JLP acoustic ...

Jagged chaos

New member
JLP acoustic ...

Jagged Little Pill acoustic הצליח לשבור את המנחוס שיש על הדיסקים האחורנים של אלאניס? הוא מזכיר לכם את אלאניס שלפני שנת 2000? היה שווה? דיסק טוב או לא? לדעתי, הוא בכלל לא משהו, הוא לא מצליח להחזיר את אלאניס למה שהיתה פעם. רשמתי כבר הפעם העיבודים טובים - אבל הרגש חסר, Jagged Little pill הוא אלבום כל כך טעון שכל משפט בו נשמע עם רגש ואפשר להתפס עליו, אלאניס היום רואה את זה כבר במבוגרת ושרה את השירים כמו "אימא שמייעצת לילדים שלה איך לעבור את מה שהיא עברה", בדיוק ככה לדעתי, הקול שלה בכלל לא נשבר והיא לא מאתגרת אותו בכלל. ואולי רק אני רואה את זה ככה - אבל בגלל הנימה האימהית הזאת , בצורה קצת אישית אולי (ואני מהסס אשכרה להגיד את זה) - זה נשמע בצורה של התנשאות בצורה נחמדה\מלקקת. הדיסק הזה הוא כל כך צפוי ואקוסטי, הייתי מצפה מאלאניס קצת אינדיוידואליות וגאוניות שכל כך היו מאפיינים אותה, הכלים צפויים מידי, כנראה שרק ב- SFIJ היא חשבה על משהו כל כך אישי וגאוני.. :-\ אני לא מתלהב ונותן לאלבום - 5\10 ... כי היה ממש עדיף שכבר אולי תעשה MTV UNPLUGGED 2 JLP, כלומר שתבצע את זה בהופעה, היה נשמע יותר טוב בדוק.

Crazy Figgy

New member
אני כ"כ לא מסכימה שוב...

ברור לי שJLPA לא הולך לשחזר את תהילת המקור, אבל הדיסק בפני עצמו מצוין. כן, מצוין. לפי דעתי HIMP האקוסטי טוב בהרבה (!!!) מהראשון. הרבה יותר נוגע, אישי והרמוני. ובכלל, מה זו ההתרפקות הזו על אלאניס מלפני שנת 2000? כאילו עכשיו היא לא אמנית,זמרת, מוזיקאית, כותבת מדהימה. אני חושבת שהיא דווקא כן מראה המון גאוניות ואינדיבידואליות בדיסק האקוסטי בזה שהיא לקחה שירים כ"כ מוכרים ואהובים ושינתה אותם. כל שיר מעביר עכשיו תחושה שונה למאזין. אני יודעת שלי זה עושה את זה. הקול שלה חזק מתמיד וכן, שונה ממה שהיה. אבל מה הטעם בלהוציא את JPL שוב בלי החידוש? שבירת הקול לא מרמזת על אתגור. ה-ר-ב-ה מהשירים של אלאניס הם מאתגרים כמו שהם עכשיו, אני פשוט חושבת שטכניקת השירה שלה השתנתה. אבל העוצמה עודנה קיימת והיא בהחלט מורגשת. אני לא חושבת שהעובדה שהיא לא נותנת לקול שלה להפוך לצרחה משרה נימה אמהית... אני פשוט לא רואה את זה. ברגעים אלה אני מקשיבה לדיסק ומנסה להבין את ההתנשאות שדיברת עליה ואני פשוט לא שומעת אותה. אלאניס מרגשת אותי ברמות שאני לא יכולה להסביר אפילו. עכשיו, כשאני שומעת את Forgiven, אני יכולה להגיד בוודאות- מבחינתי, הדיסק הזה הוא 10. אני הולכת לחרוש על הדיסק עכשיו...

o0Invisible0o

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

וגם אהבתי את הארכת הקול הזאת [נו אני לא מבינה במוזיקה, אין לי מושג איך לקרוא לזה..:X] בפרפקט ובמרי ג'יין.

Rוית

New member
למה שהוא יחזיר את אלאניס לפעם?

אם זה היה עוד JLP כמו "פעם" אז מה בעצם עשינו פה? אז זה באמת יהיה להוציא את אותו דיסק טוב.. דווקא בגלל השוני הזה בו, שהוא אותו JLP ועם זאת דיסק שונה לחלוטין, זה כל היחוד.. אני לא אומרת שזה דיסק מופת, שזה אחד המדהימים ושאלאניס התעלתה על עצמה אבל אין ספק שזה דיסק מיוחד.. נכון, יש בו את הקטעים שבהם הרגשתי שאלאניס שם בשביל לשיר שוב טיפה שונה וזהו, אבל בעיקר הורגשו הקטעים שאלאניס שרה מכל הלב, בצורה הרבה הרבה יותר מפוכחת ובוגרת.. ובעצם, זה כל היופי באלבום - לשיר את אותם דברים מנקודת ראות שונה, בוגרת יותר, מפוכחת יותר, שלמה יותר.. וזה - היחוד של הדיסק.. להתחיל להשוואת את זה לאלאניס של פעם... WELL.. מזמן הגעתי למסקנה שחייבים להפסיק להשוואת את אלאניס לעצמה כי זה לא נותן כלום...

למעלה