קח את השיפוטיות עם קורטוב מלח
שיפוטיות על ניהול זמן מכוונת בדרך כלל ל"דברים החשובים בחיים" - קריירה, משפחה, חברה, כאשר סדר העדיפויות המקובל מניח "הקשבה למוזיקה" בתחתית הסולם בתור מין גחמה או פינוק שמתאפשר בתנאי שיש זמן. אני הפכתי את הסדר הזה, קצת בהומור ולכן קח את השיפוטיות עם קורטוב מלח, אבל רק עם קורטוב. יש יותר רצינות מאשר הומור באבחנה שלי. אני שם "הקשבה למוזיקה" על שלב גבוה בסולם. מוזיקה היא הזנה לנפש.
הקשבה למוזיקה, לפחות לחלק מהאנשים בעולם ולהערכתי עבור כל משתתפי הפורום הזה, היא לא פחות חשובה מאימון גופני, קורסים וכל אימון אחר למוח. מוזיקה מאמנת ומפתחת את המוח בדרכים שונות, נוסף על ההעשרה הנפשית והעונג שהיא גורמת. אי הקשבה למוזיקה בהכרח גורמת לניוון של כל מה שהתפתח בזכותה באזורי המודע והתת מודע. ההקשבה למוזיקה היא בנפשנו. ולשם כך, חייבים לנהל את סדר היום עם חלונות מובנים למוזיקה בתוכו.
אל תיקח אותי כל כך ברצינות, אני רק מלהג, לא באמת שופט אף אחד חוץ מאת עצמי ולמרות שאני מדבר אליך, אני כותב על עצמי, לא יותר
עכשיו שאתה יודע שאני לא רציני, אני מרשה לעצמי לומר לך בחוסר רצינות של ליצן חצר: המשפט "אין לי זמן" הוא המצאה. זה לא יותר מסיפור שאתה מספר לעצמך ולי. אני מכיר את הסיפור הזה, אני בעצמי מספר אותו לאחרים. אבל אין לו קשר עם המציאות, חוץ מזה שהוא תירוץ, די עלוב, לניהול כושל של זמן.
אין לך זמן? צור לעצמך זמן.