JSP/Servlets

JSP/Servlets

טוב כיוון שיש מבצע בהוד עמי על חלק מהספרים החלטתי שאני אקנה את ה-ספר ל-JSP כבר היום לפני שיגמא המבצע (חיסכון של 72% לא שווה?!) אז רציתי לדעת האם הספר של הוד עמי על JSP Servlets ו-JSP סדנת לימוד האם זה ספר טוב (מכל הבחינות) ? כי היה לי ניסיון דיי גרוע בקניית ספר ASP בעבר שהוא דפוק מבחינת תוכן ולא מלמד על דברים יעילים ומתקדמים. תודה רבה

selalerer

New member
זה אותו ספר, אבל קח בחשבון שדברים

אובדים בתרגום. אם יש באפשרותך, תקנה את הגרסה האנגלית.

מן הסתם יש באפשרותי לקנות

אבל האנגלית שלי(בהתחשב בנער בן 14.5) לא משהו ולכן אני צריך מקורות בעברית משני פרקי ההדגמה זה נראה ספר טוב (וגם ע"פ התגובות באמזון) אז נראה לי שאני אקנה אותו בעברית ואם אני אוכל אני אקרא את גרסת ההמשך שלו (more serverlets and Javaserver page) באנגלית.

guznik

New member
ספר פצצה בתור התחלה

אני למדתי ממנו את רוב מה שאני יודע על JSP/Servlets, ולדעתי הוא מצויין בשביל מי שבא בלי ידע או עם ידע מצומצם בלבד. מה שחסר בספר הזה זה המון טכנולוגיות וטכניקות נלוות כמו JSTL, Design Patterns ו-XML, אבל זה יכול לחכות ברצף הלימוד.

XML אני יודע ../images/Emo13.gif

ונראה לי שבנושא JAVA ו-XML לא תהיה לי בעיה כיוון שאני מכיר את W3C XML DOM מ-JS
סתם מעניין אותי מה זה JSTL ו -Design Patterns?

guznik

New member
הנה מה

אם אתה כבר יודע XML זה טוב. השימושים של XML ב-Java (JAX,DOM,XSLT וכו') הם לא חלק אינטגרלי של טכנולוגיית J2EE (JSP & Servlets), אבל הם כל כך שימושיים שלדעתי לפחות חובה ללמוד אותם כשלומדים J2EE. בנוסף לזה משתמשים במסמכי XML עבור קונפיגורציות של שרתי Java, אבל זה באמת XML בסיסי שלא תהיה לך בעיה איתו. JSTL זו ספריית תגיות מותאמות אישית של אפאצ'י. זה בעצם ישום של בניית תגיות מותאמות אישית (יש את זה בספר) שהוא כל כך מקיף ושימושי שהוא הפך לסטנדרט. התגיות האלה מאפשרות לך לשפוך נתונים ממשתנים שהגדרת במקום כלשהו לדפי ה-JSP ככה שתהיה לך הפרדה מקסימלית בין הלוגיקה לתצוגה. Design Patterns זה תחום בהנדסת תוכנה שרלוונטי ל-OOP, ובגדול אלה שיטות קיימות לעיצוב מחלקות שמתאימות לכל מני מקרים והוגדרו ככה שאתה לא תצטרך להמציא את הגלגל כל פעם כשיש לך מקרה שתואם לתבנית מסויימת. אז יש תבניות מסויימות עבור J2EE. עוד לא יצא לי להתעמק בזה ממש אז אני לא יכול להרחיב. צרפתי לינק לאתר באיתן (שההסברים בו דומים באופן מדהים להסברים בספר הנ"ל...). אין בו כל מה שיש בספר, אבל אתה יכול לקבל התרשמות בסיסית.

תודה ../images/Emo13.gif

את ההתרשמות שלי מטכנולוגייה קיבלתי עוד מלפני הרבה זמן (אבל הרוב נשכח
) אז פרקי הדוגמא של הספר ריעננו את זכרוני. אני מכיר את הלינק הזה אבל טכנולוגיות אני מעדיף ללמוד דרך ספרים (למעט HTML, JS ו-כיום אני גם לא ממליץ לקנות ספרים ב-ASP אלא ללמוד מהאינטרנט)

למעלה