Kekkon Shinai - פרק 2

herouth

New member
יש עוד אנשים שסובלים מהפרעות בתפוז?

כי אם כן, תודיעו לי - אם אתם לא יכולים במסרים אז בג'ימייל (הכינוי שלי פה הוא גם השם שלי בג'ימייל - ובחיים...), ואני אעיר את תשומת ליבה של הנהלת הפורומים לעניין.

אם יש בעיה של תקלות רגעיות ואתם בכל זאת רוצים לכתוב את התקציר שלכם, אפשר לכתוב בוורד או משהו, ולנסות לעשות קופי-פייסט. אם השליחה תיכשל - תמיד יש לכם את הטקסט בוורד לנסות שוב.

johnny d

New member
יבמ לאחרונה חוסמת את תפוז

מה שדורש ממני לכתוב מהבית, זה ממש מעיק!!!
אבל אני מניח שאין הרבה מה לעשות בקשר לזה :\

herouth

New member
למצוא שרת פרוקסי שלא חסום ע"י יבמ

המתקדמים מקימים שרת כזה בבית (אם הבית לא חסום ע"י יבמ).

johnny d

New member

אם הבית היה חסום ע"י משהו, הייתי עובר לגור על האי הזה מצפון לאנגליה XD
רעיון לא רע בכלל, אני אטפל בנושא.
בתקווה שזה לא חסום...

innocence

New member
הבעיה היא לא בשליחת הודעות,

היא בעצם הכניסה לתפוז, אני לא יודעת למה זה עושה את זה, ובאיזה מקרים, אבל מדי פעם זה קורה לי, ועובר כמו שהגיע אחרי כמה ימים.

herouth

New member
בפעם הבאה שזה קורה לך,

נסי לכבות ולהדליק את הראוטר ו/או המודם שלך כך שתקבלי מספר IP חדש (כלומר, שהוא יבצע התחברות מחודשת מול ספק האינטרנט שלך).

innocence

New member
זה קורה ממקומות שונים (לפטופ)

גם בבית וגם באוניברסיטה וכאלו...

innocence

New member
ווא!! אני אדומה!!

תודה:))

הבעיה הסתדרה, אני לא יודעת למה זה קורה, אבל מדי פעם תפוז עושה לי בעיות ולא נכנס לי לאתר בכלל...

johnny d

New member
אני אתחיל

ברשמים שלי מהפרק :)

גם הפרק ממשיכים בחוסר החלטיות לגבי רוב הדיעות, אפר לראות את זה במפורש כשהיא אצל החברה ואחת אומרת שרשימת דרישות זה הדבר הכי חשוב והשניה אומרת שזה לא בדיוק משקף את העולם האמיתי...

בכלל הרשימה המוזרה הזו, מאוד הזויה מנקודת המבט שלי.

חוצמזה תהליך ההתאהבות מאוד דומה לצורה המערבית שם, זוג נמצא בחוג קרוב כלשהו ולאט לאט מגלים את התכונות אחד של השני ומתאהבים (אני מדבר על ציהרו וקודו)

ארה הזכירה לי משהו ששמעתי לפני מבחורה יפנית נשואה לפני כמה חודשים על זה שכשהבעל לא מכניס מספיק כסף אז האישה נחלצת לעזרתו ומוצאת גם היא עבודה.
משעשע איך שמציגים את זה בסדרה בתור משהו מובן מאליו, אני מניח שזה אולי כך אם קהל היעד שלך זה יפנים :)

בפרק הראשון היה גם קטע של מוסכמות כשהיא החליטה בכל זאת להישאר עם הבחור שהכניס אותה להיריון, מעניין איך זה ביפן מהבחינה של בריאות הנפש של ילדים כשההורים שלהם נשואים ולא אוהבים? (במערב זה דיי מוכח כנזק בלתי הפיך, אם כי גודל הנזק ואם הוא משמעותי ניתן לויכוח)

בכל מקרה, אחלה פרק, אחלה סדרה :)
גאיה, המון תודה על המלצת הסדרה!!

herouth

New member
איפה בדיוק זה הוכח?

במשך דורות על גבי דורות אנשים התחתנו לא מאהבה אלא משיקולים פרקטיים - מעמד המשפחה, כסף, נוחות. כל הקטע של נישואין מאהבה התחיל פחות או יותר במאה ה־19 בלבד, ועדיין לא מקובל בתרבויות רבות. והוא גם מוכיח את עצמו כבסיס רעוע ביותר לנישואין (ע"ע שיעורי הגירושין בעולם).

חוסר אהבה רומנטית בין ההורים איננו גורם לנזק נפשי לילדים, למיטב ידיעתי. מה שיכול לגרום להם נזק זה בעיקר מריבות בין ההורים, חוסר ב"חזית אחידה" וחוסר יציבות של הנישואין ושל המשפחה כולה. תתפלא - יציבות והרמוניה אינם נובעים מאהבה רומנטית אלא ממערכת ערכים דומה בין שני בני הזוג והסכמה על העקרונות שעליהם בנויים הנישואין. בני זוג שהתחתנו על בסיס נוחות, כסף, או הסכמה שילד חייב להיוולד במסגרת נישואין עשויים לחיות בהרמוניה רבה יותר מכאלה שהתחתנו עם כוכבים בעיניים אבל ראיית עולם שונה לחלוטין.

johnny d

New member
צודקת

אתקן את עצמי: התכוונתי נישואים שלא מרצון. מבחינתי זה מרחק של אפסילון מנישואים ללא אהבה (לא אמרתי דבר על רומנטיקה!)
שעלולים להוביל בין השאר לתופעות שאת תיארת.

אבל לפי זכרוני גם רגשות שלילים (במקרה הזה כאלו שפוגעים בילד) נטו ללא מעשים משפיעים, בין השאר חוסר שביעות רצון, פחד כרוני, דיכאון...

mishel s

New member
הזכרת לי משהו

הקטע עם הרשימה הזאת...
רוב הדברים שהיא רשמה ברשימה היו דברים שצריך המון זמן של הכרות כדי באמת לדעת אותם.

דברים כמו "לא בוגדני"...
איך אפשר לדעת כאלו דברים מכמה פגישות? נו טוב...
לי זאת הייתה נראית רשימה שאף אחד לא יכול לעמוד בה, או לפחות אי אפשר להוכיח שמישהו עומד בה כי צריך את כל החיים בשביל זה.

johnny d

New member
יש דברים שאף פעם לא תדע

אבל אינטואיציה עוזרת המון בהיכרויות.

innocence

New member
הרשימת דרישות הזו היתה ממש הזויה...

כאילו, איך אפשר לדעת מ4 דייטים?
יש דברים שאפשר לדעת כבר בדייט הראושן, אבל יש דברים שדורשים קשר ממושך בהרבה, וגם אז לא תמיד מגלים.
היא מיהרה כל כך לסמן עיגולים...

הקטע של הנישואין אחרי הגילוי של ההריון נשמ עלי הגיוני. אם היא שומרת את ההריון (לא יודעת מה העמדה שלהם בנוגע להפלות, יש לי הרגשה שלא מאוד חיובית), כי גם היא צריכה תמיכה כלכלית ונפשית וכאלו. ומכיוון שזה לא איזה מישהו שהיא פגשה אתמול, אלא החבר שלה מזה תקופה, זה מהלך סביר בעיני. הרבה פעמים משנים את דעתך בהתאם לנסיבות החיים.

מה גם שכמו שאמרה חרות, הקטע של אהבה ורומנטיקה הוא עניין יחסית חדש. אולי בגלל הדגש שאנחנו שמים היום על הגשמה עצמית ולעשות ה שטוב לך, נישואים שורדים פחות אם אין לפחות חיבה וכבוד הדדי.

herouth

New member
דווקא ביפן ההפלות מאוד נפוצות

הן חוקיות לחלוטין, ולמעשה מהוות כמעט אמצעי מניעה בלעדי מלבד קונדומים, אם אפשר לקרוא להפלה בשם "אמצעי מניעה".

גלולות כמעט ואינן נמכרות ביפן - יש הטוענים שזה כתוצאה מהסכם ג'נטלמני בין הממשלה/משרד הבריאות היפני לבין רופאי הנשים, המרוויחים הון תועפות מהפלות.

innocence

New member
על הגלולות ידעתי

רק בשנות ה90 המאוחרות הן נכנסו ליפן בכלל, מצד שני, זה לא בהכרח אומר שיש הרבה הפלות כמו שימוש באמצעי מניעה אחרים.

johnny d

New member
בקשר לקטע של אהבה ורומנטיקה

אהבה היא אוסף של רגשות בלתי מוגדרות,
כל אחד מחליט שזה מה שבא לו.

חיבה וכבוד הדדי הן מן הסתם חלק בלתי נפרד מאוסף הרגשות שאני קורא לו אהבה,
למען האמת ההדל היחידי שאני חושש שקיים לפי הסדרה למה שקוראים לו אהבה במערב אצל אנשים נשואים* זה התשוקה.

* לדעתי צעירים נוטים להתבלבל בין קראש ותשוקה וכל מיני רגשות עזים אחרים לאהבה

innocence

New member
כן ולא.

שה אוסף רגשות, אבל כן מופרשים חומרים מאוד ספציפיים במוח כש"התאהבות" קורית.
יש על זה הרבה מאוד מחקרים סופר מעניינים. ובזמן שאנחנו עוד לא באמת יודעת מה קורה כשאתה מגדיר את עצמך "מאוהב", המחקר מאוד התפתח בנושא.

חיהבה וכבוד הדדי זה משהו שחובה שיהיה, וזה אכן חלק מאהבה, אבל זה לא הכל, באהבה (לטעמי) יש הרבה מעבר לזה.

johnny d

New member
לא וכן :p

התאהבות ואהבה הם שתי דברים שונים לחלוטין.
התאהבות זה שלב של פיתוח רגשות, מי שמשייך את הרגשות האלו לאהבה לא יאהב לעולם, הם לא מחזיקים מעמד הרבה זמן.

לגבי המשפט האחרון שלך, זו בדיוק הייתה הנקודה שלי.
רק שאם נקח את כל המרכיבים בחשבון אז גם באהבה רומנטית אני חושב שהחלק של הרומנטיקה הוא דיי זניח (אם כי הכרחי למי שמחפש רומנטיקה, לא לצלוב אותי1!!!)

herouth

New member
מרבית האנשים לא מבדילים.

מתחתנים עם מי שהתאהבו בו, ובדרך כלל עדיין כשהם תחת השפעת הורמוני ההתאהבות (שנתיים-שלוש ראשונות).

אם יש להם מזל, יש להם מספיק מהמשותף, והתפתחה ביניהם אהבה מספקת מסוגים אחרים, בשביל להמשיך את מערכת היחסים. אם לא - זה יסתיים ברבנות (או במוסד המקביל לה במקומות אחרים).

למעלה