Jews

Jews

איני בטוח שזה הפורום המתאים לשאלה הבאה אבל הרשו לי לנסות. לפני ימים אחדים נשאלתי, במסגרת התכתבות עם אשה קנדית העונה לשם המשפחה שלי, שאלה מעניינת: מאימתי התחילו לציין את בני דת משה במלה: JEWS ומהיכן נובעת מלה זו. ערכתי סקר קטן, שטחי וראשוני משלי ומצאתי כי המלה "יהודי" ונגזרותיה מתורגמת לאנגלית במהדורה הנמצאת בידי בצורה שונה בספרים שונים. אם בירמיהו נכתב JEHUDA הרי במגילת אסתר מופיעה כבר המלה JEW כך גם בנחמיה. מסקנה ראשונית ובלתי מחייבת משייכת את גבול הזמן לחורבן הבית, למרות שהתנ"ך בכללותו נחתם הרבה יותר מאוחר. מעניין אם מישהו נתקל בשאלה ועוד יותר מעניין אם למישהו יש הפתרון.

שילה1

New member
פנה לפורום ביקורת המקרא...

שם יסבירו לך על הרבדים השונים והשילוב ביניבם...

../images/Emo51.gif לשילה, Jews

תודה על ההפנייה. איני "חבר" קבוע בפורום זה אבל אני קורא קבוע ונהנה מאד. מידי פעם מכניס משהו משלי. ההפניה לפורום ביקורת המקרא הפיחה בי תקוה. מה שקיבלתי היתה תשובה שחצנית וריקה מתוכן. מתוך עיון בפורום ההוא ראיתי את ההבדל, והוא בהחלט לטובת פורום זה! ברשותכם אמשיך להתעניין כאן ולא שם. אגב, בעץ שלי יש למעלה מתשע מאות שמות. אני מנהל אותו באנגלית בתכנה שנקראת FAMILY TREE MAKER. נוחה מאד לטעמי. אולי מתוך הרגל. ברכות לחברי הפורום.

למעלה