kalevala-progressive epic

AnarchistPhilosopher

Well-known member
kalevala-progressive epic

מישהו כבר שמע (בין אם בהורדה ובין אם בקניה) את שלושת הדיסקים של הפרוייקט הפרוגרסיבי של להקות פיניות ושבדיות ליצירה הלאומית-פואטית, הקלוולה של הפינים? אני בינתיים הורדתי את הדיסק הראשון מבין השלושה, בהחלט מתקדם ומעניין. מה אתכם?

meandmeandme

New member
שמעתי רק כמה קטעים מתוך האלבום

זה בהחלט פרויקט שאפנתי. ממה ששמעתי נראה כאילו השקיעו ושיש באלבום כמה פנינות רציניות (כמו הביצוע של קדש). הבעיה היחידה היא שאני לא חושב שאני יכול לעמוד ב4 שעות רצופות של מוסיקה שאין בה שום פס עקבי חוץ מהתוכן הטקסטואלי.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
גם אני לא חושב....

אלא אם יתחשק לי איזה מארתון כזה, שקשה לי להאמין שארצה לעשות זאת. וחוץ מזה אני לא תמיד שומע את כל האלבום מתחילתו ועד סופו (באופן כללי, לאו דווקא במקרה זה), זה חשוב לך שתוכל לשמוע את האלבום מההתחלה ועד סופו?

meandmeandme

New member
זה תלוי

רוב האלבומים הם יצירות שלמות בפני עצמם, והם מייצגים איזהשהו מצב נפשי ואיזהשהי תקופה בחיים של האומן\ים ככה שמאוד קל למצוא את החוט האנושי שמקשר בין כל היצירות. אני חושב שזה רק מעצים את המוסיקה כשהיא מסוגלת לקשר בין המאזין לאומן בצורה כזאת. במקרה של אוספים מהסוג הזה זה כמעט ולא קיים, והדרך היחידה שאפשר להתייחס אליהם זה כלקט של יצירות נפרדות. זה חלק מהסיבה העיקרית שאני לא אוהב אוספים ואת כל זן ה"מיטב של", בטח שלא להכיר אומן דרך אוסף. הקטע של לשמוע אלבום מההתחלה ועד הסוף פחות עקרוני לי, אבל אין ספק שברגע שיש קשר בין כל הקטעים באלבום כל קטע תורם לזה שבא לפניו, וזה שבא אחריו, ויחד הם מחזקים אחד את השני.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
כמעט שכחתי לשאול...

מה שמעת עד כה מהאלבום? אני בינתיים ממה ששמעתי, אהבתי את השיר של scarlet thread בדיסק השני, ואת הלהקה orchard (גם בחלק השני), בחלק הראשון את Haikara ו-overhead. מה איתך?

למעלה