just finished the fifth book - i hate martin

edinborogh

New member
just finished the fifth book - i hate martin

just finished the book now. i am so upset. why jon? why ? to what end ?? i couldnt care less about dany, theon, the iron people, the stupid frog prince or the little targaryan. dont care. i was a bit taken back about sir kevin, but why jon ??? so frainds, please help me out here, why jon ???????? to what end ?????

CallMeCavanaugh

New member
למה? ../images/Emo58.gif5

אין לי שום ספק שמרטין עומד להחזיר את ג'ון. יש שתי אופציות - או שהפראים/אנשי המלכה הספיקו לעצור את הרצח בזמן, ג'ון פצוע אבל יחלים בסופו של דבר, או (זאת האופציה שנראית לי שבאמת תקרה) שג'ון מת, אבל מליסנדרה תחיה אותו - כבר ראינו את ת'ורוס ממיר עושה את זה בעבר, ומליסנדרה נראית בעלת יכולות הרבה יותר גדולות מאלו של ת'ורוס. הסיבה שאני מאמין שג'ון יחזור היא שבמהלך הספר החמישי מרטין חיזק עוד יותר את התיאוריה שהוא בנם של ליאנה סטארק וראיגר טרגאריין - אחת התיאוריות המתחרות המובילות היו שהוא בנם של אדארד ושל אשארה דיין, אבל מרטין ביטל את התיאוריה הזאת כשסיפר לנו שהתינוק של אשארה מת, וזה מה שהוביל להתאבדותה - עד עכשיו רבים חשבו שהיא התאבדה בגלל שאהבת חייה, אדארד סטארק, נטש אותה ולקח את בנם המשותף. אז ג'ון יחזור, הסבירות שזה יקרה היא מאוד מאוד גבוהה. נשאלת רק השאלה - למה? התשובה, לדעתי - כדי לשחרר אותו מהמשמר. כשהתגייס למשמר, נשבע ג'ון להיות חבר בו עד מותו. אז הנה, הוא מת, הוא משוחרר מהשבועה, ועכשיו הוא יכול לעשות דברים אחרים. אולי למשול בווינטרפל (אם כי זה לא סביר - מי שהציע לו לשלוט בווינטרפל ככל הנראה מת או לפחות שבוי של ראמזי בולטון, שזה יותר גרוע ממת), אולי למלוך על הפראים ולהוביל את החזית נגד האחרים, אולי משהו אחר שעליו אני לא חושב, או שאני בכלל לא מכיר עדיין.

ellendili

New member
מסכימה עם הניתוח שלך. ספויילר 5

ג'ון ללא ספק יחזור. אני רק מקווה שזה לא יהיה בדמות זומבי מעוות. לא חושבת שהוא ישלוט בווינטרפל. אולי רק ישחרר אותה מידיו של ראמזי ויתקע את הראש הדוחה שלו על יתד. המערכה נגד האחרים נשמעת לי הגיונית יותר. לדעתי מי שישלוט בווינטרפל בסופו של דבר תהיה סאנסה. (אלא אם כן מרטין יפתיע אותנו עם ריקון). נותר רק לקוות שהיא לא תהיה בובה של אצבעון.

CallMeCavanaugh

New member
מה פתאום? (תיאוריות, לא באמת ספויילרים)

כמובן שריקון ישלוט בווינטרפל. סאנסה תשלוט בבקעה.

ellendili

New member
אפשרי. ספויילר5

אם הוא חי בכלל...בכ"ז קניבלים... חוץ מזה הוא עדיין ילד קטן. מי יהיה העוצר עד שיגדל? אחד האומברים-מאנדרלים? זה ייתכן. אבל לא ממש בא לי לראות את אחד מהם בווינטרפל, גם לא לתקופה קצרה.

mentta

New member
הא הא, ריקון. ../images/Emo58.gif5

האמת שיכול להיות, חייב להיות לו חלק בספרים הבאים, דאבוס הלך לחפש אותו. בקשר לג'ון- כן, גם אני מאמינה שהוא מת ושמליסנדרה תחזיר אותו. אני רק באמת מקווה שהוא לא יחזור כמו קייטלין או דונדריון. בדיוק אתמול שמעתי ראיון עם מרטין, והוא הסביר איך הדמויות שהוא החזיר לחיים חזרו בתור משהו אחר, והן כמעט לא זוכרות שום דבר מהחיים שלהן. לא רוצה שזה יקרה לג'ון. וסתם מתוך סקרנות- אם ריקון ישלוט בוינטרפל, סאנסה תשלוט בבקעה, בראן יהיה עץ וג'ון יטפל באחרים- מה אתה צופה לאריה?

ellendili

New member
../images/Emo6.gif ספויילר5

"בראן יהיה עץ"
האמת שזה קצת עצוב. ואריה- מה ז"א, היא תהיה פיץ-אביר של ווסטרוס. אחרי שתהרוג את כל מי שכלול ברשימה הקטנה שלה...

mentta

New member
../images/Emo6.gif (ספוילרון)

כן, זה העתיד הכי פחות קוסם מבין כל ילדי סטארק. אולי הוא יוכל להיות עץ מהלך כמו האנטים משר הטבעות, ולא להיות תקוע במערה ההיא למשך אלפי שנים...

CallMeCavanaugh

New member
תשובות (בלי ספויילרים למחול)

מי יהיה עוצר ווינטרפל אם ריקון ישלוט בה? אני יכול לחשוב על שתי אופציות: לפי משפחה ולפי את מי הקוראים מחבבים. אם נלך בכיוון המשפחתי, בטח יקחו איזשהו קארסטארק, כי הם הכי קרובים בדם לסטארקים. אם נלך בכיוון של דמויות שהקוראים מחבבים, זה בטח יהיה Greatjon או משהו בסגנון. מה אני צופה לאריה? אריה מתאמנת להיות חסרת פנים. לחסרי פנים אין משפחה, כך שאם היא תשלים את האימונים שלה, היא לא תהיה סטארק בכל מקרה. אולי היא תהרוג דמות מרכזית כזו או אחרת, למרות שכרגע קשה לי לחשוב על מישהו שיהיה מגניב אם אריה תהרוג אותו ועדיין לא מת בכוחות עצמו.

mentta

New member
האמת, (ספוילר)

שממש קשה לי עם זה. אני אוהבת את אריה יותר מכל דמות אחרת, וממש עצוב לי שהיא מתכחשת למי שהיא. עד כמה שזה מגניב (וזה מגניב) שהיא הופכת לרוצחת שכירה, אני לא רוצה שהיא תהיה חסרת פנים! אני רוצה שהיא תקח את כל הכישורים האלה שהיא רכשה, ותחזור לווסטרוז להשליט קצת סדר. המקבילה של לעבור קורס קצינים אבל לחתום ויתור.
מה שגם שבספר החמישי, כשהורו לה לרצוח את האיש ההוא, היא היתה צריכה לשכנע את עצמה שהוא לא איש טוב. אולי המצפון שלה יהיה מה שיכריע בסופו של דבר. המשימה שלה תהיה לרצוח מישהו שבשום אופן היא לא יכולה למצוא בו רוע, והיא תוותר ותחזור להיות אריה סטארק. אני פשוט מתה שתהיה איזה סצנה שהאיש החביב ישאל אותה "מי את?" והיא תענה לו "אני אריה סטארק מווינטרפל ביץ'!"

CallMeCavanaugh

New member
האיש החביב

זה חבר של המדגדג? (אני ממש מקווה שתירגמו אותו ל"מדגדג" ולא משהו עם נ' סופית).

mentta

New member
חח, לא לא.

הכוהן הזה בבית של האל מרובה הפנים. או משהו. שכחתי את המונח המדויק. החונך שלה, שמרעיל ומעוור ומכה אותה.

CallMeCavanaugh

New member
אה, אוקי

אני חשבתי שאחרי "אריה סטארק, ביץ'" מגיע גם סכין לעין, אז ניסיתי להיזכר באנשים מהרשימה שלה.

ellendili

New member
../images/Emo45.gif

אוף... מתי יוצא השישי כבר...? (נסחפתי... יש לנו עוד איזה 5-6 שנים לחכות הא?)

deathstar

New member
לדעתי (את מוזמנת לקרוא לי אופטימיסט חסר תקנה)

אין הרבה סיבה שהספר הבא ייקח *כל כך* הרבה זמן. מרטין בזבז הרבה זמן עם הנסיון שלו לכתוב את הספרים חמש שנים קדימה, והיו לו כמה מחסומי כתיבה רציניים (The famous meereenese knot). אם לא יהיו לו מחסומי כתיבה רציניים כמו בספר הזה אני מקווה שהוא יוכל לחזור לקצב כתיבה סביר (לא לשכוח שאת עימות וסופת הוא כתב בשנתיים כל אחד).

ellendili

New member
../images/Emo249.gif../images/Emo249.gif../images/Emo249.gif

אף פעם אי אפשר לדעת... אני מעדיפה לצפות לגרוע מכל ואז להיות מופתעת לטובה

למעלה