JS-כמה שאלות

demultiplexer

New member
JS-כמה שאלות

1. גישה לEVENT דרך EVENT אחר. איך אני משנה ערך של ONCLICK בעזרת ONCLICK אחר ? איך אני ניגש לONCLICK השני דרך הONLICK הראשון בDOT SYNTEX ? לדוגמא אני רוצה לעשות כפתור שכשאלחץ עליו יעשה לי
alert("hey")​
וכפתור שני שכשאלחץ עליו הוא שינה את התפקוד של הכפתור הראשון ויעשה אותו
alert("hello")​
איך ניתן לעשות את זה ? 2.איך אני מציב משתנה בתג ? כלומר אני רוצה שבתוך TEXTAREA יופיע לי כברירת מחדל טקסט שנמצא בתוך משתנה. אז אני צריך להציב את המשתנה בין תגיות
<textarea>להציב כאן את המשתנה</textarea>​
איך אני מציב שם את המשתנה ? 3. איך אני מוסיף שורות לקוד בעזרת EVENT ? נניח אני רוצה עוד OPTION בSELECT של טופס. איך אני מוסיף מוריד או משנה שורה בתוך התג SELECT ? 4.איך עשו בהוטמייל שבוחרים מדינה מתוך SELECT אז הSELECT של הערים משתנה ונותן לבחור רק מהערים שנמצאות בתוך המדינה שבחרנו בSELECT לפני. איך משתנה הSELECT השני ?

selalerer

New member
תשובה ועצה....

נתחיל בעצה: אתה נורא לחוץ לקבל תשובות, יכול להיות שזאת תסמונת של גיל צעיר אבל כדאי לך להירפא מההרגל הזה, הוא פשוט הופך את החוויה של לעזור לך להרבה פחות נעימה. באופן כללי, אל תדרוש תשובה, תבקש אותה בנימוס. ועכשיו לטכלס: אתה יכול לשנות את הטיפול במאורע בJavaScript בעזרת מאפיין האירוע של האובייקט שאותו אתה רוצה לשנות. לדוגמא בכדי לשנות את הטיפול באירוע click של כפתור, תעדכן את התכונה onclick של הכפתור. לדוגמא:
<html> <script language=javascript type=text/javascript> function my_onclick1() { alert('onclick 1 !!!'); } function my_onclick2() { alert('this is 2 !!!'); } var changeTo=2; function change() { var b1=document.getElementById('b1'); if(b1) // check that I got the object! { switch(changeTo) { case 1: b1.onclick=my_onclick1; changeTo=2; break; case 2: b1.onclick=my_onclick2; changeTo=1; break; } } } </script> <body> <input type=button value="I do diferent things" id="b1" onclick="javascript:my_onclick1();"><br> <input type=button value="I change what he does" id="b2" onclick="javascript:change();"><br> </body> </html>​
מה שחשוב לדעת זה שאתה חייב לשים בתכונה onclick פונקציה, כי מתבצעת קריאה למה שאתה שם שם ואי אפשר לקרוא לשום דבר אחר חוץ מפונקציה, אם אתה רוצה לשים סתם קוד בלי ליצור פונקציה, אתה יכול ליצור פונקציה באותה השורה ופשוט למלא אותה בקוד. ככה:
b1.onclick=function () {alert('command1');alert('command 2 !!!');};​
ובכדי לקרוא לפונקציה עם פרמטרים מסויימים, אין לך ברירה אלא להשתמש בכתיב הזה, זה אומנם אומר פונקציה שקוראת לפונקציה, אבל זה למעשה קורה גם כשאתה כותב בonclick בHTML שם של פונקציה, שני המקרים שזה לא קורה הם שאתה כותב ישר את הקוד שאתה רוצה בHTML או כמו שעשיתי בדוגמא הראשונה, ואז יש רק קריאה אחת לפונקציה (לא ששתיים זה ממש נורא
). הנה דוגמא לקריאה לפונקציה עם פרמטר:
b1.onclick=function () {my_func("blabla");};​
אני מקווה שהבנת מה שקרה פה, אם לא, אז שאל. בהצלחה

demultiplexer

New member
הבנתי, בנוגע לשאלות האחרות

3. איך אני מוסיף שורות לקוד בעזרת EVENT ? נניח אני רוצה עוד OPTION בSELECT של טופס. איך אני מוסיף מוריד או משנה שורה בתוך התג SELECT ? 4. איך אני יכול למחוק שורה מהקוד או להוסיף שורה ? 4.איך עשו בהוטמייל שבוחרים מדינה מתוך SELECT אז הSELECT של הערים משתנה ונותן לבחור רק מהערים שנמצאות בתוך המדינה שבחרנו בSELECT לפני. איך משתנה הSELECT השני ?

selalerer

New member
חפש תיעוד ודוגמאות קוד, לכל אחד מהד

ברים שאתה מבקש יש בשפע ברשת, זה סקריפטים סטנדרטיים.

demultiplexer

New member
אני לא מחפש סקריפט אני מחפש לוגיקה

מה העיקרון ? איך מכניסים/מוחקים/משנים שורה בקוד עם EVENT בסקריפט

למעלה