Jethro Tull - הסקר

מורנא007

New member
Jethro Tull - הסקר

לרגל ההופעה של איאן אנדרסון בארץ. נא לבחור באלבום הטוב ביותר של להקת ג'תרו טאל. מצורפת רשימת עזר של אלבומים אולפן שהועתקה מאתר הלהקה
J-Tull.com: > This Was > Stand Up > Benefit > Aqualung > Thick as a Brick > A Passion Play > War Child > Minstrel in the Gallery > Too Old to Rock and Roll, Too Young to Die > Songs from the Wood > Heavy Horses > Stormwatch > A > Broadsword and the Beast > Under Wraps > Crest of a Knave > Rock Island > Catfish Rising > Roots to Branches > J-Tull Dot Com > Christmas Album​

pinnacle

New member
Thick As a Brick

ללא ספק!!! האלבום הכי פרוגי שלהם וגם יצירת קונספט מצויינת. נ.ב. ברשימת האלבומים חסר Living In The Past שהוא אמנם חצי אוסף אבל קטעים רבים ממנו לא מצויים באף אלבום רשמי!

Osirus

New member
כנ"ל מה שאמרתם

כי אף על פי שאני מעריץ מושבע של רוב החומר של הטאלים,אי אפשר להתעלם מיצירת המופת הקונספטואלית,המרשת ומלאת ההומור הזו

Mr Mustard

New member
Aqualung

למרות שאני אוהב גם את "עבה כלבנה", "מינסריל בגלריה", "שירים מהיער", "עמוד" וכו'... אקוולאנג הוא האלבום השלם ביותר של ג'טרו טאל, פשוט אלבום מושלם, כל שיר בדיוק במקום.

עמית ע

New member
חסרים ברשימה

Living in the Past (תקליט כפול שיצא בדיסק אחד, אסופת שירים מהשנים 69-71 שלא הופיעו בארבעת האלבומים שהוציאו עד אז) 20 Years of Jethro Tull (תקליט מרובע שמכיל המון חומרים שלא יצאו בעבר. למשל, הסינגל הראשון שהלהקה הקליטה, Aeroplane, וגם קטעי הופעה חיה. כשג'תרו טאל חגגו 25 שנה, הם הוציאו גרסה מצומצמת של הלקט הזה ע"ג דיסק) Midnight Cup (דיסק כפול. באחד, הקלטות "שאטו ד'יזאסטר" - האלבום הגנוז מ-73 ובשני עוד חומרים גנוזים שלא יצאו בלקטים הקודמים)

עמית ע

New member
התלבטות קשה מאד

אני אוהב כמעט את כל מה שהם הקליטו עד תחילת שנות ה-80 יש להם מקום מיוחד בלב שלי. דרכם הגעתי לעולם הפרוגרסיב רוק. אבל כיוון שחייבים לבחור משהו, אני אלך דווקא על הקלאסיקה מתחילת הדרך - Stand Up

jbloo

New member
Thick as a Brick

ולסטאנד אפ יש מקום שני שמור מטעמים נוסטלגיים.

giloni

New member
Benefit

אינני מחשיב את ג'ת'רו כלהקת פרוג Par Excellence. להוציא שניים וחצי אלבומים, קשה לכנות את יצירותיהם "פרוג" במינוח המקובל במחוזותינו. כחובב טאל מובהק, שמחזיק ברשותו את כל הארסנל הלגיטימי והפחות לגיטימי של הלהקה, אני רואה בג'ת'רו להקת בלוז-פולק-רוק וככזו, שני אלבומים עולים לי לראש כמועדפים: Songs from the wood שהפולקיות שבו והבארוקיות שבו לוקחים אותו למקום שבו אני נמצא רוב הזמן, עם או בלי קשר ללהקה, ו Benefit שבעיני הוא אלבום המשלב את כל החומרים שמהם עשוייה הלהקה הזו באופן מקסים ואפלולי - כראוי. אני בדעת מיעוט, אבל אני הולך עם Benefit. ואם למישהו יש בעייה עם זה, אני אהיה With you there to Help יקי

Mr Mustard

New member
אחלה בחירה

ואני בספק עם למישהו תהיה "בעיה עם זה". למרות השם הרע שיצא לפורום, סך הכל אנשים טובים.

the band member

New member
יקי, אני לא מסכים אתך...

אין שום דבר בארוקי במוסיקה של ג'תרו. יש להם המון השפעות של פולק, אבל אני לא מצליח למצוא איזושהי השפעה מהבארוק. והשיר שפותח את האלבום בנפיט, WITH YOU THERE TO HELP ME הוא באמת אחד מהשירים היותר יפים ששמעתי...

giloni

New member
בארוק

אני סבור שבאלבומים מינסטרל, סונגס וסוסים כבדים, ואולי קצת גם ב Stormwatch, ישנה השפעה בארוקית רבה על אופי הנגינה, בעיקר של איאן על החליל ושל פאלמר ואבאן על הקלידים. מרגישים באך באוויר באלבומים האלה (למשל בשיר Velvet green). בכל אופן, אני מרגיש.. יקי

למעלה