JX פרק 21

ange noir

New member
אני מאוד מודה, אבל...

התכוותי לפתיל הזה שדן בפרקים שמונה עשרה ותשע עשרה

Boojie

New member
אז בפעם הבאה,

תציין ספציפית מה אתה רוצה שישורשר, כי כשביצעתי את השירשור, ההודעה הרלוונטית כבר היתה בדף הבא, ויש גבול כמה אני מחפשת...

ange noir

New member
מצטער

להבא אציין את כותרת הפתיל, אצרף לינק, אומר מה היו הנושאים ואצרף שוחד

הלדין

New member
לא אמין.

אין דבר כזה- עתודאי קרבי. אפילו אם יהיה, אתה לא מראה למה צה"ל ישקיע שנים וממון עליו?(כשזה מגיע לתקציב, הם מקבלים עצירות מכל שקל, אתה יודע) אם הוא כל-כך מטומטם, איך הוא הצליח לסיים פנימיה צבאית? הכוונה למפקד המאותגר. וכמובן, המזה"ת אינו כה כאוטי... ואני לא הבנתי מה קרה שם. למה שעיראק תתקוף את טורקיה? סאדאם חוסיין מטורף, לא מטומטם. אין לו שום דבר לחפש בטורקיה.

ange noir

New member
קימת עתודה קרבית

הרעיון הוא לפתח מפקדים לקרבי בעלי הקף ידע רחב ומתאימים להתקדמות מהירה (בלי התעקבות לפני הסא"ל). אשר למפקד התורכי, הוא לא ממש טיפש, זה פשוט נקודת ההתיחסות של מלאך. שלא מרוצה מזה שהמפקד צעיר ממנו ובעל דרגה נמוכה יותר (זה לא בדיוק, מערך הדרגות הישראלי והתורכי שונה). אשר ללמה עירק תתקוף את תורכיה, התשיבה פשוטה: מים. תורכיה יושבת על מקורות המים של עירק ובלעדיהם עירק הופכת למדבר. יש גם עוד סיבה, כורדיסטן שהוא חבל שעירק ותורכיה רבות עליו שנים (די דומה למקרה קשמיר). עוד דבר, לא אמרתי בשום במקום "סדאם חוסין", אמרתי עירק, זה פירוש שלך. הגיונית לפי המהלכים היום, ארה"ב תפיל את השילטון בעירק ותעלה אחד חדש שמנסיון באפגניסטן יכול להיות גרוע ופאנטי יותר. הכאוס בזמרח התיכון הוא מדהים ואתה לא תאמין עליו, הברית האסטרטגית ישראל - תורכיה כאשר ישראל חתומה גם על הסכמים עם יוון (אויבת מרה של תוריכה); עירק ואירן, מקרה קשה ומסובך; יחסי מצרים - שאר העולם הערבי - ישראל; ירדן והרשות הפלסטינאית; וכו´. עוד משהו |חיוך חצי זדוני|.

הלדין

New member
כמובן...

מה שקרה באפגניסטן היא מה שקורה שאתה הולך להציל מדינה קטנה וענייה בלי לעשות תחקיר. כולם באפגניסטן יודעים שהברית הצפונית הייתה ברית אינטרסים זמנית בין קבוצות לאומיות שאילולא הטליבאן היו נלחמות זו בזו. לא ידעתי שמקורות הפרת והחידקל נמצאים בטורקיה- וכמו כן, חשבתי שמדובר במפקד ישראלי... שוב לא קראתי אותו עד הסוף(בתור צופה מהצד בעצי "עתודאים" בפורומים של העמותה למשחקי תפקידים- זה כנראה מה שהטעה אותי) ואיך סג"מ יכול להיות בכיר מסגן?[הפנה אותי למקורה של עובדה טריוויאלית זו] כמובן שלא ידעתי שיש עתודה קרבית... אתה יכול להסביר לי עוד משהו- מהו מקורם של השדים והמלאכים? מדובר בישויות פוסט-אנושיות או משהו מוזר יותר? במובן ´פוסט-אנושי´ הכוונה לאנשים כמו אנג´ נויר. באתר האגודה למדע בידיוני ופנטזיה התפרסם מאמר על המיתולוגיה הקלטית- קרא אותו ואולי זה יעלה כמה רעיונות להרפתקאותיו של אנג´ נויר באבאלון(המצאה נוצרית למהדרין).

ange noir

New member
איך סג"מ יכול להיות בכיר מסגן

אחד, אנחנו חיים באזור בלי הגיון (רק דיברנו היום ותורכיה וסוריה חתמו על הסכם הגנה אסטרטגי נגד עירק, למרות שתורכיה תוענת שזה לא יבוא על חשבון ישראל...) ושתים, לצבא התורכי יש מערך דרגות שונה ללא פז"מ כך שההתאמה של חייל לתפקיד לא ממש קשורה לדרגה (אני לא אומר שהם שמים אדמירל כמנקה שירותים, אבל יש סמלים שמפקדים על יחידות שיש בהם קצינים) מוצאם של הפרת והחידקל בתורכיה, כאשר הפרת עובר דרך סוריה. שניהם, ד"א, יוצאים מחבל קורדיסטן. אשר לשדים ולמלאכים, אני מסביר עליהם בפרק 13 (המלחמה האמיתית), ובה אני מסביר ששניהם גזעים שמוצאים לא מן בעולם הזה והגיעו הנה לפני ששת אלפים שנה, רק עקב קיומו של מקור אנרגיה חזק עליו כל הטכנולוגיה שלהם היום מבוססת. אשר לקלטים, כנראה אנחנו חושבים די דומה כי התחלתי שילשום לעבוד על סיפור שדן בזה (עלילות מלאך באבלון). רק דבר אחד, שאני חייב להעיר. אולי שמת לב, אולי לא, אבל לאורך כל הסיפור עד כה, אני עושה מאמצים מאוד גדולים כדי להימנע משימוש במונח "אנשים", "בני אדם" או כל דבר דומה כדי לתאר את הJX. זה מכוון, אני מנסה להמחיש את היותם משהו אחר בדרך זאת. לכן קצת לא נוח לי אחרי שעשיתי לעצמי התניה שכזו כשמישהו מתיחס עליהם, ואל מלאך בפרט, כאל "אנשים".

הלדין

New member
מצטער...

מרבית ה-JX, כמדומני, גודלו וחונכו כבני אנוש. הכוח שלהם הופיע לאחר אירוע טראומטי במיוחד כמו הקרב במחנה העיראקי כמו אצל אנג´ נויר. יש להניח שאפילו אם מנהיגיהם הם קוראים להוטים של "מארוול" ו-"די.סי.", עדיין ההמונים מעולם לא נגעו בזה וכמובן תיתכן אי הבנה בינם לבין מי ששמו את עצמם למנהיגיהם. למען האמת, הם חושבים ומתנהגים כמו בני אנוש שקראו יותר מדי קומיקס וקיבלו זה עתה כוחות-על.(סביר להניח שאותם אלה שלא התעמקו במיוחד בקומיקסים היו היסוד לאנג´למיט המאוחרים) ועוד משהו, קראתי שבג´ורג´יה יש משפחה שלמה של אנשים כחולי-עור כך שאתה יכול להוציא את זה מרשימת המוטציות שלך... למעשה, מעולם לא הבנתי כיצד ההמונים מבדילים בין JX לבין אנשים שבמקרה נולדו עם שונות גנטית כלשהי כמו עיניים בעלות גוון שונות או שהם ענקים או שהם נמוכים.

Yuli Gama

New member
עכשיו זה שאלה טובה

האם לכול ה JX הראשונים היו כוחות? או היו כאלו שהיו פשוט בעלי מוטציה חיצונית?

ange noir

New member
בהתחלה לא

בפרק 4, שדים, יש לך את מיקל (שאין לו כוחות להוציא חוזק פיזי והכנפיים שלו) ואת גבריאל, שאין לה כוחות מזוהים. אבל כאןעולה השאלה מה הם כוחות, שני אלו שהצגתי היו כבר בשלב זה בעלי יכולת החלמה מהירה בהרבה מהאנושית, והגוף שלהם יכל להתמודד עם רעלים הרבה יותר טוב. אבל האם אלו כוחות? יש בני אדם רגילים בעלי תכונות אלו. אחר כך כשהם התפתחו, גדל מאגר היכולות וכלל דברים שהם ממש חריגות חיצוניות (ששת הכנפים של גבריאל לדוגמא, לא קיים בטבע,
בסופו של דבר הן בכלל הופכות למתכת, שזה ממש לא מצב נורמלי
) בנוסף ל"כוחות"

ange noir

New member
זה לא עצם הזרות, אלא עוצמתה

אחת הנקודות הכי חשובות שאני מנסה להעביר בנוגע לJX (ובסיפורים על האנג´ים למיניהם) הוא שיש בינהים לבין בני האדם, הרגילים והסובלים משונות גנטית, שלוש הבדלים עיקריים: 1. הבדל פיזי ברור חיצוני - החל מצבע עור שונה וכלה בארבע זרועות 2. הבדל פיזי פנימי - האנטומיה השונה שמעניקה לה יכולות שונות 3. הבדלת מנטלי - כל בתנית החשיבה שלהם שונה לחלוטין מזאת האנושית בעיקבות חוסר היציבות הפסיכולוגית שלהם, המעמסה של כל האנרגיה שהגוף שלהם מיצר (יולי הסבירה את זה מאוד נחמד למעני) וכי מלחתחילה הם היו שונים. באחד הדיונים שלנו אמרתי שלדמיון יש השפעה אל תהליך ההאצה, מכאן שדמיון יותר רחב מעניק יותר כוחות. כלומר מי שהיה לו דימיון יותר מפותח התפתח לצורה החזקה יותר (לימים האנג´ליט) ומי שהיה בעל דמיון יותר מוגבל התפתח לצורות היותר חלשות (לימים אנג´למיט ואנג´ליק). הדבר בתורו גם יצר מתיחות בין המקבצים השונים. אשר לאיך ההומים מבדילים בין JX לבין אדם רגיל שלבוש ונראה מעט שונה, הם לא. בפרק 16 "הנחת הפיתיון", מיראז´ ומלאך הולכים בניו יורק ובדרכם עוברת חבורת נערים שלבושה כמוהם. מיראז´ אוטומית חושבת שהם JX אבל מלאך מסביר לה שאלו סתם בני אדם. מה הנקודה, שחיצונית, כמעט אין הבדל ברור. אבל אם מישהו יזנק מבניין בן עשר קומות, ינחת ברכות, ישלוף מאג וירסס את כל הרחוב, אתה יכול להיות די בטוח שהוא לא אנושי.

למעלה