KAI fresh sushi – 04/06/03

שח_מט

New member
KAI fresh sushi – 04/06/03

סושיה חדשה באזור מגורי. התירוץ לדגום אותה היה טקס משעמם עד מוות (ומרעיב באותה מידה) לחלוקת תארי MBA באוניברסיטת ת"א. אז קיבלתי תעודה שלא נותנת יותר מדי ושמנו פעמנו להרגיע את הרעב שגבר ככל שהטקס התארך. היינו 7 מקרב המשפחה הקרובה, כולם חובבי יפני וסושי בוגרי מיאקו, קיוטו, מון וכו'. לאונאמי עוד לא הגענו. אולי מטעמי פנטזיה. שיהיה תמיד על מה לפנטז. חניה אין ברחוב הברזל (כתובת מדויקת: הברזל 4 רמת החייל ת"א, 03-6446485 [email protected]). חנינו באזור וצעדנו בגאון. התעודה נשארה באוטו. כמנות פתיחה הגיעו שיפודים, אחד עם טונה, שניים סלמון (אף אחד לא התנדב לדגום עוף). כולם כמדומני ברוטב טריאקי מתקתק. הסלמון היה צפוי וטוב. הטונה פחות. יאמר לזכות המלצרית החיננית (מאוד) שהיא "הזהירה" אותי שהשיפוד טונה לא מדהים. אבל צריך לשכב על הגדר בשביל הפורום, לא? הוזמן גם מרק מיסו (חוסל לפני שנתנו לי לטעום) וסאקי לחתן השמחה הצמא. לשלב הסושי/מאקי הוזמנו מנות רבות, ביניהם: ניגירי דניס (מיוחד), קליפורניה (סטנדרטי וטוב), צלופח (מעולה!), טאמאקי בשר סרטנים (לא הלהיב אותי במיוחד), מאקי טונה (אין כמו טונה), סלמון/אבוקדו(סטנדרטי) ועוד כמה שהסאקי טישטש. כאן נעצור ונאמר שיש במסעדה המעוצבת שני מסועים. אחד סמוך לעמדת הסושי-מן וסביבו כסאות לישיבת בר ושולחנות הממוקמים כך שניתן לשלוף מהמסוע. לשולחנות בצד הרחוק של המסעדה יש מסוע משלהם. אתמול הוא לא היה פעיל ואנחנו הזמנו מהמלצרית את המנות. בעיקרון אפשר להוריד מהמסוע. התמחור לפי הצבעים (23, 18, 16, 14 אם אני לא טועה). מאקי מכיל 4, קונוס בא בבודד, שיפודים בזוגות. המחירים בינוניים לטעמי. לא יקר ולא זול. באמצע. 4 מאקי צלופח מעולה שירדו לחיכי בטרם שזפו עיני האחרים עלו 23 לדוגמא. התפריט יפהפה, צר וכרוך בספירלה, צבעוני ומזמין. מחולק לקטגוריות ולכל מנה יש צבע, שהוא המחיר... הורדנו משהו כמו 16-18 צלחות מלבד השיפודים והמרק שנספרים בנפרד (ולא נמצאים על המסוע אלא דרך המלצרית). באופן כללי איכות האוכל טובה עד טובה מאוד. אורז טעים, דביק וטרי. דגים טריים. השירות יעיל. המסעדה מעוצבת כחלל אחד ובטוב טעם עם מסכים ותמונות אוירה יפאניות. כל העת נכנסו בשערי המקום יפים ויפות. רובם הכירו את אחי ובאו להגיד שלום (...ישבנו ליד הכניסה...) וגם המלצריות מוסיפות ליופי הכללי. היה כיף! הקינוחים היא אולי הנקודה החלשה של המקום. הם אינם מפורטים בתפריט ואני לא ממש זוכר את התיאורים של המלצרית, אבל הם לא היו מפתים מדי ונדגם רק פרפה פינה קולדה שהיה נחמד ולא יותר. שילמנו על הכל 416 (כולל הנ"ל וקצת שתיה). בעל המקום לא היה בקיא בנוהל חלוקת החשבון (שאני שילמתי...) לתשלומים. נקודה רעה בשבילו. S

Lear22

New member
אחלה ביקורת

לי האמת אין כמעט שום נסיון עם אוכל יפני ודומיו - אין לי עם מי ללכת כל החברים שלי אוהבים או בשר או איטלקי וכאלה. יש מתמודדים ללכת איתי פעם ראשונה? - אבל זה נשמע נורא נחמד. אני אף פעם לא הבנתי איך בדיוק מצליחים לעשות חשבון מהראנינג סושי הזה, כלומר איך יודעים בסופו של דבר כמה הורדת ומה הורדת? למרות ששיטת הצבעים נשמעת לי פתרון טוב. ואגב לגבי חלוקת התשלום, מסעדות באופן כללי לא יודעות לעשות עם הויזה יותר מידי חוץ מלהעביר אותה בצורה הכי רגילה. לי יצא כמה פעמים לחכות לחשבון הרבה זמן בגלל שרציתי לעשות סוג תשלום אחר. ובכלל אם אתה נותן להם כמה ויזות עם סכומים שונים יש מלצריות שמקבלות מזה כאב ראש והן מתקבצות בקבוצות כדי ל"סדר" את העניין. זה מאוד משעשע לפעמים אבל כשרוצים ללכת הביתה כבר זה ממש מעצבן.

שח_מט

New member
Lear -

1. החשבון ברובו מבוצע ע"י טקס ספירת הצלוחיות. לכל צלחת צבע אחר... 2. תחקרי טוב טוב את חבריך. בטוח תמצאי אחד שילך לדגום איתך. גם מי שלא אוהב דגים ימצא (ביפנית ממוצעת) שיפודים, מנות נודלס וכו'. 3. אני בדר"כ מצליח לחלק לתשלומים חשבונות גדולים. אתמול האמת הייתי קצת עצבני עליו בנושא. הוא הבטיח לבדוק את הנושא ולחזור אלי. מה הבעיה בלחלק לתשלומי קרדיט. במילא העמלות עלי? הם לא יודעים לעבוד עם חברות האשראי? S

Amoureuse

New member
למרות שסבלתם בטקס, מזל טוב!

ונראה לי שאת המסעדה הזו אני אדגום בקרוב. איך רמת האוכל שאינו סושי? (זו לא שאלה בשבילי כמובן, אבל יש עוד גורמים להתחשב בהם).

שח_מט

New member
לא סושי

אמרתי שהיו שיפודים טובים. אני לא ממש זוכר דברים נוספים... אם זה קריטי הייתי מתקשר ומברר (או שולח מייל). למרות הזיכרון הצילומי אני לא מצליח להיזכר במנות לא דג נוספות...

אחלה ביקורת. רוצה להגיע לשם כבר

זמן מה וידוע לי על עוד כמה ששמו עליה עין (לא אסגיר את חברי לפורום
) ותשובה לליר: אין לך עם מי ללכת? ע"ע המפגש האחרון- רק תבחר...

SigurRos

New member
קאי........

הייתי וטעמתי בנעלי בית ממש,בסופו של יום מפרך ומתיש.. הקונספציה אינה חדשה. הסושי חביב. לא היסטרי ולא מטריף.הוא שאמרתי-חביב. אני מעדיף את ה"רנינג סושי".עניין של טעם אישי. אגב,"קאי" ביפנית פירושו-אוקיאנוס,לכל המתעניינים בדבר.

גידי42

New member
מלאתה את השליחות על הצד הטוב

ביותר. נו אין ברירה נצטרך להיות שם בקרוב.

liti

New member
../images/Emo65.gif שח_מט, ברכות ואיחולים!

לרגל התעודה הנוספת שעכשיו צריך למצוא לה עוד מקום ריק על הקיר... אבל ברצינות, שיהיה
ומה שבטוח זה שאתה לא צריך להמשיך לדוקטורט בכדי לכתוב ביקורת מוצלחת- נהניתי מאוד לקרוא!

למעלה