Keep It Real

Grandmaster KC

New member
Keep It Real

באתי לכאן לסגור עניין. אחרי כל התקפות עליי אחרי שירדתי כביכול על Ja Rule ו-Will Smith אני רוצה להסביר לכם משהו.אין רע שמשמיעים את Nelly או Ja Rule או כל אחד מהחברים שלהם ב-MTV.בלי Gangster´s Paradise או טופאק או ביגי לא הייתי נכנס לכל עולם ההיפ הופ.אחרי שהכרתי את הרפארים במיינסטרים נפתחתי גם ל-underground ו-Hardcore.כל היופי בהיפ הופ שהוא מגוון ואתה תמיד יכול למצוא סגנון שונה. פשוט באתי לאמר שהיפ הופ לא צריך להיות ממוסחר וחסר משמעות כמו הפופ העכשווי (בריטני ספירס, נן סטינק וכל החברים שלהם). לכל מה שקשור למוזיקה שחורה יש את הדבר היחודי שלו, לעביר מסר וזה היופי במוזיקה הזו. כל מה שאני אומר זה Keep It Real

sneakas

New member
some good ideas...

well...i may not know too much about rap but i do know a little and on some of what you said i agree with you and on others i do not...well as far as what real hip hop is i agree that underground is where it is at...butnot so much hardcore shit...more like mos def and shit like that...furthermore how can you say that you are keeping it real and talking about the importance of hip hop when you call it black music and not just rap hip hop has no color or gender it is music for music please stop calling it black music it is not black music...i mean i rap and i am ok at it and i am not black and niether is that other famous guy...whats his name...um....Eminem anyway i think it is cool that you are getting into all kinds of hip hop...,but ifyou really want to understand it go back in the day to like 88 and listen to mc shan and eric b and shit like that...one love S

Grandmaster KC

New member
מצטער לומר לך

אבל היפ הופ זה נחשב למוזיקה שחורה.מה שלא אמרתי שאם זה מוזיקה שחורה,אי אפשר שיהיה ראפרים לבנים כמו אמינם או באבא ספרקס. תפסיקו להוסיף דברים למה שאני אומר!לפני שאתם מדברים תקראו עוד פעם את ההודעה.

volatile

New member
סניקרס, זכורה לי כבר שיחה בסגנון

בנושא הזה בעבר בינינו... כרגיל אתה סותר את עצמך... "how can you say that you are keeping it real and talking about the importance of hip hop when you call it black music and not just rap hip hop has no color or gender it is music for music " ו - "more like mos def and shit like that" אתה בטח מכיר את Black on Both Sides של מוס דף? נכון? אוקיי? אז יש שם שיר שנקרא Rock N´ Roll והנה כמה שורות למקרה ששכחת... "Guess that´s just the way shit goes You steal my clothes and try to say they yo´s (yes they do) Cause it´s a show filled with pimps and hoes Tryin to take everything that you made or control (there they go) Elvis Presley ain´t got no SOULLLL Bo Diddley is rock and roll (damn right) You may dig on the Rolling Stones But they ain´t the first place the credit belongs" ועוד בית בשבילך... "Say, James Brown got plenty of soul James Brown like to rock and roll He can do all the shit fo´ sho´ that Elvis Presley could never know (black people) Said, Kenny G ain´t got no SOULLLL John Coltrane is rock and roll (uh-huh) You may dig on the Rolling Stones but they could never ever rock like Nina Simone" בנושא הזה... I Rest My Case. אבל אתה יודע מה אני מוצא מצחיק בהודעה שלך.... "i mean i rap and i am ok at it and i am not black and niether is that other famous guy...whats his name...um....Eminem" "That Other Famous Guy" מי עוד מפורסם אתה? וזה אני אומר למרות שאני דווקא מאוד מחבב את החומר החדש שלך וחושב שהוא בכלל לא רע... אבל כבר דיברנו על ה - Smart Raps חבל שאתה עדיין מתרכז בתדמית... אם כ"כ חשוב לך ההיפ-הופ בלי הבדל צבע... למה אתה מזכיר כל הזמן שאתה לבן? פלג.

baduist

New member
לא מבין ת´הגיון מאחורי זה

נגיד ששמעת שיר, והראפר העביר מסר "צ´מעו, רע לי בגטו, הלבנים מדכאים אותי, ויש גזענות". נו.. אז מה? אז שמעת את המסר, הפנמת אותו, ומה זה נתן לך? עכשיו נגיד בא ראפר אחר, נגיד ישראלי, ואומר "הערבים רוצים להשמיד אותי" או אני לא יודע מה....הקשבת למסר. הסכמת\לא הסכמת איתו, וואטאבר...מה לעזאזל זה נתן לך? אני לא מבין את כל זה, מי שמחפש פילוסופיה יכול ללכת לקרוא ספר או משהו, היפ-הופ התחיל ממקצבים, שהתחילו במדורות באפריקה לא בשביל מסר, אלא בשביל לרקוד ולהינות. תנו לי ויכוח הולם , בבקשה...:)

stas aka GhoSt

New member
סבבה אבל אתה מה אתה אומר?

שבהיפ הופ אין מסר? או שהיפ הופ עם מסר זה רע? אישית אני מעדיף שיהיה איזה מסר או איזה מטרה היפ הופ מקצבים זה מצוין אבל לפעמים לא כדאי לשמוע איזה שיר כזה שגורם לחשוב אבל לא על הגטו בהארלם איך אני מתקשר לזה?? משהו שקורה פה ולא רק פיגועים ומלחמות בכלל חיים

RiRo

New member
השקפת העולם שלך דיי מובנת האמת

הרבה ראפפרים שרים שירים בלי מסרים אבל צריך להבין משהו אחד עיקרי כל התרבות התפתחה בבסיסה על לעשות כיף. אם זה בלרקוד ברייק דאנס או לעשות פריסטיילים או לעשות גראפיטיס על רכבות הכל היה כדי לעשות כיף בגלל זה אם אתה תשמע הרבה אולד סקול אין לך שמה מסרים קשים של אלימות ואי שוויון וכו´ אנשים עושים רק כיף.. אם הזמן זה התפתח ראפפרים התחילו לאמר גם מה רע להם בחיים ומה לא בסדר ועוד המון המון נושאים שאולי לא עוזר לך בחיים עצמם אבל כן נותן לך מבט ואם מנסים קצת יותר אפשר להתחבר אל הראפפר בלי בעיות בשירים מסויימים ולהרגיש בדיוק מה שהוא הרגיש . זה לא תמיד מסרים זה המון התחברות PZ

stas aka GhoSt

New member
תשמע אחי שא תבין לא נכון

אני מת על היפ הופ מסיבות ועל הכיף שבהיפ הופ מזה אני התחלתי לשמוע מוזיקה שחורה בכלל אבל עכשיו אני רוצה שירים עם מסרים וגם עד איזהשהו גבול לפעמים פשוט נמאס ממסרים ובא לך שפוט לשמוע היפ הופ מקפיץ ולהנות זה משתנה כל הזמן לאחרונה אני מעדיף מסר

NO-BLESS

New member
אני אגיד לך מה זה נותן

נניח אתה שומע בריטני ספירס/כריסטינה/אן סינק והם שרים: I LOVE U, U LOVE ME, & WE LOVE אחד את השני וזהו. לא תשמע מהם משהו אחר. וזה כבר יצא מהחורים! חוץ מזה, פעם מישהו אמר- היפ הופ זה ה-CNN של השחורים וזה הרבה יותר עמוק ממה שזה נשמע לך. אם מוזיקה היא חלק עיקרי בחייך, כמו שאצלי מוזיקה זה החיים שלי, הטקסטים צריכים להיות חשובים. זה מה שהמוזיקה השחורה נותנת לך, טקסטים.

ממש,אבל ממש לא

חלק גדול מהשירים היפים ביותר שנכתבו אי פעם הם שירי אהבה.אהבה זה דבר נפלא,אז למה לא לכתוב על זה?מה,לקרוא למובי "הומו בן 36" זה עדיף?ומה עם הטקסטים של להקות כמו פאבליק אנמי למשל?אתה מזדהה איתם?

da^Lord

New member
הדוגמא הכי לא קשורה שראיתי בחיי

מה הקשר לציטוט של אמינם על מובי לבין מה שנאמר, הרי השיר הזה עצמו הוא לא שיר עם מסר, חוץ מהמסר ש"אמינם הוא כלי עולם"? בשבילי טקסטים כן חשובים למשל. קחו למשל את שרית חדד, זמרת עם יכולות ווקאליות עצומות אבל המילים של השירים שלה הם הנמוך שבנמוך של המכנה המשותף של העם ש"בא מהרחוב", בעיני אפילו העלבה לאינטליגנציה ולכן אני לא אקשיב . אבל שירים, אפילו שירי אהבה שייכתבו יפה, בצורה יפה עם מטאפורות יפות מקבלות את המסר שלהם. גם בשירי אהבה - המסר הוא אהבה. בהיפ-הופ יש שירים ללא מסר, שירים אלו מיועדים למסיבות,למועדונים למצב רוח טוב כדי להקפיץ אותך ולהרים לך את המצב רוח.. זה לא מה שתשמע כשתהיה לבד עם עצמך ויבוא לך לשמוע משהו חכם בלי לפתוח אנציקלופדיה. בקשר למה שסניקרס אמר, לדעתי המונח "מוזיקה שחורה" כבר השתרש ואין אפשרות לשנותו. וה"שחורה" מתייחס למוזיקה ולא למבצע עצמו. המוזיקה היא שחורה כמו שבעיני מוזיקה יוונית/טורקית/מצרית/מרוקאית נחשבת מוזיקה מזרחית אפילו שבאופן יחסי המדינות הנ"ל נמצאות מעט מערבה לנו.

נו,לזה בדיוק התכוונתי

בחלק גדול משירי ההיפ הופ אין מסר חוץ מ"אני הכי גדול".סתם נתתי את אמינם כדוגמא.אני יכול לתת לך עוד אלף כאלו. הכוונה שלי הייתה שלשיר על אהבה זה לא פחות "נחשב" מלשיר על כמה אתה גדול.

על מה הויכוח פה בכלל????

כל אחד מחפש דברים אחרים במוזיקה שהוא שומע.מוזיקה יכולה להביא אנשים לקשת כל כך רחבה של רגשות ומחשבות וזה מה שכל כך יפה בתחום הזה. יש אנשים שמחפשים מסרים.זכותם.יש כאלה שהקצב חשוב להם.גם זכותם.אין פה "נכון" או "לא נכון".כל אחד והטעם שלו. אני מודה שמסרים לי אישית פחות חשובים(מה עוד שעם רוב המסרים במוזיקה השחורה אני ממש לא מזדהה) אבל גם מי שהמוזיקה עצמה חשובה לו יותר מהלירקס יכול לחפש מורכבות יותר גדולה מאצל בריטני(מיסי אליוט לדוגמא).גם בתחום הזה אפשר להיות סופר יצירתי ולערבב אלמנטים שונים.אין לי בעיה להודות שאני מת על שיר כמו "פאמלי אפייר" של מרי גיי בלאייג´ בגלל הטמפו שלו,למרות שלא מדובר בשיא המורכבות,בטח לא בליריקס.

SAG E

New member
תקשיב

כמו שאמרו, היפ הופ במקור הוא באמת רק כדי להינות ולרקוד לקצב. לרוב השירים אין ממש מסר רציני כי כל המטרה היא לגרום הנאה למאנין ואני לא מסכים עם זה שאמרת שהיפ הופ צריך להיות רק להערת מסרים. אני מאוד מסכים איתך שמה שיפה בהיפ הופ זה שיש הרבה סיגנונות ולכל זמר יש סגנון משלו וזו אחת הסיבות העיקריות שאני אוהב את המוזיקה הזאת. עוד סיבה היא שחלק מהשירים הם שירים על החיים והמציאות ולא רק על הבחורה שיש לי, הבחורה שאני רוצה או שהייתה לי כמו בפופ, אבל זה עדיין לא אומר שהיפ הופ ממוסחר.

לדעתי במוזיקה השחורה

"ממוסחר" נקבע רק לפי כמה שאתה מוכר. יש אומנים שעושים מוזיקה יותר פופית מלוריין היל או ג´יל סקוט ומוכרים הרבה פחות.אז מה?זה עושה אותן ל"ממוסחרות"?

Grandmaster KC

New member
אז אתה טועה

מוזיקה ממוסחרת היא מוזיקה שיוצרים אותה רק בשביל למכור יותר דיסקים(For The Money), בלי שום מקוריות מהאומן או מי שיוצר אותה. אם הדיסק של Enter The Wu-Tang (36 Chambers) מכר נאמר 6 מיליון עותקים (אני הערכתי מספר,לא להתנפל),אז זה אומר שהדיסק שלהם ממוסחר?אני לא חושב.

ואיך אתה קובע מה הייתה הכוונה?

הרי כל אחד שמוציא קליפים או סינגלים לרדיו עושה את זה כדי למכור יותר. כל אחד רוצה להתפרנס ממוזיקה,אחרת הוא היה מחלק את הדיסקים חינם(וככה כולם,גם אנשים עניים,יכולו להנות מה"אומנות" שלו,לא?).

Grandmaster KC

New member
אז שוב פעם

לא קראת עד הסוף.תקרא שוב ואז תענה.אין לי כוח לחזור על עצמי שוב דבר.

למעלה