מסוכן?
אני זוכר במירוץ ראלי פריז דאקר אסרו על אופנוענים להשתמש במכשיר נווט לווני בגלל זה התעניינתי במכשיר. עדין לא ראיתי אצל אף אחד בישראל שיש לו כזה על הקטנוע. אני אגיד מה באמת מסוכן זה נהגי המכוניות שממהרים לכל חור וכל פעם אני שומע אותם מצפצפים לי מאחור. למשל אתמול עשיתי הרצה לכיוון ראש הנקרה ובאחד הכבישים הראשים של נהריה בפירוש יש תמרור המורה איסור מעל 60 קמ"ש יש גם שלטים של עיקון מסוכן ומשולשי אזהרה ואפילו יש תמרורים שמודיעים על מצלמות אכיפה ויש קן לבן רצוץ מבלי שום קווים מקובקבקים לא מצד שמאל ולא מצד ימין. ומה עושים לי נהגי הפחיות? מצפצפים מאחור ,עוקפים אותי בקן לבן וכל זה כדי שהם יסעו שם 80-90 קמ"ש במקום שצריך לנסועע 60 קמ"ש. עד שהתשלבה בתנועה ניידת משטרה תנועה,וכן ננתי לה להתשלב כדי לנסוע מאחוריה אף נהג פחיות לא צפצף לי ולא עקף בקן לבן. אחרי זה חזרתי לקריות מכביש חיפה עכו,מכיוון חיפה פניתי לכיוון קרית חיים ברמזור. לא רק שהצומת לא היה פנוי בגלל שמשאית שנכנסה לפני נתקעה עד שהמכונית שלפני היה צריך להכנס בפקק של רחוב בן צבי. לא רציתי להכנס ,אלא שאחד שרעמוטה נהג פחיות דפוק ישר צפצף לי מאחור נכנסתי ולפתע רמזור צהוב ואני באמצע הכביש מאחורי המשאית-בלי ברירה ישר עקפתי את נהג המשאית תוך כדי סיכון חיים! בדרך בפקק התברר לי שהיתה תאונת אופנוע של 500 GS סוזוקי ראיתי על יש השוטר נעלי ספורט ובגדים וקצת דם ואת האופנוע העלו על הרכב. משם המשכתי במנהרה של קרית חיים על יד האצטדיון,בפניה לקרית ים בפירוש יש תמרור משולש האטה! שלוש מכוניות שהיו לפני התשלבו יפה מאוד-חיכו ,ראו שפנוי ונכנסו לתנועה. עד שהגיע תורי עוד לא הספקתי להגיע לקן הלבן וכבר נהג פחיות מצפצף לי... מתוך התחשבות בבן כלב שיפסיק לצפצף נכנסתי איכשהו לכביש ואחד המכוניות האטה.. בקרית ים בכיכר המנורה--זה כבר היה השיא!!! באחד הכבישים הראשיים החד סטרי בשתי נתיבים-המתנתי בכיכר עם עוד רכב שהיה לידי ונתנו זכות קדימה למכוניות מימין שנכנסו לכיכר. משום מה נהג המכונית החליט לנסוע-ואני לא הייתי יכול לנסוע בגלל שהוא חסם לי את שדה הראיה איך ששמעתי נהג מאחור מצפצף לי "קדימה סע" נצמדתי לאותו נהג רכב שהחליט להכנס לכיכר אך כנראה האדיוט לא מספיק שהוא חסם לי את שדה הראיה -הוא רצה להכנס לכיכר כשיש שם מכוניות,הוא חשב שהוא יצליח במהירות לעבור ולא הצליח-עצר. אני לעומת זאת שלא רואה כלום-בגלל חסימת הראיה-כמעט התנגשתי באותו רכב שהייתי אמור לתת לו זכות קדימה. נהג הרכב התעצבן נורא וצעק עלי--ובצדק!!! אם עוד פעם אחד אני ישמע שאיזשהו נהג מכוניות מאיץ בי למהר ומצפצף מאחור אני יורד מהקטנוע דופק לו את הקסדה בראש! אפילו שיש תמרור עצור!!! שמחייב לעצור-לא להאט ולא לנסוע לאט--לעצור!! אני לא מספיק לעצור וכבר הם מצפצפים ... האדיוט שצפצף מאחור והאיץ בי למהר בצומת..בכביש החוף של קרית ים-קרית חיים ננתי לו לעקוף אותי אחרי שהגעתי לקרית חיים ראיתי שהוא נעצר על ידי מהירות מופרזת . אותו דבר בנהריה!! אם נהגי מכוניות מאצים בכם מאחור בצפצפוף-שימו זובי עליהם! מוטב לחכות כמה רגעים מאשר לאבד את החיים ברגע