judas priest

nik19864

New member
judas priest

דווקא היא נחשבת לאגדת רוק, הרי היא התחילה באמצע שנות ה-70...אולי תזכירו גם אותם? רוב הלפורד סולן בן-זונה !!!

melancholy man

New member
judas priest

הנה הזכירו אותם פעמיים ביום. זה פורום אנשים כותבים על מה שבא להם, נשמח לקרוא את מה שיש לך להגיד עליהם ואם יהיה משהו להגיד גם נגיב

nik19864

New member
תגובה

הם אחלה להקה בסה"כ והוציאו עוד בשנות ה-70 אלבומים טובים כמו SAD WINGS OF DESTINY מ-1976, SIN AFTER SIN מ-1977 שבו הם מחדשים את DIAMONDS AND RUST של ג'ואן באאז ו-STAINED CLASS מ-1978 שממנו לקוח הלהיט השערורייתי BEYOND THE REALMS OF DEATH

הסיבה שלא מזכירים אותה

לפי דעתי היא בגלל שזה פורום אגדות רוק. וג'ודאס פריסט כידוע הינה להקת הבי מטאל מוצהרת וגאה. גם לא בדיוק מדברים פה על מטאליקה או איירון מיידן אפילו אוזי אוסבורן חוץ מאולי בלאק סבאת' במקרה הטוב.

giloni

New member
לבלאק סאבת'

היה אולי מקרה אחד טוב. שאר המקרים לא היו טובים בכלל... יקי

ganooov

New member
כי מטאליקה ואיירון מיידן ../images/Emo13.gif

הם לא רוק קלאסי בשום מובן שהוא, לא התקופה, לא האופי.

hells bells

New member
סליחה כן?

איירון מיידן להקת רוק מעולה שבמעולות! הם הקליטו תקליטים הנחשבים מאסטרפיס ובצדק. מי שלא מכיר שלא יפסול,יילך ויקשיב ל-נאמבר אוף דה ביסט,מתי שהוא בזמן,קילרז ובנו השבעי של הבן השביעי. איירון מיידן הם האמאמא של הרוק הכבד במיינסטרים (עם כל הכבוד לבלק סבאת). כל חובב רוק חייב להכיר (לא חייב לאהוב) את הבתולה.

Jam Head

New member
איירון מיידן לא להקת רוק

יש המון הבדל בין רוק כבד ל- Heavy Metal מיידן חוץ מכמה נגיעות פה ושם אף פעם לא התקרבו לרוק הכבד , הסגנון שלהם היה תמיד וגם כיום האבי מטאל מאוד מלודי. יש הרבה מאוד הבדל גם מוסיקלית , וגם תדמיתית בין רוק למטאל.

HelterSkelter1

New member
איירון מיידן היא להקת רוק

מטאל הוא זרם ברוק. היא לא להקת רוק כמו הביטלס או הרולינג סטונז, אבל היא בהחלט שייכת לרוק (כמו כל להקות המטאל).

Jam Head

New member
מטאל הוא לא זרם של רוק

זה נכון שהמטאל התפתח מהרוק הכבד , אבל הוא נפרד ממנו לפני הרבה מאוד שנים ולפי דעתי אין שום סיבה גם להגיד שהוא חלק ממנו. המנטליות , התדמית , המוסיקה ופחות או יותר הכל שונה בין רוק למטאל. ככה שאין שום סיבה להגיד שמטאל הוא תת ז'אנר של רוק. זה שמנגנים בשני הסגנונות באותם כלים לא אומר שזה אותו סגנון מוסיקלי , לפי דעתי גם הפאנק נבדל מהרוק ( ואני לא מדבר פה על פאנק-רוק אלא על סקא , הארדקור , אוי-פאנק וכל שאר הסגנונות ).

HelterSkelter1

New member
LOL

פאנק, מטאל, הארד-קור, סקא-פאנק, סקייט פאנק, החלקה-על-הקרח-פאנק, פרוג-מטאל, דת' מטאל, בלאק מטאל, ת'ראש מטאל - אלטרנטיב מטאל, פאנק מטאל, פּאנק מטאל, הבי מטאל, דום מטאל, סימפוניק בלאק מטאל וכל שאר החבר'ה - |דגש|כווווולללללםםםםם זרמים בתוך הזרם הכולל שנקרא רוק - גם אם האלה הם ילדים עם שיער ירוק,עלאק - אנרכיסטים שמנגנים דיסטורשן בשלוש אקורדים או שהם לובשי שחורים שעירים עלאק - שטניסטים שמנסרים על הגיטרה בפול דיסטורשן עד שהמגבר מתפוצץ. הם רוק, והם התפתחו מהרוק. גם הם זה לא נראה לך ככה, זה ככה...

Jam Head

New member
עוד פעם , זאת דעתך

אני אישית חושב שזה לא ככה , כי באותה מידה אתה יכול להגיד שרוק זה תת ז'אנר של קאנטרי או בלוז כי משם הוא התחיל. או שאתה אפילו יכול להגיד שמוסיקה אלקטרונית היא גם חלק ממטרית הרוק בגלל שהשימוש בסינתיזיר וכלים אלקטרונים משוכללים נעשה ע"י להקות פרוג-רוק והרכבי סינת'-פופ של שנות ה- 80. לפי דעתי ברגע שהגישה והתדמית היא שונה ( ובעיקר המוסיקה , שהיא שמיים וארץ שונה ) זה כבר לא אותו ז'אנר מוסיקלי, למרות הקרבה.

HelterSkelter1

New member
התדמית באמת שונה

אבל מבחינה מוסיקלית זה די דומה: כך להקת מטאל, תוריד לה את הדיסטורשן והגרולינ', ומדובר בלהקת רוק לכל דבר. אותו הדבר הפאנק. תוריד את הדיסטורשן, ומדובר ברוקנרול של תחילת שנות השישים, עם אטיטיוד טיפה יותר ילדותי ו"""מרדני""".

Jam Head

New member
ממש לא נכון.

הדיסטורשן הוא אולי מאפיין של המטאל , אבל קודם כל מדובר בגוון שונה לגמריי של דיסטורשן ( לא האובר-דרייב הכבד של שנות ה- 60/70 אלא משהו הרבה יותר עמוק , כבד וברוטאלי ). מעבר לזה , גם הסגנון נגינה עצמו ממש שונה , ניקח את התופים לדוגמא המטאל ידוע בשימוש שלו בדאבל פדאל או בכמות עצומה של מצילות , או בגיטרה לדוגמא - שיר רוק נבנה בד"כ ( כמובן שיש המון יוצאי דופן , כל גל הפרוג-רוק והרוק המורכב ) אבל רוב שירי הרוק נבנים בהתחלה בתור חמישה עד עשרה אקורדים , שעליהם מוסיפים קצב מילים ושאר קישוטים בעוד שמטאל , השיר נבנה ע"י מגוון רחב של ריפים ( לא אקורדים , אלא קטעי מוסיקה קצרה ) שאותם מחברים עם קטעי מעבר , חוץ מזה שהגרואל וכל השרה בקול שהוא לא שירה נקייה , זה נעשה ממטרה ועיקרון מסוים ככה שאתה לא יכול לבטל את זה סתם ככה.

OzzzzzY

New member
תתפלא , אבל איירון מיידן כן נחשבת

לרוק קלאסי מבחינת התקופה: נוסדה בשנת 1976 , והאלבום הראשון יצא בשנת 1979... יותר וותיקים מקנופלר וחבריו

hells bells

New member
לא בטוח שיותר וותיקים מה-סטרייטס

אבל בהחלט רוק משובח,מתאים בריבוע לפורומנו האנין. אני מודה אני אוהב בתולות! (בעצם מי לא.......?)

OzzzzzY

New member
אני גם חושב ככה..

חוץ מזה איירון מיידן נחשבת גם כאגדה לא רק מבחינת תקופת פעילותה , אלא גם מבחינת ההשפעה שלה על הז'אנר כולו...הלהקה משמשת כמודל לחיקוי של להקות רבות עד היום , ויש לה משמעות וחשיבות רבה בהיסטוריה של הרוק... הנה...היא עונה על כל הקריטריונים , הדרושים... אני לא מבין עדיין למה לאנשים יש הסתייגות מסויימת מהלהקות מטאל...

hells bells

New member
מה הדיסק האהוב עליך אוזי?

אני מת על "מתי שהו בזמן",אלכסנדר הגדול שיר מושלם! את מי אתה מעדיף את פול דיאנו או את מייטי ברוס?

למעלה