JLPT בישראל?

Obake

New member
לא...

שלחתי אימייל לשגרירות ואמרו לי שאי אפשר בארץ =(

Obake

New member
Japanese Language Proficiency Test

זה מבחן שיכול לקחת כל אחד שהוא לא אזרח יפן כדי לקבל תעודה של בקיאות בשפה או סתם כדי לבחון את היידע שלו... יש למבחן ארבע רמות, (4 - הכי קל, 1 - הכי קשה) ואפשר לקחת את המבחן בתוך יפן וגם בכל מיני ערים ברחבי העולם... אבל ישראל זה לא אחד מאותם המקומות למרבה הצער =( הינה קישור לאתר הרשמי ^^"

jonbaum

New member
ואלה איזה אידיוט אני

בטח שאני יודע מה זה המבחן הזה - אפילו עשיתי אותו פעם (עברתי רמה 1). פשוט לא זיהיתי את האותיות. תמיד קראנו לו בשם היפני שלו. 日本語能力試験 הבחינה נערכת כל שנה בדצמבר ביפן ובכל מיני מרכזים בעולם.

jonbaum

New member
בטוקיו

בסוף 99, לפני שעזבתי את יפן. עשיתי גם את הבחינה ביפנית עסקית של JETRO, אבל אותה עשיתי כאן בדבלין.

tals56

New member
נגיד אתה דובר אנגלית

ואני בטוח שאתה דובר, אתה מכיר מילים שקשורות לעולם העסקים?,משום מה לא נראה לי.

GnomeBubble

New member
נראה לי שזה עניין של הגדרה

לפעמים ראיתי מקומות שבהם "יפנית עסקית" נחשבה ליפנית שאפשר לעבוד איתה, אבל עדיין רמה מתחת ל"שליטה מלאה" (fluent).

jonbaum

New member
פשוט מאוד

ב-JLPT, קטעי הבנת הנקרא והבנת הנשמע עוסקים במיני נושאים כלליים - שיחה בין מורה לסטודנט, רשימת קניות לסופר, חוויות מחופשה וכו'. לעומה זאת, במבחן של JETRO, שהוא דרך אגב פי 10 יותר קשה מה-JLPT, הכל שייך לעולם העבודה, עסקים וחברות וכו'. שיחות בין בוס ומזכירה, איש חברה וקליאנט, מכתב מחברת ספנות שמודיע מתי מטען יישלח, התיעצות בין שלושה קולגות וכו'.

jonbaum

New member
באמת היה מפחיד

גם שם יש כמה רמות, כאשר רמה 1 היא הקשה ביותר. יש בלינק שצרפתי כל מיני דוגמאות של שאלות. הצלחתי איכשהו לעבור רמה 1. לא יודע איך.

GnomeBubble

New member
ולפי זה עכשיו גם הוסיפו רמה 1+

לפי מה שהבנתי מהלינק הרמות הן לפי ציונים, נכון? זה לא מבחנים נפרדים לכל רמה כמו ב-JLPT.

jonbaum

New member
אני לא חושב שזה חידוש

אמנם לא התעמקתי באתר, אבל גם בעבר היה מבחן כזה. יש את המבחנים בכתב (לא זוכר כמה רמות), ומי שעובר את רמה 1 זכאי לעשות את הבחינה בעל-פה, שבה צריך לעשות מיני ROLL PLAY וכו', לראות אם האדם יודע לתקשר נכון בכל מיני סיטואציות, ושם אין עניין של לעבור או להכשל, אלא פשוט ציון. אני עשיתי את הבחינה הכתובה כאן באירלנד, אבל בשביל לעשות את הבחינה בעל פה היה צריך לנסוע לטוקיו (תוך שנתיים מיום הבחינה הכתובה), ולכן לא עשיתי את הבחינה בעל פה.

למעלה