JRI POLAND

קרן 10

New member
JRI POLAND

הגעתי לאתר זה במהלך הכנת עץ המשפחה.אך אתר זה נראה לי מסובך ביותר. אולי מישהו יוכל להנחות אותי כיצד משתמשים באתר זה וכיצד אוכל לאתר מידע אודות משפחתי באתר זה. תודה, קרן

gcarmi

New member
JRI-Poland

שלום. כל מה שאת צריכה לדעת נמצא בארבעת החלונות עם כותרת חומה בצד שמאל של מסך הכניסה. החשוב ביותר, מנגנון החיפוש, נמצא בחלון השני מלמעלה תחת הסעיף - Search the Database הקליקי שם ותיכנסי למנוע החיפוש המצוין שלהם. את מקליקה שם משפחה עם או/בלי שם עיר ו/או ארץ והעסק מתחיל לעבוד. את מקבלת עמוד ובו כל השמות התואמים לפי D-M soundex - שיטת סאונדקס שפותחה במיוחד לגניאלוגיה יהודית ע"י רנדי דייטש וגארי מוקוטוף. בד"כ התוצאה היא שם משפחה שם פרטי, שנה, ופרטים נוספים כגון - מספר התעודה (לידה-נישואים-פטירה) והפנייה למספר המיקרופילם (של המורמונים) או מקור המסמך (מספר הכרך בארכיון הפולני ממנו הופק המידע) וכל זה ממוין בסדר אלפביתי לפי שמות הערים. היתר זה עבודה שלך - להגיע לאותם מסמכים, וזה כבר סיפור אחר. בכל מקרה כדאי לקרוא את ההקדמה (Introduction)- חלון שמאלי עליון. גדעון.

(כבר התגעגענו, גדעון...)

שמח שחזרת לאחרי כמה שבועות של שקט...
ארנון

בואי ננסה לעזור לך... ../images/Emo6.gif

היי, קרן! אכן, ה - JRI-Poland הוא אתר חשוב מאוד למי שמחפשים שורשים בפולין. האתר מכיל רישומי תעודות מלפני 100 שנה ויותר (ולא חדשות יותר). השימוש מעט מורכב, אך פעלי לפי השלבים הבאים: 1. קיראי את ההקדמה (הארוכה למדי, אך חשובה מאוד); 2. בדקי אם העיירות שאת מחפשת מידע לגביהן - נמצאות ברשימת העיירות. לגבי כל עיירה, מפורט השיוך שלה (פלך, מחוז) וגם סוג המידע הקיים (אילו תעודות, שנים, מי אחראי...); השלב החשוב ביותר 3. גשי לעמוד החיפוש, לכי לחלק התחתון שבו, הכניסי את שם המשפחה באנגלית, וודאי שמסומן: Daitch-Motokoff Soundex מימין, הכניסי את שם העיר, אם יש לך אז גם את המחוז והפלך - ובצעי חיפוש
טבלת התוצאות דורשת עיון, אך היא אינה מסובכת להבנה.
(אם יש עוד שאלות - אל תהססי לחזור...) ארנון

קרן 10

New member
מצאתי... ומה עכשיו???

תודה על עזרתכם הרבה בהבנת JRI-INDEX ולאחר שלא האמנתי שאגלה משהו אודות משפחתי,גיליתי רשומה אודות סבי ז"ל (אביה של אימי). למרות שברשומה לא מופיעים הוריו אך העובדה ששני שמותיו מופיעים (וכמובן שם משפחתו) והעיר בה נולד מביאה אותי למסקנה ש99% מדובר בו. ועכשיו, איך משיגים את התעודה הרשמית לגביו, יותר נכון מה אני עושה כעת? לומר את האמת מאד התרגשתי למצוא אותו כי זה המידע היחידי שיש לנו לגביו כי אפילו תמונה לא נותרה לנו ממנו. בינתיים החלטתי לא לספר דבר לאימי כדי לא לטפח בה ציפיות שווא. תודה מראש, קרן

gcarmi

New member
מצאתי... ומה עכשיו ??

קרן - עכשיו מתחילה העבודה. יש לך שלוש אפשרויות להגיע לחומר הנ"ל, ושלושתן לא קלות. 1. לנסוע לעיר בפולין בה נמצא הארכיון האיזורי ולנסות להגיע לחומר. זה מורכב ויקר. 2. לשכור חוקר מקומי שיעשה לך את זה - גם מורכב ולא יותר זול, אולי קצת 3. דרך אתר JRI לשלוח מכתב לארכיב המתאים עם בקשה לקבל העתק של המסמך המבוקש. זה יותר זול ממשתי האפשרויות הקודמות אבל עם סיכויי הצלחה יחסית קטנים. יש גם אפשרות רביעית - אם מדובר במסמך שמלפני 1884-7 יש סיכוי למצוא אותו במיקרופילמים של המורמונים, אבל זה שוב עסק יקר, אלא אם המיקרופילם הנ"ל נמצא בבית התפוצות. אם הוא שם ( וזה את יכולה לברר באתר ה- JRI ) זה פשוט וזול. אם הוא לא שם את בבעיה - צריך להגיע לספריה (FHC - Family History Center) מורמונית, ואין כזאת בארץ, וגם לא תהיה. גדעון.

למעלה