וינס חביבי אני מסכים אתך
זה אלבום מאוד מתיש לשמיעה רצופה. ואף על פי כן, אלבום נפלא. הייתי אף מרחיק לכת ואומר, שלמרות שלא מדובר באלבום האהוב עלי ביותר של JT, זהו האלבום שאיאן הצליח למזוג בו את הכמות הרבה ביותר של קסם מדיאבלי. ואפילו בארוקי.
SFTW הוא דוגמה (ומופת) לפולק-רוק-אנגלי ששורשיו מגיעים עד לימי הביניים. לא מינסטרל-אין דה-גאלרי, זהו המינסטרל האמיתי שהיה חבוי באנדרסון: הטרובדור הנודד בזמן, לאורך המאות.
מהבחינה הזו, אין כמעט אלבומים ממש טובים שהצליחו לשלב ככה עתיק עם עכשוי ועדיין לא להשמע כמו אלבום פרוג בטנדרטי. הסוד טמון כנראה בנחישות של אנדרסון להתרחק מפרוג ובו בזמן להתקרב לפולקלור.
וכעת, לבעייתיות של SFTW. זו לא אשמת איאן. הוא את שלו עשה, השירים עובדים. כל אחד מהם, ובענק. כולם ביחד, יוצרים אלבום כבד ועמוס. מדי.
SFTW, יותר מכל אלבום אחר של JT, מזכיר ארוחה שכולה סטייקים. השירים טעימים, אבל אתה תהיה שבע הרבה לפני הסוף.
צרה אחרת שנופלת על האלבום היא הפורמט של הדיסק.
כדאי לזכור שהאלבום הזה יצא בזמנו על תקליט. לפני שבועות אחדים הורדתי פוסט ארוך בפורום השכן, שעסק בהבדלים בין חוויית האזנה לאלבום מדיסק, להאזנה לתקליט.
אחד היתרונות הברורים של תקליט, ואני לא נכנס לאיכויות סאונד, היא שאורכו של תקליט תמיד יהיה כאורך צד בודד שלו: בסביבות 20 דקות.
גם אם אתה קונה אלבום כפול או משולש, בפועל אתה שם צד אחד של תקליט על הפטפון, מניח את המחט ומתפנה רגשית להקשבה רצופה של 20 דקות. לא יותר.
SFTW מרוויח בצורה מובהקת כתקליט, הוא מפסיד באופן מובהק כדיסק. בשתי מנות של 20 דקות, הוא משביע אותך בדיוק כשמסתיים הצד. ולא, אין חובה להניח את הצד השני מייד או אפילו באותו יום.
עכשיו שהמכשלות של האלבום הזה ברורות לך, בתנאי שקנית את השטויות שמכרתי לך, אתה חייב לומר לי,
איך אפשר להתנגד לשיר כזה?