"Journey Through the Past"

AeroTom

New member
"Journey Through the Past"

בסוף חודש מרץ השנה, אחרי שהוצאתי לא מעט כסף על דברים מסויימים וכשביוני מחכה גם נסיעה לגרמניה, עשיתי עם עצמי ניסוי ואמרתי שאני לא קונה שום אלבום חדש מכספי בחודשים אפריל-מאי. לא צריך להגיד לאנשים פה שזה דבר לא קל לעשות לאנשים מסויימים. חודש אפריל עבר בסדר והחזקתי מעמד, וחצי חודש עבר גם בתוך מאי, עד שהגיע השבוע הנוכחי והרגע בו החזקתי אלבום מסויים בידיים ולא יכולתי כבר להתאפק. האלבום הזה הוא ההוצאה השניה במסגרת "הוצאות הארכיון" של ניל יאנג - Live at Massey Hall 1971. חודשיים שאני מת לשמוע אותו מאז שוחרר וכבר לא יכולתי לעמוד בזה. התוצאה - החזקת מעמד חודש וחצי, וקצת מעל שעה של התענגות קסומה מאלבום לייב נפלא. אחרי אלבום ה-Fillmore הנהדר בסוף שנה שעברה, מגיעה הפנינה האמיתית לדעתי של הוצאות הלייב הללו. יאנג, בן 25, חוזר הביתה לעיר הולדתו עם הופעה אקוסטית אינטימית ב-Massey Hall הישן. מסוג האולמות שכ"כ מתאימים לאירוע פשוט-קסום שכזה. אחרי 3 אלבומים של יאנג לבדו הוא מבצע כאן שירים מאלבומים אלו, משיתופי הפעולה האחרים שלו, ועוד שירים שמבוצעים כאן לראשונה לקהל באולם לפני ששוחררו רשמית (5 מהם יגיעו באלבומו הקלאסי הבא-Harvest שייצא שנה אחרי ההופעה הזאת). חמוש בגיטרה אקסוטית והפסנתר, יאנג נשמע נפלא ואווירת ההופעה המיוחדת הזו מעלה חיוך של סיפוק גדול. כמה מתאים לפתוח את ההופעה הזו עם "On the Way Home" שאחריו מגיעים שורה של ביצועים מרנינים לשיריו של יאנג. מאוד נהנתי גם מהדיבורים שלו עם הקהל באמצע ההופעה. נשמע שהוא במצב רוח חופשי ונהדר, זורק משפטים משעשעים אפילו, והכי כיף לשמוע אותו מציג את השירים החדשים כגון: Old Man השילוב המחובר של - A Man Needs a Maid / Heart of Gold Bad Fog of Loneliness שמקבל פה שחרור רשמי ראשון The Needle and the Damage Done ועוד. הקהל מקבל את החשיפה לשירים שהוא לא מכיר באהבה גדולה ואני ממש מתקשה לדעת מי נהנה יותר מההופעה הזאת; הקהל שם, יאנג עצמו, או אני, המאזין... מתוך 17 הרצועות בהופעה ובאלבום יאנג מבצע את השירים האקוסטיים באופן פשוט מושלם. יפה, מרגש, מרטיט, מדהים, תקראו לזה איך שתרצו. כשהוא ממשיך לעבור על שירים מוכרים שלו כבר כמו Helpless, Cowgirl In The Sand, Tell Me Why ו-Down By The River, הצלילים פשוט עושים את דרכם לא רק לאוזניים של המאזין, אלא ממש לתוך הורידים ישר אל הנשמה. יש משהו מאוד פשוט, ועם זאת כ"כ קסום, בהופעה אקוסטית כזאת. וניל יאנג עושה זאת הכי טוב שאפשר. למשך קרוב ל-70 דקות "Live at Massey Hall" עשה לי מה שלא הרבה אלבומי לייב גורמים לעשות. הוא נותן לך הרגשה של אלבום חובה, של ערב מלא וקסום שמוגש לך כאן כדי להעלות לך חיוך של הנאה מהופעה פשוטה שמראה לך את החוזק במוזיקה הבסיסית, האקוסטית הזאת (וכן, גם מראה לך עד כמה גדול ניל יאנג וכמה קסומים הם הדברים המופשטים יותר במוזיקה שלו ובכלל). בהחלט מאלבומי הלייב היותר טובים שיצאו ששם דגש חזק על הצד האקוסטי הכ"כ נפלא של הבחור הקנדי הזה. הערב הזה בטורונטו מה-19 בינואר 1971, גרם לי לשבור את הנסיון שלי חצי חודש לקראת הסוף. אבל זה היה שווה את זה...כי אם כבר עושים משהו, אז עושים אותו עד הסוף...ניל יאנג ב-Massey Hall הוא בהחלט מהאלבומים שיוכלו לגרום לך לעשות דברים כאלה ועוד להשאיר אותך עם חיוך מסופק והנאה גדולה אחרי זה. כי לא כל יום מקבלים הזדמנות לחזור יותר מ-3 עשורים אחורה לערב מיוחד שכזה ולהרגיש את הקסם שהיה שם באוויר. לא כל אלבום נותן לך את התחושה הזאת של ה-"Journey Through the Past"...יאנג עושה זאת כאן ומשאיר אותך עם טעם לעוד.

garcia

New member
כמעט שהצלחת לעבוד עלי

חשבתי שהנה מגיעה סקירה על הסרט הגנוז של ניל יאנג Journey Through the Past מ-1973 והופה הנה סקירה על ההופעה של ניל יאנג. כבר כמה שבועות שה-CD ו ה-DVD שוכבים להם סגורים בחבילה מאמזון בפינת האוכל. פשוט אין לי זמן לפתוח את החבילה (למרות שקניתי אותו בגלל הדי וי די).

melancholy man

New member
צא כבר ההוצאה עם ה DVD?

אני מכיר מישהי שתשמח לשמוע... אולי מישהו כותב איך ה DVD?

AeroTom

New member
כן, קיימת גם בחנויות בארץ

דווקא במקרה הזה אני הפתעתי את עצמי לגמרי ולא קניתי את הגרסה עם ה-DVD. בדרך כלל במקרים כאלה אני תמיד נגרר להוצאות המורחבות עם הבונוסים וכו'...הפעם הסתפקתי בגרסה הרגילה.

garcia

New member
בשבת קודש

נפתח את החבילה ונחווה דיעה על הדי וי די. וסתם ככה בקטנה, הנה ביצוע של CSNY לשיר Down By The River מההופעה בפסטיבל ביג סור בספטמבר 1969 כשהם מופיעים על שפת הבריכה. 6.5 דקות של pure music. הקטע (שנראה פה ברזצולציה נמוכה קמעה) נלקח מהסרט הגנוז Celebration In The Big Sur. חבל שאין עוד קטעים מהסרט הזה ב-YouTube. אני אכתוב סקירה קצרה על הסרט הזה בעתיד הקרוב.

Barmelai

New member
רק תשתה מים קודם

או טקילה או ערק זחלאווי, מה שאתם שותים שם בדרום כשאתם רעבים

Barmelai

New member
קיבלתי את ה DVD

אבל צרוב, אז לא נחשב
לא אקלקל לגרסי את המפגש הראשון עם הדוד ואתן לו את זכות הראשונים לספר עליו. רק אומר שהדעה שלי מעורבת.

AeroTom

New member
מצטער שהטעתי ../images/Emo13.gif

ויאלה, גרסיה, נראה לי הגיע הזמן לפתוח את החבילה...

Barmelai

New member
It's lots of fun to have you there

בשמיעה הראשונה של הדיסק הייתי די בשוק. גם רשימת השירים המבטיחה שעל העטיפה לא הכינה אותי לבצועים על הבמה. ניל יאנג בשיא מכל בחינה אפשרית. אמנם אין חידוש בשירים, כולם מוכרים חוץ מאחד, נדמה לי, אבל זה לא העניין. ניל אסף שירים מהעבר ההוה והעתיד (של 1971) וניסה אותם אחד על אחד מול קהל. את ההקשבה הראשונה סיימתי צמא. לא העזתי לקום למזוג כוס מים, נשארתי מרותק לרמקולים בלי לזוז, כשאני נושם נשימות שטוחות. ניל יאנג גמלוני מעט, שער שחור ארוך על פי מידותיו, חולצת פלנל משובצת וג'ינס (כן, אפשר ממש לשמוע את כל זה אבל יש גם DVD) יושב עם גיטרה או פסנתר ופוצע את הנשמה. הקול שלו כאילו מעולם לא היה עדין יותר, שברירי יותר, מלטף את המלים או לואט אותן כאילו הן שברי זכוכית בפיו. אני מקשיב לו וגוש גדול וחם נאסף בחזה, אני יודע שהקול הזה איננו יותר. גרונו של יאנג בן ה 60 התעבה. הקול הגבוה שמפלרטט עם המלים ונשבר סביב הלחן מת ונותר כלוא בתקליטים הישנים. והנה עוד אלבום חדש-ישן והאלבום הזה אוצר בתוכו את הסודות הכי יפים של ניל יאנג, שיר אחר שיר ברצף בלתי פוסק של אינטימיות, יופי וחום. זאת המתנה הכי יפה מניל יאנג לאוהביו, אני לא מאמין שתהיה עוד אחת כזאת בסדרה הפנטסטית של הופעות המתהווה מול עינינו ממש. רק הקשיבו ל OHIO, מעולם לא שמעתם אותו ככה. COW GIRL IN THE SAND ו DOWN BY THE RIVER ערומים ונרעדים בתמצית היפעה שלהם. SEE THE SKY ABOUT TO RAIN שיופיע רק בעל החוף שנים אחר כך מרטיב את העיניים לגמרי. רק DANCE DANCE DANCE מקלקל לי את הרצף, אבל זה באמת גרגר לכלוך אחד בענק פנינים טהור. האלבום הזה הוא חובה. הוא מקפיא את יאנג האקוסטי על כל גווניו ובמיטבו, עם שירם נפלאים, וממסגר את הקול העדין והצעיר שנעלם לתמיד am a child, I'll last a while. You can't conceive of the pleasure in my smile. You hold my hand, rough up my hair, It's lots of fun to have you there.

למעלה