JNB

../images/Emo47.gifלגבי הוודקה...

גם עם תטעמי וויסקי ומיץ שניצל או לחילופין מיץ ביסלי בצל ותסתמי את האף לא תרגישי בהבדלי טעם - זה לא אומר ששניהם הם אותו הדבר עם תמציות ריח לא ענית לי איפה.......

siete

New member
אז לא הבנתי מה השאלה... sorry

ישנם טעמים שניתן להבדיל בינהם גם ללא חוש הריח. אני גם לא יודעת מה ההגדרה של "תמציות ריח" יש מלא מתכונים לוודקה בטעמים, ובאף אחד לא ראיתי "תמציות ריח"

Angel of Chaos

New member
JNB

אני לא בדיוק זוכר איפוא, אבל מישהו כאן טען שJNB הינו סינגל מאלט, מכיוון ששתי מרכיביו עברו זיקוק דודי, אבל בכל חנות שבדקתי בה, הוא נמכר בחלק של ה-בלנדד אני אשמח אם מי שרשם שהוא סינגל מאלט, יסביר לי מהיכן הגיעה ההארה הזו, ואיפוא אני יכול למצוא תיאור מדויק של איך מקטלגים ויסקיים.

עכשיו הבנתי...../images/Emo47.gif

למה רשמת "לא עניתי לך".... וגם למה הסטודנטית........ לקח לי זמן אבל הבנתי בסוף... אני מקווה שאת לוקחת את זה בהומור... חוצמזה אז מה נסגר עם הטעמים/ריחות ... נראה לי שאין ברירה ולשאול דרגת על....

siete

New member
לא עניתי לך, כי עניתי לthenewone

העקשן. רק לחצתי על "שלח" אחריך... הכל בהומור

thenewone

New member
הוא לא סינגל, הוא בלנדד

הנה קישור, שם אתה יכול גם ללמוד על וויסקים, וגם לראות שהג'י אנד בי, הוא בלנדד. http://www.scotchwhisky.net/blended/blended2.htm

Angel of Chaos

New member
אז בכל מקרה

גם שילוב של ויסקיים עם זיקוק דודי זה בלנדד ? ומה ההבדל בין pure ל watted ? סורי על הJ&B אני קצת דיסלקט (כנראה), ולא מתמצא בויסקיים יותר מדי (עדיין), וגם עוד לא נתקלתי בBNJ, שכבר הבנתי שהוא בלנדד.

thenewone

New member
כל הוויסקים הסקוטים הם בזיקוק

דודי, אין קשר למאלט, לפיור או לבלנדד. בלנדד הוא פשוט חיבור של וויסקים מכמה מזקקות, כאשר מדובר על כמה סוגי וויסקי, לא רק על וויסקי מאלט (לתת). סינגל מאלט, כשמו כן הוא, סוג אחד של מאלט, מזקקה אחת, לא חבית אחת (אלא אם מצויין על התווית סינגל ברייל). פיור וויטד, שזה נדיר ביותר. זה שילוב בין הבלנדד ולסינגל. מדובר על וויסקי מסוג אחת של מאלט, כמו בסינגל מאלטים, אבל מעורבב עם עוד סוגים של סינגל מאלטים. ז"א מדובר בעצם בערבוב של סינגל מאלטים, לוויסקי אחד.

../images/Emo47.gifמה לא היה ברור

בשרשור הארוך שהיה למטה !!!!!!!!!!!!! בלנדד הוא שילוב של גריין וויסקי ( וויסקי דגנים ) שנעשה בזיקוק רציף, בתוספת של מאלט וויסקי שנעשה בזיקוק דודי - המאלט מהווה בסביבות 30% מהוויסקי ובעצם נותן לו את האופי שלו !!! סינגל מאלט הוא לתת שעורה וכל התערובת מגיעה ממזקקה אחת. פיור מאלט הוא לתת שעורה והתערובת מגיעה ממספר מזקקות !!!!
אלון, סניפטר ושות' תשעו פה קצת סדר מה קורה איתכם......... סתם ....

hermis1

New member
../images/Emo24.gifסוף סוף, תודה לאל

מישהו בפורום הזה יודע מה הוא מדבר, ולא עוד חבורה של "שמעתי מחבר ששמע מידידה של דודה שלו שהייתה ברמנית בצנעא" מלווה בציטוט שמסמר את השערות, בסגנון "וויסקי אירי זה מקישקע של פרה וסקוטי זה מפרחי בר" ברול הבא דן האדום (לפחות פעם ראשונה שאני רואה אותך) אם היה צדיק אחד בסדום, היא לא הייתה נחרבת...

די, נמאס לי כבר מהדיון הזה ../images/Emo6.gif

כמה פעמים אפשר שוב ושוב לטחון מזה בלנדד/סינגל/פיור/גריין/אירי/סקוטי/אמריקאי/קנדי -- הכל כבר נכתב שוב ושוב ושוב בפורום. בפורומים אחרים שאני בהם (למשל לינוקס), היו אומרים על זה -- RTFM, כלומר Read The Fine Manual (או Fucking Manual, אבל שיהיה
), ובהקשר של הפורום -- תעשו חיפוש אחורה בפורום ותקראו במקום לשאול שאלות שוב ושוב.

siete

New member
קיבלתי: No manual entry for malt

החיפוש בפורום לא עובד (לפחות אצלי במחשב...) אולי כדאי שנקמפל FAQ קטנטן על ווסקי? ובעברית? מוש, זה אפשרי?

siete

New member
לא נכון! ../images/Emo66.gif

כל הווסקים הסקוטיים מיוצרים בסקוטלנד. כל הווסקים מאלט הם בזיקוק דוודי. Scotch - ווסקי מסקוטלנד!
Malt - מיוצר מלתת בזיקוק דודי ושאר המונחים: Grain - בזיקוק רציף (לאו דווקא לתת!) Malt - Single Malt אבל ממזקקה יחידה Vatted Malt - ערבוב של Single Malt Blended - ערבוב כלשהו של Malt וGrain בד"כ %40 %60 לטובת הזול יותר...

thenewone

New member
אין וויסקי סקוטי בזיקוק

רציף, וויסקי סקוטי הוא בזיקוק דודי, הן הבלנדד והן המאלט. הרציפים הם האמריקאים והקנדים, והאירי שמסיים בזיקוק רציף. פיור וואטד זה בדיוק אותו הדבר. שוב, אתם מוזמנים להיכנס לאחד מאתרי הוויסקי הטובים בשביל לקרוא שם את ההגדרות המדוייקות. http://www.scotchwhisky.net

למעלה