע"י שאר החברים. יש גם פעמים בהן החומר באלבום הסולו מלכתחילה לא כוון עבור הלהקה, ומן המפורסמות הוא שכשדבר כזה מתרחש, זה ברוב המקרים יעניין רק את המעריצים השרופים. פיל קולינס, אגב, אינו נכלל בהגדרה זו, אבל זה כבר סיפור אחר. למרות שבמקור הוא צורף ללהקת "אוריה היפ" רק בכדי לחזק ולהעשיר את הצליל שלה עם קלידיו, קן הנזלי הפך מהר מאד לכוח העיקרי בה, ועד שנת עזיבתו, 1979, אלבומי הלהקה כללו בעיקר שירים מפרי עטו. מיק בוקס, מנהיג הלהקה, טוען אמנם שהנזלי "לא היה אדם של קבוצה ושכמעט תמיד היה מתבודד עם עצמו", אבל מכיוון שרוב הזמן הלהקה היתה בדרכים קן למד במהירות לכתוב שירים בקצב (לא שיטת) הסרט הנע, ומן הסתם במשך תקופת היצירתיות הזו הצטברו אצלו כמה וכמה שירים אינטימיים ושקטים שהיו צריכים לחכות במגירה. בשנת 1973 אכן הגיעה ההזדמנות הראשונה להוציאם לאור, ולצורך המינימליזם האינטימי משתתפים פה, מלבד בעל העניין, רק שניים מחברי אוריה היפ: לי קרסלייק בתופים, גארי ת`יין בבס. שאר הכלים מנוגנים ע"י הנזלי, ולמרות האינטימיות, הצליל הכללי אינו יכול לחמוק מההגדרה "הצליל הHEEPי המוכר". כי בשנות ה 70, אמרת אוריה היפ – אמרת קן הנזלי. הוא זה שהביא לצליל של הלהקה את הנפח שלו, אבל העובדה שכאן לא מדובר בזמר/סולן הלהקה אלא במי שהוא הכוח העיקרי בה למרות שרוב הזמן לא היה בפרונט, היא שמביאה לסקרנות להאזין לו. זהו תקליט אינטימי אבל לא במובן של לאונרד כהן. כאן מדובר בפירוש בחבר להקת רוק רועשת שבא לו ללחוש. לפעמים זה מצליח ולפעמים לא, ורוב השירים הם על גבול הבלדות, כשהכוונה ב"על הגבול" היא שהם שקטים אבל אני אישית לא הייתי מייעץ לנסות לרקוד "סלואו" לצליליהם. זה פשוט לא יילך. המלים הן עצובות אבל אכן גאות, הווה אומר, הדובר מודה בתבוסה ולא מתבייש לשיר על זה, וגם אם המתואר בשירים לא קרה כולו במציאות זה מוגש באופן סולידי. לא כמו דילן או דונובן אבל די משכנע, והשירה היא לעתים לוחשת ולעתים צועקת. האם החליט הנזלי לקבץ את כל שירי האכזבה (שלא לומר "שירי דיכאון") לאלבום אחד? אם כך הוא הדבר הרי שברור מדוע לא ניתן היה לשלב אותם באלבומים של להקתו משכבר הימים... אם כי כמה וכמה שירים פה בהחלט יכלו להתאים לאוריה היפ אבל בעיבודים אחרים, ו RAIN זו אחלה דוגמה. פרטים בהמשך. השיר הפותח, WHEN EVENING COMES הוא איטי אבל עם גיטרה על גבול הצורמנות, וצליל תופים דינמי בפרונט. העצב הזה על אהבה שאיננה, וכשהערב יורד גם המצברוח שלי במצב ירוד כשאני נזכר בזה. בגלל זה אני כמעט נוטה לחטוא בבנאליות. כמעט - - - כי בכל זאת זה הצליל שלי. It`s always on my mind, but where did it come from Our love was the strongest kind, so where can it have gone? Won`t someone show me the way, to turn my night into day Or throw a rope around the moon No, don`t let it see me alone השיר FROM TIME TO TIME ממשיך באותו קו, אם כי אקוסטי יותר, ומודגש בו הרעיון של "השמש זרחה בגן שלי, עד שהאהבה שלי עזבה והשאירה אותי בגשם". בבריטניה, כידוע, ימי הגשם רבים יותר מימי השמש. ברוב הזמן זה דווקא היווה השפעה לטובה על שירי הפופ והרוק האיכותיים הרבים שיצאו מבריטניה, אבל כאן רואים גם את הצד האחר, והנזלי אפילו רומז שהגשם יעזור לשטוף הכל, ואם לא להחזיר את העסק לקדמותו אז לפחות להכין את השטח לאפשרות של אהבה חדשה. Once the sun shone in my garden `Till my love took off and left me with the rain Now my heart and I are starting to forget it all and start out again ואז מגיע A KING WITHOUT A THRONE במקצב "כמעט" צבאי. לא מארש אבל בהחלט לצעידה. כולל "טו טו טו טו טו טו טו" במקום שריקה. הרבה אנשים נגמרו בשיא שלהם. אלה החיים, אני מבין, אבל לאן יכול מלך ללכת ללא הכיסא שלו? Many`s the good man lost in his prime The path of fortune took him well before his time He ain`t got his trouble but I`ve still got mine Got to find some freedom before I start to decline The moon is rising and I`m still on my own This must be life I guess, the seeds have been sown But where can a good king go without his throne? Tu tu tu tu tu tu tu The unbeliever says it`s hard to believe I`m told the preacher frowns on those who deceive The winds of winter steal leaves from the trees The path of fortune is getting closer to me השיר RAIN הופיע גם באלבום THE MAGICIANS BIRTHDAY של אוריה היפ (עם דיויד ביירון כסולן), אך כצפוי, כאן הוא מופיע בעיבוד מינימלי ולא "פרוגרסיבי". יש פה גם קסילופון להמחשת טיפות הגשם... או אולי גשם ודמעות, ולקראת הסוף נכנס עיבוד "כנסייתי", מעין תפילה לגשם. It`s raining outside but that`s not unusual But the way that I`m feeling is becoming usual I guess you could say the clouds are moving away Away from your days and into mine Now it`s raining inside and that`s a shame And it`s getting to me, a happy man Why should you want to waste all my time The world is yours but I`m mine

LEATHER REBEL

New member
המשך

יש כאלה שכשבא להם רעיון הם מזמזמים את המנגינה שבראש ישר לטייפ קסטות פשוט כדי שלא תאבד. יש גם כאלה המצדדים בחשיבה שאם היה להם רעיון מוסיקלי שלא תועד בדרך זו והם שכחו אותו, אז זה כנראה לא היה ממש חשוב. בשיר PROUD WORDS יש קצב של "כאילללו" מצעד צבאי. הכוונה, מן הסתם, איננה לקרוא אנשים לדגל בכדי להילחם, אלא באופן כללי להסביר למשוררים ומלחינים כי כוחם במילותיהם ומנגינותיהם. כתוב הרבה, אפילו רק למגרה, כתוב אפילו זבל, העיקר שיש מה להוציא. לא לשמור כלום בפנים! Stand up and fight, or you`ll lose your right Do you wanna stand in a line, fightin` hard to hold on to your mind Seek and you`ll find, proud words on a dusty shelf Find and you`ll seek, keep on keepin` on helpin` yourself בשיר FORTUNE, מנגינת השורות הראשונות של הבתים מעלה מיד בראש את השיר FANTASY של להקת EARTH WIND AND FIRE... מי העתיק ממי? זה לא מה שחשוב כרגע, אבל אם אתם מתעקשים, אז מכיוון שחבורת EWF (ולטובת מי שנולד אתמול, זאת לא ליגה של היאבקות/בידור) נוסדה רק לאחר שהאלבום הזה יצא, כבר ברור מה אני (מ.ג.) חושב. Waiting in wonder, my thoughts ran like thunder Could it be that I`ve been wasting my mind I grew sort of cold as the vision unfolded Bursting the shackles of time So I gathered what I had I took a look at what was going down And it made me kinda sad Seeing all the circles going slowly round יש לי כשרון כתיבה וזהו ה FOTRUNE שלי. אני יכול לקחת רעיונות ולהפוך אותם לשירים, וזה דבר שלא יסולא בפז. וזה גם ממשיך את הרעיון שהוצג בשיר הקודם. יכולת כתיבה זה כוח, ומי שמזהה אצלו יכולת שכזו יכול להוציא עצמו מדיכאון ושיעמום. ואם זה לא מספיק, הרי שבפזמון המקצב משתנה... לא לגמרי "פרוג" אבל מספיק בכדי לצאת מהשגרה. בשיר BLACK HEARTED LADY, הסיפור על הגברת רעת הלב הוא אולי ההמשך של השיר LADY IN BLACK מהאלבום השני של אוריה היפ, אם כי כאן מסתבר שהגברת איננה הכתובת לפתרון בעיותיו של המשורר... ומכיוון שהשיר שלפנינו הוא על כאב והתפכחות, הרי שכמה שהוא כנה ואמיתי הוא לא יוכל לשמש ללימוד אנגלית בבתי ספר. לא כמו LADY IN BLACK, בכל אופן. Reading between the lines I find You don`t mean what you say You cheated and you lied And how you made me hurt inside You turned my days into darkest nights And rearranged my dreams You`re just not what you seem Black-hearted lady בשיר GO DOWN יש אלמנטים "קלים" של קאונטרי. יש גם אהבות שמלכתחילה לא נועדו להצליח, אבל בעלי העניין מתעקשים למשוך אותן, מתוך מחשבה שזה דווקא כן ילך. Love isn`t easy, though many like to think it is But you must learn to give and take or know what you will miss But she`s living in the past, she didn`t know it wouldn`t last And it`s a long, long, lonely road, oh, to go down ב COLD AUTUMN SUNDAY יש אלמנט נוסף מלבד זה של האכזבה. יום ראשון, שהוא סוף השבוע בבריטניה ובחלקים רבים אחרים בעולם, נושא בחובו עצבות מהסוג שבישראל חשים לעתים במוצ"ש. למה ומדוע נגמר השבוע? לשם מה זקוקים לשבוע חדש עם הדיכאון הזה? כאילו שלא מספיק לי שהיא עזבה, עכשיו נופל עלי גם יום ראשון ביחד עם עלי השלכת. לא נורא, אפשר לכתוב על זה שיר. When the leaving birds fill the stone grey sky And the green, green leaves turn away and die And the once warm sun has to run and hide And the Winter clouds begin their stormy ride Cold black shadows cross my eyes and help to make me realize you`ve gone Oh, cold Autumn Sunday שמו של השיר THE LAST TIME, שחותם את האלבום, אמנם לא ניתן לו מסיבה זו, אבל מלבד גיטרה סלייד בסגנון קאונטרי אמריקאי, יש אלמנטים של קאונטרי גם בטקסט, כיוון שעושה אותו בהחלט לא מתאים לאוריה היפ. הגברת מההרים עושה לי נעים בלילה אבל מי שאני באמת אוהב זו אותך ולא אותה. ואני כבר לא ילד, אבל את אמא שלי אני אוהב יותר מכל. היא שווה יותר מכל האהבות הנכזבות שהיו לי. I have travelled across the universe, on wings of golden light And the lady of the mountain brought me comfort in the night But the love I really need is further from my sight It is yours. I have seen the children playing as I watched the sun go down I have shared their games and sung their songs and helped their world go round And although I know enough of life to tie up my own shoes I still need you האלבום, שהתחיל עם גיטרה ווא ווא עירונית, מסתיים עם גיטרה סלייד של קאונטרי. זוהי אכן התפתחות-התקדמות, או כמו שאומרים באנגלית, PROGRESSION, ללא כל קשר לפרוג-רוק, אמנם, אלא ממש כמו בספר, ומכאן רעיון העטיפה. הספר, אכן, קיים את הבטחתו: עובדה שקראתי בו והחכמתי. אכן, "מלים גאות" הוא אלבום שכמו ספר טוב אפשר להתכרבל איתו בלילות קרים, עם או בלי גשם. ומספר זכרונות לספרות קודש: כיום קן הנזלי הוא נוצרי מאמין, אך בניגוד לכמה מעמיתיו לעולם הרוק שהפכו מאמינים, הוא אינו מתכחש למה שעשה בתקופה ה"פוחזת" שלו ונותן לכמה וכמה משיריו בתקופה ה"היא" מקום של כבוד בהופעותיו כיום. אוריה היפ, בכל אופן, המשיכה להתקיים אחרי שעזב אבל משהו ממנה הלך איתו, ממש כמו שכשאהבה עוזבת אותך אתה מרגיש שמשהו ממך הלך איתה. מיק בוקס יכול, מן הסתם, להאמין במה שבא לו, אבל הצליל של אוריה היפ בשנות השבעים שייך להנזלי. מתבודד או לא, זו כבר אופרה אחרת.

dj MosheL

New member
Proud Words on a Dusty Shelf

הוא אחד התקליטים האהובים שלי במיוחד ביום חורף כשאתה מכורבל במיטה עם האהובה שלך אין כמו לשמוע את התקליט הזה אמת בפירסום - נסו ותיווכחו Dj MosheL

psychodoodle

New member
לא מכיר

היה מענין לקרוא ,אבדוק את האלבום מתישהוא . אם אתה מעונין לקבל פידבק יותר משמעותי לכתיבתך (המצוינת לדעתי) , אני מציע שתתחיל לכתוב על אלבומים של דיויד בואי, שהוא כנראה הנושא החם כרגע בפורום (ולא על אוריה היפ ומקורבים שמענינים כאן בערך 2 אנשים)

LEATHER REBEL

New member
את הפידבקים שלי כבר קיבלתי ../images/Emo8.gif../images/Emo8.gif

זה אולי נראה בלתי-יאומן, אבל אני אמשיך לחיות גם אם לא אקבל -כאן- פידבק על המאמר הזה. אגב, אלבומי הסולו של רוג'ר טיילור (QUEEN) הם הרבה פחות משכנעים מהאלבום של קן הנזלי, -אפילו- אם קווין מוערכת כאן יותר. לגבי דיויד בואי... בכלל, לפני שכותבים על איזה אלבום שלא יהיה, ושל איזה אמן שלא יהיה, רצוי קודם כל לוודא שעוד נשארו מלים שעוד לא נאמרו עליו. ברגע שמוודאים דבר שכזה, העסק הופך קל יותר וגם לא שבלוני. לא סתם האלבום של הנזלי נקרא "מלים גאות". כשאני אשב לכתוב מאמר על איזה מתקליטיו של בואי, סמוך ובטוח שהוא יהיה מושקע.

LEATHER REBEL

New member
ועוד משהו קטן, ככה

זה מיועד לכולם, אגב. אני מסכים שדיסקוטק הוא מקום אליו באים לבלות, ולא להכיר תקליטים חדשים... אבל אנחנו הרי לא בדיסקוטק כאן, ולפיכך, אני נכנס לפורום בכדי ללמוד על דברים שעדיין אינני בקיא בהם. אני קורא בשקיקה כל שרשור גם אם אינני משתתף בו, ולכן, אחד הדברים שעדיין נמצאים מעבר להבנתי הוא הסוגיה הבאה: "מה יש לקרוא שוב ושוב, מאמרים על גבי מאמרים, המספרים על אלבום שאני כבר מכיר ואוהב כבר שנים"? מבחינתי, לקרוא מאמר נוסף על מה שאני כבר מכיר ויודע כבר שנים, זה בדיוק כמו תלמיד שמסרב ללכת לבי"ס בטענה ש"מלמדים שם רק דברים שאני עוד לא יודע", או לחילופין כמו אנשים שאינם מעוניינים לשמוע חדשות, שהרי "מדברים שם על דברים שאני עוד לא יודע"... ואפילו כמו כאלה שנוסעים תמיד לבקר באותו מקום שאותו הם מכירים כבר שנים... שאפילו הם מודים שזה משעמם אותם. מאותה סיבה אני לא מאזין לגלגל"ץ... כי למעלה מ 95 אחוז ממה שמשמיעים שם אני מכיר כבר המווווווווווווווון זמן. לסיכום, אם מישהו פה מתנדב להסביר לי שאני טועה, ושיש לדבר שוב ושוב אך ורק על דברים "שכולם מכירים"... או לחילופין איזו מישהי שמתנדבת להסביר לי איך אמן שמכר 30 מליון אלבומים הוא "איזוטרי"... אני אשמח לקרוא ולהפנים, אבל רק אם זה אכן משכנע. ומי יקבע אם זה משכנע אותי? לא היא, זה בטוח!

melancholy man

New member
תשמע מתי

העניין הוא שלא כולם מכירים את אותם דברים, אני למשל לא מכיר את האלבום של קן הנסלי ושמחתי לקרוא את מה שכתבת עליו וללמוד קצת על האלבום, מצד שני, את המוסיקה של מאדי ווטארס אני מכיר בערך מאז שעמדתי על דעתי, ואם הבנתי נכון את מה שעופר כתב למטה, יכול להיות שהוא לא מכיר חלק מהאלבומים שלו, ויתכן שמה שכתבתי עליו חדש לו (או לחילופין על למון ג'פרסון, או האוולין וולף וכו'), אתה לעולם לא יודע מה מוכר לכולם, למעשה כמעט ואין שום דבר שכולם מכירים, לכן אני לפחות על מה שאני אוהב, אם כולם מכירים, שיהיה, אם אף אחד לא מכיר, אז אולי אצליח לחדש למישהו.

LEATHER REBEL

New member
אתה אומר בדיוק מה שאני אומר

ולכן הדגשתי בפוסט הקודם, שדבריי מיועדים לכווווווווולם ולא רק לו. אינני יודע מה מוכר ולמי, אבל הרי תסכים אתי שקיימת אינדיקציה לגבי קווים כלליים, ולכן אני מאווווווווד לא תומך ברעיון שהפורום יהיה "גלגל"צ בכתב".

melancholy man

New member
בזה אף פעם לא תמכתי

ואגב, הוא גם לא כזה, באופן טבעי אנשים כותבים על מה שהם מכירים, אבל כתבו כאן לאורך השנים על מספיק דברים שהם ממש לא גלגל"ץ ואפילו על איזוטריה לשמה, בשביל שלא ארגיש כך.

LEATHER REBEL

New member
אם כך, הכל סבבה!

אבקש רק לציין (בהמלצת ידידה שלי) משהו חשוב: אתה ודאי יודע מה פירוש המילה "איזוטרי", ועופר בוודאי ובוודאי שיודע... אבל יש כאן כמה מבקרים שאינם יודעים, ובמיוחד אחת שמשתמשת במילה הזו בפזרנות מדאיגה... ואליה במיוחד שלוח הפוסט הזה. "איזוטרי" פירושו מובן ו/או מדבר למעטים... אבל העובדה שמישהו (שזה לא אתה ולא עופר) לא מכיר אלבום מסויים או אמן מסויים, עדיין לא הופכת את האמן ו/או האלבום לאיזוטרי. אתן דוגמה מהחיים: אחי הגדול הוא גיטריסט בן-זונה, אבל לפני שנים, בפעם הראשונה שהעליתי על בדל שפתיי את שמו של לו ריד... אחי היה בטוח שזה משהו שהמצאתי באותו רגע. נו טוב, אחי הספיק ללמוד משהו מאז... אבל יש כאן כמה וכמה שעדין לא... ואליהם בעיקר שלוחים כל הפוסטים על כל מה שעד אותו רגע הם חשבו ל"איזוטרי". מבלי להעליב אף אחד, כמובן, אלא אם מתחשק לו להיעלב.

dj MosheL

New member
ומי אמר לך שמתי לא כתב על אלבום

של דיוויד בואי? דווקא הוא כן סקר אלבום שלו בדיוק לפני שבועיים באתר שלי www.progrock.co.il הוא סקר את האלבום אלדין השפוי אז מה דעתך להיכנס לאתר שלי לסקירת אלבומים ולקרוא את הסקירה? ולידיעתך בנוסך לפני שבוע התקיים בסינמטק תל אביב מרתון שהוקדש לדיוויד בואי לו ריד ואיגי פופ בהפקתי כך שכול הנושא של בואי ואיגי פופ היה מאוד חם בשבוע שעבר בתיקשורת היו על כך שני איטמים בטלויזיה שלושה איטמים בפורטלים הכי נחשבים ובנוסף הסרט על לו ריד שהקרנתי במרתון יוקרן בסוף החודש בערוץ 8 והוא נקרא rock and roll heart ולאחר כול זאת אל תישכח את מופע המחווה לזיגי סטארדאט בהפקתי עם להקת דיאמונד דוג שהתקיים לפני כשנה וחצי ראה קליפ מתוך המופע אז דיוויד בואי הוא נושא חם בכול זמן בברכה d.j moshel

LEATHER REBEL

New member
זה מטאל? זה כבד?

אני אישית לא הייתי אומר כך. כלומר, זהו אלבום סולו של חבר בלהקה המזוהה עם הרוק ה"כבד" הקלאסי... ובכל זאת, ספקתני אם מי מאלו ששמע את האלבום היה שם אותו תחת הכותרת "רוק כבד ומטאל". כל הרעיון באלבום סולו הוא לתת פן טיפה אחר ממה שמצפים מהאמן כל עוד הוא חלק מלהקה... ולכן כל נסיון לשים את האלבום הזה תחת הכותרת "מטאל" ו "כבד" פשוט אינו נכון.

melancholy man

New member
אולי נכון

העניין של הקטגוריות במאמרים, הוא לעזור לאנשים להגיע למידע שהם מחפשים, אם מישהו מחפש משהו של אוריה היפ או של יוצא יוריה היפ, סביר שהוא יחפש את זה ברוק כבד לא? אחרי זה הוא כבר יקרא את התוכן ויבין (או שלא) איזה סוג של אלבום זה.

Barmelai

New member
לפני כחצי שנה

קראתי מספר מהסקירות שלך באתר של מושל. זאת היתה הסקירה שנחרתה לי בזכרון עם מזכרון קטן לנסות להשיג את האלבום. בעוונותי הזכרון שלי עשוי מחול והמזכר נמחק ברוח ראשונה. בכל זאת עדיין מסקרן לראות מה עושה קלידן שכל כך מזוהה עם להקה אחת, כשהוא לבד, ולאיזה מקומות נוספים הוא מסוגל לקחת את הכשרון שלו

למעלה