kata

semuelf

New member
kata

למדתי את צורת "kata" של פעלים. שזה אומר - איך לעשות. כמו: tabekata - איך לאכול. (למי שמסתבך עם המקלות...
) ואז צץ לי זיכרון מפעם שידברתי עם אחת שלומדת קראטה, והיא דיברה על זה שהם למדו kata כזאת וקאטה אחרת, וחשבתי לעצמי, האם מדובר באותה "קאטה"? כלומר, איך לעשות קראטה? ואם כן ואם לא, מה הקאנג'ים המעורבים בקאטות הללו?

furrball

New member
方 בשני המקרים במובן של שיטה

כמו המילה 方法 houhou - שיטה (法 זה כלל) אז מהמובן של שיטה - 方 זה גם איך לעשות וגם "דרך עשייה\ביצוע" 方 זה כיוון, אדם (האדם הזה), דרך, ומשומש גם בהשוואה (למשל no hou ga ii ... - ... עדיף\יותר טוב. כאן hou יכול להיות 方 או בהירגנה)

furrball

New member
פירוט

形/型 צורה, תבנית (שני הקאנג'י כאן זו אותה המילה) 型 kei/kata - תבנית - 土 אדמה + 刑 kei (עונש) פונטי 形 kei/kata - צורה - משמאל כאן אותה צורה כמו ב-刑, עם אותו תפקיד פונטי (מהקאנג'י 耕 kou מחרשה) . לעומת זאת בסימניות אחרות כמו 開 (פתיחה) היא מסמלת "שתי ידיים (מושטות)". שלושת הקווים מימין מסמלים צל (ומכאן צורה)

0Pandemonium0

New member
תוכל לתת קישור לאתר שממנו למדת?

או אולי להסביר בעצמך? אני לא מכיר את הצורה הזו. תודה.

semuelf

New member
נסביר

סיומת kata אומרת "איך לעשות". מחברים את זה לפעלים. צורת החיבור - כמו צורת masu רגילה, רק שמורידים את ה-masu ומוסיפים kata. דוגמאות: sushi o tabekata wa oshiete kudasi תגיד לי בבקשה איך אוכלים את הסושי kangaekata ga chigimasu מילולית - כיוון המחשבה שלך לא נכון. משמעות - אנחנו חושבים בכיוון שונה. (נראה לי) shibuya e ikikata wa oshiete kudasai ניצול של המשפט הראשון - תגיד לי בבקשה איך מגיעים לשיבויה. זה הכל.

למעלה